Νομικές προϋποθέσεις για να παντρευτείς στην Ινδία

Πώς να κάνετε το γάμο σας στην Ινδία Νομική

Εάν είστε αλλοδαπός που ονειρεύτηκε να παντρευτεί στην Ινδία, ίσως να είστε απογοητευμένοι που γνωρίζετε ότι είναι μια μακρά και χρονοβόρα διαδικασία για να το κάνετε νόμιμα. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να περάσετε περίπου 60 ημέρες στην Ινδία. Εδώ είναι οι βασικές νομικές απαιτήσεις για το γάμο στην Ινδία.

Στην Ινδία, οι πολιτικοί γάμοι διέπονται από τις διατάξεις του Ειδικού Νόμου για το Γάμο (1954). Σύμφωνα με την Πράξη, υπάρχει μια υποχρέωση διαμονής 30 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι είτε η νύφη είτε ο γαμπρός πρέπει να ζουν στην Ινδία για τουλάχιστον 30 ημέρες πριν υποβάλουν αίτηση στο τοπικό γραφείο μητρώου για να παντρευτούν.

Για τους ξένους, αυτό αποδεικνύεται από πιστοποιητικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Θα πρέπει να υποβάλετε την ειδοποίησή σας σχετικά με το γάμο ( βλέπε παράδειγμα ) στο μητρώο, μαζί με αποδεικτικά στοιχεία διαμονής, επικυρωμένα αντίγραφα διαβατηρίων και πιστοποιητικών γέννησης και δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου. Είναι απαραίτητο μόνο για ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη, και τα δύο, να είναι παρόντες για να υποβάλουν την πρόθεση να παντρευτούν.

Επιπροσθέτως, συνήθως απαιτείται η απόδειξη της επιλεξιμότητας για γάμο. Οποιοσδήποτε δεν έχει παντρευτεί θα πρέπει να αποκτήσει μία ένορκη κατάθεση (στις Η.Π.Α.), ένα Πιστοποιητικό χωρίς εμπόδια (στο Ηνωμένο Βασίλειο) ή πιστοποιητικό μηδενικής εγγραφής (στην Αυστραλία). Εάν είστε διαζευγμένοι, θα χρειαστεί να προσκομίσετε το Απόλυτο Διάταγμα ή εάν είστε χήρος, αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου.

Αν δεν ληφθούν αντιρρήσεις για το γάμο εντός 30 ημερών από την υποβολή της αίτησης, τότε μπορεί να γίνει τελετή στο γραφείο μητρώου.

Απαιτούνται τρεις μάρτυρες, οι οποίοι πρέπει να παρέχουν φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου, καθώς και ταυτότητα και απόδειξη της διεύθυνσης. Το πιστοποιητικό γάμου συνήθως εκδίδεται δύο εβδομάδες μετά τον γάμο.

Νομικές προϋποθέσεις για να παντρευτείς στη Γκόα

Δυστυχώς, η νομική διαδικασία για τους αλλοδαπούς που παντρεύονται στη Γκόα, η οποία έχει τον δικό της Αστικό Κώδικα , είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο επαχθή.

Υπάρχει μια υποχρέωση διαμονής 30 ημερών τόσο για τη νύφη όσο και για τον γαμπρό, ο οποίος θα πρέπει να λάβει πιστοποιητικό διαμονής από τον τοπικό δήμο. Για να παντρευτεί, το ζευγάρι (μαζί με τέσσερις μάρτυρες) πρέπει να υποβάλει αίτηση ενώπιον δικαστηρίου Goan, το οποίο θα χορηγήσει προσωρινό πιστοποιητικό γάμου που θα επιτρέψει τον γάμο να προχωρήσει.

Το πιστοποιητικό αυτό διαβιβάζεται στον Πολιτικό Καταχωρητή, ο οποίος θα επιθέσει μια Δημόσια Ανακοίνωση για την υποβολή αντιρρήσεων εντός 10 ημερών. Αν δεν παραληφθούν κανένας, τότε μπορείτε να παντρευτείτε. Εάν εγκαταλείπετε τη Γκόα πριν από τη λήξη της προθεσμίας των 10 ημερών, είναι δυνατό να παραιτηθείτε από την προθεσμία υποβάλλοντας αίτηση στον βοηθό εισαγγελέα. Αυτό θα σας επιτρέψει να παντρευτείτε αμέσως.

Η πρόσληψη ενός σχεδιαστή γάμου μπορεί να βοηθήσει πολύ με τις νομικές διατυπώσεις του γάμου στη Γκόα, και συνιστάται ιδιαίτερα.

Απαιτήσεις για έναν καθολικό γάμο στη Γκόα

Για έναν καθολικό γάμο στην εκκλησία στη Γκόα, η γέφυρα και ο γαμπρός θα χρειαστεί να αποκτήσουν πιστοποιητικό "χωρίς διαφωνία" από τον ιερέα τους που αναγνωρίζει τον γάμο και δίνει άδεια να παντρευτεί σε εκκλησία στη Γκόα. Πιστοποιητικά βαπτίσματος, πιστοποιητικά επιβεβαίωσης και επιστολή προθέσεων θα πρέπει επίσης να παρέχονται. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε μια πορεία γάμου, είτε στη δική σας χώρα είτε στη Γκόα.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις;

Πολλοί αλλοδαποί που παντρεύονται στην Ινδία επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μια γαμήλια τελετή, αλλά να παραιτηθούν από το νομικό μέρος που εκτελούν στη χώρα τους. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό!