Κορυφαίες συμβουλές για να απολαύσετε ένα νυχτερινό σαφάρι στην Αφρική

Μετά από το σκοτάδι, ο αφρικανικός θάμνος γίνεται ένας τόπος εντονότερων αισθήσεων, όπου οι αρπακτικοί περιφέρονται και το σκοτάδι αντηχεί με περίεργες κλήσεις και ανεξήγητα σκωρίακια. Τα ζώα που ξυπνούν με το φεγγάρι είναι διαφορετικά από αυτά που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι περισσότεροι από αυτούς είναι παίκτες σε αγώνα για επιβίωση που διαρκεί μέχρι το πρωί. Τα σαφάρι της νύχτας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτόν τον εναλλακτικό κόσμο και να ζήσετε από πρώτο χέρι το άγριο δράμα της ζωής μετά το ηλιοβασίλεμα.

Για να σας κρατήσουμε ασφαλείς και να περιορίσετε τη διαταραχή της νυχτερινής άγριας ζωής, οι νυχτερινοί οδηγοί σε όλη την Αφρική καθοδηγούνται συνήθως από επαγγελματίες οδηγούς. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές κορυφαίες συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία της νυχτερινής σας οδήγησης.

Βλέποντας την άγρια ​​φύση

Εξ ορισμού, η επισήμανση της άγριας ζωής τη νύχτα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι με μπάλα για να ψάχνετε τα ζώα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το σκοτάδι, τα χρώματα ξεθωριάζουν σε μυριάδες αποχρώσεις του γκρίζου και το όραμά σας φτάνει μόνο μέχρι τη δέσμη του φακού σας. Τα οχήματα με κίνηση τη νύχτα είναι εξοπλισμένα με προβολείς, τους οποίους ο οδηγός χρησιμοποιεί για να σαρώσει τον θάμνο και να φωτίσει τα διερχόμενα ζώα. Μερικές φορές, οι οδηγοί θα σας επιτρέψουν να φέρετε τον δικό σας φακό. Ζητήστε την άδεια εκ των προτέρων και επιλέξτε έναν προβολέα με μια ισχυρή εστιασμένη δέσμη. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να φέρετε το δικό σας φως, μπορείτε να βοηθήσετε τον οδηγό στην αναζήτησή του. Ακολουθήστε προσεκτικά τον φακό, φροντίζοντας να σαρώσετε προς τα πάνω και στα δέντρα.

Μάθετε τα νυχτερινά ζώα της περιοχής πριν από τη νυχτερινή οδήγηση, ώστε να γνωρίζετε πού να δείτε και πώς να τα αναγνωρίζετε όταν τα βλέπετε. Κρατήστε ένα μάτι έξω για τα μάτια που λάμπουν στο φανάρι και για ακανόνιστες ή κινούμενες σκιές. Μην περιμένετε να δείτε ένα λιοντάρι να σκοτώσει ή να εντοπίσετε μια λεοπάρδαλη για το prowl στην πρώτη σας έξοδο.

Συχνά, τα σαφάρι της νύχτας είναι σχετικά με τα μικρότερα είδη που σπάνια παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των λαγών, των χοίρων, των μπεμπούδων, των γενετών και των μικρών αιλουροειδών . Για τα πουλιά , τα σαφάρι της νύχτας προσφέρουν την ευκαιρία να προσθέσετε νυχτερινά είδη στη λίστα ζωών σας. Συγκεκριμένα, προσέξτε για κουκουβάγιες, νυχτερίδες, νύχτες και χοντρά γόνατα.

