Οι 5 καλύτερες εφαρμογές Podcast για ταξιδιώτες

Ισχυρό, εύκολο στη χρήση και πολύτιμο: Ακριβώς αυτό που μας αρέσει

Μέχρι πρόσφατα, η λέξη "podcasts" δεν σήμαινε πολλά για τους περισσότερους ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται γύρω από το 2004, αυτή η μέθοδος λήψης εκπομπών ήχου και βίντεο έχει αργή επίθεση. Με την επιτυχία του "serial" podcast το 2014, όμως, τα πράγματα αλλάζουν - η πρώτη σεζόν είχε πάνω από 70 εκατομμύρια λήψεις.

Τα podcast είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ταξιδιώτες, για διάφορους λόγους. Με εκατοντάδες χιλιάδες εκπομπές διαθέσιμες, υπάρχει κάτι για όλους - συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων γλώσσας, ταξιδιωτικών και προορισμών, κωμωδίας, ντοκιμαντέρ, μουσικής και πολλά άλλα.

Τα νέα επεισόδια μπορούν να μεταφορτωθούν ή να μεταδοθούν σε ροή οπουδήποτε έχετε μια εύλογη σύνδεση στο Internet και επειδή μπορούν να αποθηκευτούν στο τηλέφωνό σας, στο tablet ή στο φορητό σας υπολογιστή, μπορείτε να τα ακούσετε ενώ είστε εκτός σύνδεσης. Έχω χάσει το κομμάτι του αριθμού των ωρών που έχω ξοδέψει να προσελκύω τις αγαπημένες μου εκπομπές σε μεγάλες διαδρομές με λεωφορεία και αεροπλάνα.

Για να ακούσετε ένα podcast, χρειάζεστε μια εφαρμογή podcast (γνωστή επίσης ως podcatcher ή podcast player). Αν έχετε iPhone ή iPad, η ενσωματωμένη εφαρμογή Podcasts είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε - αλλά είναι αρκετά βασικό. Μόλις ακούσετε για podcasts για λίγο - ή εάν είστε κάτοχος συσκευής Android - πιθανότατα θα ψάχνετε για κάτι λίγο καλύτερα. Εδώ είναι πέντε από τις καλύτερες επιλογές.

Pocket Casts

Το Pocket Casts προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα εύχρηστο και εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας. Οι συνδρομές σας εμφανίζονται σε μορφή πλακιδίων στην αρχική οθόνη και μια μόνο βρύση αναπαράγει όλα τα επεισόδια για την εκπομπή.

Είναι εύκολο να αναζητήσετε νέες εκπομπές και μπορείτε επίσης να δείτε μόνο τα επεισόδια που έχουν ήδη ληφθεί - μεγάλη όταν δεν έχετε πρόσβαση στο Internet.

Οι προβολές μπορούν να ρυθμιστούν για αυτόματη λήψη (μόνο σε Wi-Fi, αν θέλετε) και η εφαρμογή διαχειρίζεται έξυπνα χώρο αποθήκευσης επιτρέποντάς σας να διαγράψετε αυτόματα επεισόδια όταν τελειώσετε την ακρόαση ή διατηρήσετε μόνο ένα καθορισμένο αριθμό επεισοδίων ανά εκπομπή .

Είναι εύκολο να μεταπηδήσετε προς τα πίσω και προς τα εμπρός (ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη) και η συσκευή αναπαραγωγής περιλαμβάνει πιο προηγμένες λειτουργίες όπως αναπαραγωγή υψηλής ταχύτητας και εύκολη πρόσβαση σε σημειώσεις. Συνολικά, είναι μια ελκυστική, ισχυρή εφαρμογή podcasting και αυτή που χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

iOS και Android, 3,99 δολάρια

Downcast

Το Downcast είναι μια εξαιρετικά κατανοητή εφαρμογή που σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα και να κατεβάζετε podcasts με ένα καθαρό και λογικά εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας. Έχει ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας playlist, που σας επιτρέπει να ακούσετε όποιο συνδυασμό podcasts σας αρέσει.

Εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλούς παίκτες ή συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple, είναι εύκολο να εξάγετε τις συνδρομές σας στην κοινή μορφή OPML.

Η εφαρμογή χειρίζεται την αυτόματη λήψη και τη λήψη φόντου, έχει αναπαραγωγή μεταβλητής ταχύτητας μεταξύ 0,5x και 3,0x, καθώς και άλλες προηγμένες λειτουργίες, όπως χρονοδιακόπτη ύπνου και δύο διαφορετικές επιλογές για την παράκαμψη προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Αξίζει να το δούμε.

iOS ($ 2.99) και MacOS (9.99 δολάρια)

Νεφελώδης

Αν ψάχνετε για μια καθαρή, εύχρηστη εφαρμογή podcast με λίγα χρήσιμα πρόσθετα, ελέγξτε τη συννεφιά. Καλύπτει τα βασικά της εύρεσης, λήψης και αναπαραγωγής podcasts καλά, με μερικά extras που αξίζει να ξεφορτωθούν τα χρήματα για.

Η λειτουργία "Φωνητική ενίσχυση" αυξάνει αυτόματα την ένταση του λόγου, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαλακές φωνές ενισχύονται και οι δυνατότερες φωνές γίνονται πιο ήσυχες - ιδιαίτερα χρήσιμες όταν φοράτε ακουστικά ή ακούτε σε θορυβώδες περιβάλλον.

Η λειτουργία "Έξυπνη ταχύτητα" απενεργοποιεί τις σιωπές στις εκπομπές που βασίζονται στην ομιλία, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται για να τις ακούσετε χωρίς παραμόρφωση.

iOS (δωρεάν για βασική χρήση, 4,99 δολάρια για επιπλέον χαρακτηριστικά)

Παίκτης FM

Θυμάμαι ακόμα τις μέρες που ο παίκτης FM έτρεξε μόνο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης - ευτυχώς, τώρα είναι και μια χρήσιμη εφαρμογή Android. Αν και δεν έχει εντελώς μοναδικά χαρακτηριστικά, καλύπτει όλα τα βασικά καλά, με ένα ιδιαίτερα ισχυρό σύστημα αναζήτησης και συστάσεων βασισμένο σε θέματα και υπο-θέματα.

Περιλαμβάνει επίσης αναπαραγωγή με μεταβλητή ταχύτητα, χρονοδιακόπτη ύπνου και αυτόματη διαχείριση χώρου αποθήκευσης και μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε ένα podcast από το smartwatch σας αν είστε τόσο διατεθειμένοι.

Δεδομένης της τιμής, οι χρήστες Android δεν έχουν κανένα λόγο να μην το ελέγξουν.

Android (δωρεάν)

iCatcher

Αν είστε χρήστης της iOS που αναζητά μια ισχυρή εφαρμογή podcast σε λογική τιμή, το iCatcher είναι εκεί που βρίσκεται.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν λήψεις φόντου μέσω Wi-Fi και κυψελοειδή δίκτυα, αναπαραγωγή φόντου, προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής, χρονοδιακόπτες ύπνου, αναπαραγωγή μεταβλητής ταχύτητας και πολλά άλλα, όλα με λειτουργική (αν όχι ιδιαίτερα ελκυστική) διεπαφή.

Η εφαρμογή έχει υψηλή βαθμολογία από τους χρήστες της στο κατάστημα App και για καλό λόγο - είναι μία από τις πιο πλήρεις εφαρμογές iOS podcast εκεί έξω.

iOS (2,99 δολάρια)