Χρησιμοποιήστε το Skype για να κάνετε διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις

Εξοικονομήστε χρήματα για διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις με το Skype

Ακούγεται σαν μια απάτη χωρίς χρέωση σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας τον φορητό σας υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να κατεβάσετε το λογισμικό του Skype και να έχετε όποιον θέλετε να καλέσετε κάνετε το ίδιο πράγμα.

Πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό? Όχι, το Skype είναι πραγματικό. Ρωτήστε οποιοδήποτε ενεργό στρατιωτικό μέλος που έχει αναπτυχθεί στο εξωτερικό για το Skype, και πιθανότατα θα ακούσετε μερικά πολύ θετικά σχόλια. Πολλά στρατιωτικά μέλη δημιούργησαν λογαριασμούς Skype για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ώστε να μπορούν να τηλεφωνούν δωρεάν στο σπίτι. Οι κλήσεις Skype-to-Skype δεν σας κοστίζουν τίποτα.

Έχω κάτοχος κινητού τηλεφώνου GSM για χρόνια, οπότε δεν σκέφτηκα να εγγραφώ στο Skype όταν το άκουσα για πρώτη φορά. Ταξιδεύω περισσότερο αυτές τις μέρες και κανονικά πλέκω το φορητό υπολογιστή και το tablet μου όποτε κι αν πάω. Θα ήταν εύκολο, κατά τη γνώμη μου, να πάρω μαζί σας ένα ακουστικό με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Θα ήμουν τότε σε θέση να καλέσω σπίτι κάθε φορά που ένιωθα όπως αυτό. Αλλά - θα λειτουργούσε το Skype;

Ξεκινώντας με το Skype

Πήγα στον ιστότοπο του Skype και διαβάστε για την υπηρεσία και τους δύο διαφορετικούς τρόπους πληρωμής για τις κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου. Βασικά, μπορείτε να εγγραφείτε για την επιλογή pay-as-you-go (που προτιμώ, καθώς ταιριάζει περισσότερο με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό μοντέλο κινητού τηλεφώνου) ή μπορείτε να επιλέξετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών. Πριν επιλέξετε μια επιλογή πληρωμής, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό του Skype.

Η λήψη της εφαρμογής λογισμικού Skype είναι μια απλή διαδικασία. Αφού προσδιορίσετε αν ο υπολογιστής σας συμμορφώνεται με τις ελάχιστες απαιτήσεις του Skype, απλά βρείτε το λειτουργικό σας σύστημα στον ιστότοπο του Skype και κάντε κλικ στο κουμπί "Λήψη τώρα" στην κατάλληλη σελίδα.

Από εκεί, το Skype σας περιγράφει τη διαδικασία λήψης και εγκατάστασης, η οποία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Μόλις κατεβάσετε το λογισμικό Skype, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την εφαρμογή και να δημιουργήσετε ένα όνομα Skype. Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Είναι πάντα καλή ιδέα να διαβάσετε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και την Πολιτική Απορρήτου για κάθε εταιρεία με την οποία σχεδιάζετε να συνεργαστείτε και το Skype δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι πολιτικές του Skype είναι πολύ απλές και ευανάγνωστες.

Μόλις ολοκληρωθεί ο λογαριασμός σας, είστε έτοιμοι να πάτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο φορητός σας υπολογιστής, ένα ακουστικό με μικρόφωνο, το αναγνωριστικό σύνδεσης Skype και ο κωδικός πρόσβασής σας. Το Skype σας δίνει ακόμα ένα δωρεάν τηλεφώνημα μόλις εγγραφείτε, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας το Skype και να ελέγξετε την ποιότητα του ήχου σας.

Είμαστε ακόμα στην πρώτη ερώτηση, όμως - λειτουργεί το Skype;

Δοκιμάζοντας το Skype

Για να μπορέσω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, τηλεφώνησα στους γονείς μου, οι οποίοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη φωνή μου και με την ποιότητα ήχου - ή την έλλειψή τους - από το φτηνό τηλέφωνο στο σπίτι μου. Ζούμε σε αντίθετα άκρα των ΗΠΑ, έτσι σκέφτηκα ότι η κλήση τους θα ήταν μια καλή δοκιμασία των δυνατοτήτων του Skype.

Αρχικά μίλησα με τους γονείς μου από το τηλέφωνο του σπιτιού μου, στη συνέχεια έκλεισα και "καλέσα" τον αριθμό τους από την ιστοσελίδα του Skype. Ένιωσα λίγο περίεργο να χρησιμοποιήσω το ποντίκι μου για να καλέσω τον αριθμό τηλεφώνου τους, αλλά άκουσα μερικούς τόνους και έπειτα τον οικείο ήχο κλήσης.

Οι γονείς μου εκπλήσσονταν από την καλή ποιότητα ήχου. Η μητέρα μου μου είπε ακόμη ότι ήμουν καλύτερα στο Skype από ό, τι έκανα στο τηλέφωνο στο σπίτι μου. Στο τέλος, μπορούσα να ακούω σαφώς τους γονείς μου (χρησιμοποίησαν το ηχείο τους ώστε να μπορούν να μιλάνε μαζί μου) και δεν είχαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Συνήθως χρησιμοποιώ ένα ασύρματο τηλέφωνο και συχνά μεταφέρω από δωμάτιο σε δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης. Με το Skype, έπρεπε να καθίσω στον υπολογιστή μου επειδή το ακουστικό μου ήταν συνδεδεμένο με το laptop μου.

Το Skype σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε μια λίστα επαφών, ώστε να μην χρειάζεται να "καλέσετε" τους αριθμούς που καλούνται συχνά. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άτομα που γνωρίζετε στο Skype, ώστε να μπορείτε να τα καλείτε δωρεάν.

Δεν υπάρχει κλήση έκτακτης ανάγκης / 911

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Skype είναι ότι δεν είναι ένα πλήρες υποκατάστατο μιας χερσαίας γραμμής. Δεν μπορείτε να καλέσετε τις Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (911, 112 κ.ο.κ.) με το Skype επειδή το λογισμικό Skype είναι λογισμικό και δεν ανιχνεύει τη φυσική σας θέση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πραγματοποίησης κλήσεων με το Skype

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα