Ο Μάρτιος των γυναικών στην Ουάσινγκτον: 21 Ιανουαρίου 2017

Όλοι για τις μαζικές διαδηλώσεις μετά τις εκλογές του 2016

Το Μάρτιο των Γυναικών στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2017 σε απάντηση στις προεδρικές εκλογές και στα εγκαίνια του Donald J. Trump. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ο Trump ορκίστηκε ως ο 45ος πρόεδρος του έθνους στην Ουάσινγκτον, DC Το Μάρτιο των γυναικών έφερε τους ανθρώπους μαζί την επόμενη μέρα για να κάνουν μια ισχυρή δήλωση σε αντίθεση με τις αξίες του Trump. Η ρητορική των εκλογών προσέβαλε και απειλούσε τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους ανθρώπους με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν ως LGBT, τους ανθρώπους με αναπηρίες και άλλους.

Ο Μάρτιος ήταν ένα λαϊκό γεγονός που σήμανε τα ζητήματα των γυναικών και ενδυνάμωσε όλα τα άτομα σε όλη τη χώρα. Το μεγαλύτερο γεγονός έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, DC Ωστόσο, οι πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πολλές πόλεις γύρω από το έθνος και σε όλο τον κόσμο.

Συμμετέχοντες σε διασημότητες: Kay Perry, Cher, Zendaya, Angelique Kidjo, Αμερική Ferrera, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμι Σουμέρ, Τσέλσι Χάλερ, Ντέμπρα Μέσινγκ, Φράνσις Μακ Ντόρμαν, Τζούλιαν Μουρ και άλλα.

Μαρτυρική διαδρομή των γυναικών

Ο Μάρτιος ξεκίνησε στην 3η Σεν και προχώρησε δυτικά κατά μήκος της Ave Independence προς το Μνημείο της Ουάσινγκτον. Οι συμμετέχοντες θα στρίψουν δεξιά στην 14η Σεντ και στη συνέχεια θα μείνουν στο Constitution Ave. Στην 17η οδό, η διαδρομή πήγε προς τα βόρεια και κατευθύνεται γύρω από την ελλειψοειδής περιοχή κοντά στο Λευκό Οίκο και τελειώνει στις 15 και E Sts. (στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Pennsylvania). Δείτε ένα χάρτη

Ηχεία

Σχετικές εκδηλώσεις στην Ουάσιγκτον

Το Εθνικό Μουσείο της Αμερικανικής Ινδίας φιλοξένησε ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ στις 21-22 Ιανουαρίου 2017 από τις 1-5 μ.μ. Η εκδήλωση έχει το δικαίωμα "Out of Many Festival" και θα παρουσιάσει Native ερμηνευτές, τόσο παραδοσιακούς όσο και σύγχρονους, από όλη τη χώρα. Επίσης εκτελούνται ομάδες από την περιοχή της Ουάσινγκτον, όπου αναδεικνύεται η μουσική του mariachi, ο χορός της Δυτικής Αφρικής, τα ταϊκά τύμπανα, η μουσική και ο χορός του salsa, οι κινέζικοι χοροί λιονταριών νέων, η τζαζ και πολλά άλλα. Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στο χώρο συγκέντρωσης για τον Μάρτιο των Γυναικών στην Ουάσινγκτον και αποτελεί ιδανικό μέρος για να επισκεφθείτε για να κάνετε ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητες επίδειξης.

Ο δημοκρατικός όμιλος των γυναικών φιλοξένησε τέσσερις ημέρες εκδηλώσεων, 18-21 Ιανουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία τους στο 1526 New Hampshire Ave NW Washington DC. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ανοικτές αίθουσες με ομιλητές και συζητήσεις σε ομάδες. Ένα πρωινό θα χορηγείται το πρωί του Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη της πρωτεύουσας του έθνους, δείτε τις συμβουλές ταξιδιού της Ουάσιγκτον DC: Ο οδηγός διακοπών