Κάμπινγκ στο ηφαίστειο Pacaya, Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια λωρίδα γης που είναι γνωστή ως δακτύλιος φωτιάς που διέρχεται από όλη την ακτή του Ειρηνικού της Αμερικανικής Ηπείρου και μέρος της ασιατικής. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να βρείτε έναν τρελό αριθμό ηφαιστείων σε αυτό. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 37 επίσημες, αλλά υπάρχουν μερικές άλλες αδρανείς κρυμμένες στο δάσος.

Από τα 37 αυτά τα τρία είναι ακόμα ενεργά (ηφαίστεια Pacaya, Fuego και Santiaguito) και δύο είναι ημιενεργά (Acatenango και Tacana). Αν αγαπάτε τη φύση και έχετε το χρόνο, θα πρέπει σίγουρα να τις επισκεφθείτε όλες. Το καθένα είναι μοναδικό και πανέμορφο.

Πιστεύω πραγματικά ότι δεν μπορείτε μόνο να επισκεφθείτε τη Γουατεμάλα και να μην ανέβετε τουλάχιστον ένα από τα ηφαίστεά της, ακόμα κι αν δεν είναι ένα από τα ενεργά. Ένα από τα πιο δημοφιλή μεταξύ των ταξιδιωτών είναι το ηφαίστειο Pacaya. Ναι, είναι ενεργό αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ώστε να σώζεται για να περπατήσει κοντά στον κρατήρα και (σε ​​μια καλή μέρα) για να δει τα ποτάμια της λάβα. Επιπλέον, δεν είναι μια πολύ προκλητική πεζοπορία που μπορεί να γίνει σε μια μέρα ή να μείνει σε αυτό για μια περιπέτεια κάμπινγκ.