Επαρχία Σιτσουάν Ταξιδιωτικός Οδηγός

Εισαγωγή στην επαρχία Σιτσουάν

Η επαρχία Σιτσουάν (四川) βρίσκεται στην νοτιοδυτική περιοχή της Κίνας . Επί του παρόντος, σημειώνεται ραγδαία ανάπτυξη δεδομένου ότι η Κίνα συνεχίζει τη βιομηχανική και εμπορική επέκταση στην ενδοχώρα. Το Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν, αντιμετωπίζει ταχεία ανάπτυξη ως μία από τις σημαντικότερες "πόλεις της δεύτερης βαθμίδας" της Κίνας και συνεπώς λαμβάνει πολλές επενδύσεις από την κεντρική κυβέρνηση.

Κάντε κλικ για χάρτη της επαρχίας Sichuan.

Σιτσουάν Καιρός

Για να πάρετε μια λαβή για τον καιρό στη Σιτσουάν, θα πρέπει να καταλάβετε λίγο για Southwestern China Weather. Αλλά αυτό δεν θα σας δώσει όλα τα γεγονότα, διότι, φυσικά, εξαρτάται από το πού πηγαίνετε στη Σιτσουάν, και τι ώρα του χρόνου, ο καιρός θα είναι αρκετά διαφορετικός.

Το Τσενγκντού βρίσκεται σε μια λεκάνη με βουνά γύρω του. Ως εκ τούτου έχει πολύ ζεστό και υγρό καλοκαίρι σε σύγκριση με τις ορεινές περιοχές γύρω από αυτό. Εδώ είναι δύο χρήσιμοι σύνδεσμοι για να ελέγξετε τις μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις στο Chengdu:

Μεγάλα από τα διάσημα γραφικά αξιοθέατα βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Σιτσουάν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, οπότε ο καιρός θα είναι αρκετά διαφορετικός από το Chengdu. Θα έχετε δροσερές θερμοκρασίες ακόμα και το καλοκαίρι σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου όπως η Jiuzhaigou και Huanglong και οι χειμώνες είναι ακραίες.

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι επισκέπτες κάνουν το Chengdu σημείο εισόδου και εξόδου για το ταξίδι της επαρχίας Σιτσουάν.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chengdu Shangliu συνδέεται με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κίνας και έχει επίσης μερικές διεθνείς πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν (για να αναφέρουμε μερικές).

Το Chengdu είναι επίσης καλά συνδεδεμένο με το τρένο και το λεωφορείο μεγάλων αποστάσεων.

Το Τσενγκντού είναι ένα από τα λίγα μέρη της Κίνας από τα οποία μπορείτε να πετάξετε στη Λάσα και έτσι χρησιμεύει και ως πύλη για να επισκεφθείτε την Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ.

Τι να δείτε και να κάνετε στην επαρχία Σιτσουάν

Η επαρχία Σιτσουάν φιλοξενεί αξιοθέατα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όμορφα φυσικά καταφύγια, εκπληκτική κουζίνα, πολλές κινεζικές εθνοτικές μειονότητες και τους πολιτισμούς τους καθώς και τη δική της μοναδική δυτική κινεζική κουλτούρα. Εδώ είναι σύνδεσμοι προς πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες αξίζει τον έλεγχο, ενώ είστε στην επαρχία Sichuan.

Pandas - Μια ευκαιρία να δείτε Giant Pandas κοντά είναι ένα τεράστιο αξιοθέατο για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την επαρχία, και για πολλούς, ο κύριος λόγος για τη μετάβαση στο Sichuan. Η Γυμνή Βάση Αναπαραγωγής Panda του Τσενγκντού είναι ένα πολύ καλό μέρος για να συναντήσετε στενά ένα Giant Panda.

Επισκεφθείτε το Chengdu - Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε σχετικά με μια σειρά από προτάσεις για την επίσκεψη στο Chengdu και τα αξιοθέατα γύρω από την πόλη (και πέρα ​​από αυτό). Υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην ίδια την πόλη και πολλά να γεμίσουν μερικές ημερήσιες εκδρομές χρησιμοποιώντας το Chengdu ως βάση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει λίγο χρόνο για να περπατήσετε γύρω από την πόλη και να περάσετε λίγο χρόνο σε όμορφα πάρκα του Τσενγκντού. Σε αντίθεση με άλλα τεράστια πάρκα μητρόπολης στην Κίνα, θα βρείτε τα πάρκα του Τσενγκντού που γεμίζουν με τους ντόπιους να χαλαρώνουν, να παίζουν χαρτιά και το μαχίγκονγκ και να πίνουν τσάι. Το Chengdu έχει πιο αργό ρυθμό από τους ανατολικούς ξαδέλφους του και μια πραγματικά διαφορετική ατμόσφαιρα.

Πού να μείνετε στο Chengdu - Εδώ είναι τα ξενοδοχεία που έχω μείνει και αναθεωρήθηκε:

Στη λίστα της UNESCO - Αυτές περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελούν πράγματι μερικά από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα του Σιτσουάν. Κάποιοι μπορούν να φανούν χρησιμοποιώντας Chengdu ως βάση.

Επισκέψεις στις θιβετιανές περιοχές - Πολλοί επισκέπτες δεν συνειδητοποιούν ότι τμήματα της επαρχίας Sichuan ήταν ιστορικά μέρος του μεγαλύτερου Θιβέτ . Στο Θιβέτ, οι περιοχές αυτές ονομάζονται " Kham " ή "Amdo" (και οι δύο αυτές ιστορικές περιοχές βρίσκονται στην σημερινή Sichuan).

Θα βρείτε αρκετές θιβετιανικές επαρχίες και οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν αυθεντικό θιβετιανό πολιτισμό που μερικές φορές υποβάλλονται σε λιγότερο έλεγχο από αυτό της αυτόνομης περιοχής του Θιβέτ.

Σιτσουάν Κουζίνα

Η κουζίνα Sichuan είναι διάσημη σε ολόκληρη την Κίνα και μία από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες στις μεγάλες πόλεις εκτός της επαρχίας Sichuan. Αλλά είναι λογικό ότι το καλύτερο μέρος για να γνωρίσετε αυτό το πικάντικο πιάτο είναι το ίδιο το Σιτσουάν. Ακολουθούν ορισμένες καλές επιλογές.