Τι να φέρω

Η παραμονή άνετα είναι το κλειδί για να απολαύσετε την εμπειρία της νυχτερινής σας οδήγησης. Σιγουρευτείτε για να γκρεμίστε τον εαυτό σας απελευθερωτικά με εντομοαπωθητικό πριν από την αναχώρηση, καθώς τα κουνούπια είναι συχνά πιο ενεργά στο σούρουπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν παραμείνετε σε μια περιοχή που πλήττεται από κουνουπιώδη νοσήματα όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός. Το ντύσιμο είναι πολύ σημαντικό, και ένα ζεστό καπέλο, γάντια και ακόμη και κουβέρτες έρχονται σε πρακτικό νυχτερινό σαφάρι. Μην ξεγελιέστε από τις θερμές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή από το γεγονός ότι τα περισσότερα σαφάρι νύχτας ξεκινούν πριν το σούρουπο. Μόλις ο ήλιος θέσει, οι περισσότεροι προορισμοί κρυώνουν γρήγορα. Μια φιάλη καφέ εξυπηρετεί το διπλό σκοπό να σας κρατήσει ζεστό και να εξουδετερώσετε την υπνηλία από την οδήγηση τη νύχτα. Μην ξεχάσετε να συσκευάσετε τα κιάλια σας και τη φωτογραφική μηχανή σας αν έχετε.

Λήψη φωτογραφιών τη νύχτα

Η λήψη φωτογραφιών τη νύχτα είναι δύσκολη, και σε ορισμένες περιπτώσεις, αδύνατη. Ωστόσο, ενώ η έλλειψη φυσικού φωτός αναμφισβήτητα εμποδίζει την ικανότητά σας να πετύχετε καλές βολές , υπάρχουν μερικά κόλπα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το έργο.

Ένα φλας (είτε είναι ενσωματωμένο είτε εξωτερικό) παρέχει μια προφανή λύση στο πρόβλημα του φωτός, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση του φλας διαταράσσει τα νυκτερινά ζώα και δεν επιτρέπεται. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής για να επωφεληθείτε από το φως που διαθέτετε, είτε είναι ο φανός, το φως της πανσέληνος ή οι τελευταίες πινελιές του ηλιακού φωτός πριν από το σκοτάδι. Εάν χρησιμοποιείτε μια συμπαγή κάμερα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την ενσωματωμένη ρύθμιση "νύχτας". Θα χρειαστεί να κρατήσετε την κάμερα όσο το δυνατόν πιο μακριά για να αποφύγετε θολές φωτογραφίες όταν φωτογραφίζετε χωρίς φλας.

Τα τρίποδα, τα μονόποδα και οι τσάντες τσαντών χρησιμεύουν για να μειώσουν το κούνημα της μηχανής, αλλά ισχύουν μόνο όταν το όχημα είναι σε αδράνεια. Αν πραγματοποιείτε λήψη με DSLR, ρυθμίστε τη φωτογραφική μηχανή σε χειροκίνητη λειτουργία. Ρυθμίστε το f-stop στο χαμηλότερο δυνατό αριθμό, για να αυξήσετε το μέγεθος του ανοίγματος και αφήστε περισσότερο φως να φτάσει στον αισθητήρα της κάμερας.

Μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου επιτρέπουν επίσης περισσότερο φως. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση σας, τόσο πιο θολά κινούμενα θέματα θα είναι. Συχνά, η καλύτερη επιλογή όταν φωτογραφίζετε τη νύχτα είναι να πετάξετε το ISO σας. Όσο υψηλότερο είναι το ISO σας, τόσο πιο σκούρο θα είναι οι φωτογραφίες σας - αλλά αυτή είναι η καλύτερη σας ευκαιρία να πετύχετε αρκετό φως για να αποτυπώσετε τις εμπειρίες της νυχτερινής σας οδήγησης στη φωτογραφική μηχανή. Αν ένα ζώο έρχεται κοντά στο όχημα, χρησιμοποιήστε το φωτισμό από τη δέσμη του οδηγού για να φωτίσετε τη βολή σας.

Και τελικά…

Οι νυχτερινοί οδηγοί προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική προοπτική στα σαφάρι της ημέρας και για πολλούς από εμάς αντιπροσωπεύουν την απόλυτη αφρικανική περιπέτεια. Όπως πάντα, οι παρατηρήσεις δεν είναι εγγυημένες - αλλά αν αντιμετωπίζετε την εμπειρία ως μια ευκαιρία να βυθιστείτε στον άγριο κόσμο του θάμνου μετά το σκοτάδι, τα ζώα που βλέπετε είναι απλά ένα πρόσθετο επίδομα.