Η βασιλική ερευνητική βάση για την αναπαραγωγή Gianda στο Chengdu

Δυστυχώς, το 80% του οικοτόπου του Giant Panda καταστράφηκε σε μόλις 40 χρόνια, λόγω του ότι ο άνθρωπος καθαρίζει τον δασικό βιότοπό του μεταξύ 1950-1990. Τώρα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνο περίπου 1.000 ζώα που απομένουν στην άγρια ​​φύση. Επιπλέον, σύμφωνα με την κινεζική έρευνα, το 85% των άγριων γιγάντων Pandas της Κίνας κατοικούν στην επαρχία Σιτσουάν .

Αποστολή Κέντρο Κτηνοτροφίας

Ιδρύθηκε το 1987 και άνοιξε για το κοινό το 1995, η βάση στοχεύει να αυξήσει τον πληθυσμό των γιγάντιων pandas και τελικά να απελευθερώσει μερικά από τα ζώα πίσω στο φυσικό περιβάλλον.

Ωστόσο, αισθάνεστε να βλέπετε τα ζώα σε αιχμαλωσία, ειδικά σε μια χώρα που δεν είναι γνωστή για την εξαιρετική τους μεταχείριση των ζώων, οι άνθρωποι της Γυμνης Βάσης Αναπαραγωγής και Έρευνας Panda καθιστούν την αποστολή τους να αυξήσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό panda και να κατανοήσουν περαιτέρω τους ανθρώπους αυτού του καταπληκτικού πλάσμα.

Οι Πάντες είναι μοναχοί και επιθυμούν να κρύβονται στα ορεινά εξοχικά σπίτια μπαμπού στην επαρχία Σιτσουάν. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να διαβάσετε περισσότερα για τις συνήθειες των Giant Pandas της Κίνας .

Θέση της Βάσης

Το κέντρο βρίσκεται περίπου 7 μίλια (11χλμ.) Βόρεια από το κέντρο του Chengdu σε ένα βόρειο προάστιο. Προγραμματίστε να περάσετε 30-45 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Η διεύθυνση είναι 1375 Xiongmao Avenue, Chenghua, Chengdu | 熊猫 大道 1375 号. Παρεμπιπτόντως, το όνομα του δρόμου μεταφράζεται στη Λεωφόρο "Panda".

Χαρακτηριστικά βάσης Panda

Περίπου 20 γιγαντιαίοι παντα κατοικούν στη βάση. Αυτοί είναι ανοιχτοί λόγοι για τους παντα να περιφέρονται ελεύθερα.

Υπάρχει ένα νηπιαγωγείο όπου τα μωρά φροντίζονται. Επί τόπου, υπάρχει ένα μουσείο που καλύπτει το περιβάλλον και τις προσπάθειες διατήρησης των πανδών καθώς και ξεχωριστά μουσεία πεταλούδων και σπονδυλωτών. Άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως το κόκκινο panda και ο μαύρος γερανός, εκτρέφονται επίσης εκεί.

Επίσκεψη Essentials

Να φτάσετε εκεί: Το ταξί είναι το καλύτερο στοίχημά σας και υπάρχει στάση ταξί έξω από την είσοδο για να μεταβείτε στον επόμενο προορισμό σας.

Τα δημόσια λεωφορεία τρέχουν εκεί, αλλά θα πρέπει να αλλάξετε αρκετές φορές. Μπορείτε να οργανώσετε οργανωμένες εκδρομές, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων, μέσω του ξενοδοχείου σας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Panda Breeding Base "Getting Here". Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα φτάσετε εκεί με τη δημόσια συγκοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του μετρό.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 7:30 π.μ.

Προτεινόμενος χρόνος για επίσκεψη: 2-4 ώρες

Καροτσάκι φιλικό; Ναι (ως επί το πλείστον), υπάρχουν μερικά βήματα και πετρώματα για να διαπραγματευτείτε.

Πηγαίνετε νωρίς κατά τη διάρκεια των ωρών σίτισης (8-10πμ) για την καλύτερη ευκαιρία να δείτε τα pandas σε δράση - κοιμούνται την υπόλοιπη μέρα.

Εξειδικευμένα σχόλια

Πριν από μερικά χρόνια, πήραμε τον τρίχρονο γιο μας με τη δικαιολογία ότι θα ήθελε πολύ να δει τα pandas, αλλά θα είμαστε ειλικρινείς, ήμασταν αυτοί που ήθελαν να τους δουν! Ήταν πολύ αξίζει την πτήση τριών ωρών από τη Σαγκάη προς το Τσενγκντού για να επισκεφτεί το Κέντρο αναπαραγωγής. Έχουμε πραγματικά μια επάνω-στενή επίσκεψη με τα pandas.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, μια μητέρα αρκούδα και μωρό frolicked στο γρασίδι και γύρω από το γυμναστήριο τους για τουλάχιστον μια ώρα. Η μητέρα σαφώς ήθελε να πάρει το μωρό της για να πιει λίγο γάλα, αλλά ενδιαφέρεται μόνο να την αντιμετωπίσει και να πηδά πάνω της. Ήταν αξιολάτρευτο να παρακολουθούμε και δεν ασχολούνταν λιγότερο με το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να απολαύσει το πρωινό τους.

Σε ένα άλλο περίβολο (τα παντά βρίσκονται σε ανοιχτά περιβόλια με μεγάλες ποσότητες πράσινου χώρου και τεράστιες δομές παιχνιδιού), ένας ενήλικος panda ήταν πολύ απασχολημένος που έτρεχε μακριά σε κάποιο μπαμπού. Είχε μια στοίβα πίσω του και αφού αφαίρεσε σχολαστικά τον εξωτερικό πράσινο φλοιό και έφαγε όλο τον εσωτερικό πολτό, έσκυψε με τα χέρια πάνω από το κεφάλι του για να αρπάξει ένα άλλο κλαδί. Ένας ενήλικας τρώει μέχρι 40kg (πάνω από 80 κιλά) μπαμπού την ημέρα.

Σε κοντινή απόσταση ένας άλλος ενήλικας προσπάθησε μάταια να σκάψει μια τρύπα από το τείχος του περιβόλου του για να πάρει την επόμενη πόρτα. Μια φίλη κυρία ίσως;

Η βάση αναπαραγωγής ήταν μια απολαυστική εμπειρία. Οι όρμοι είναι υπέροχοι και υπάρχει μια μεγάλη λίμνη με πολλά πουλιά, συμπεριλαμβανομένων των παγώνων και των κύκνων που περιφέρονται γύρω. Το μικρό μου αγόρι το απόλαυσε πάρα πολύ, αλλά αναρωτήθηκε πού ήταν οι γορίλες ... στον κόσμο του, όπου υπάρχουν pandas, υπάρχουν και γορίλες.