Τι πρέπει να φορούν οι γυναίκες ταξιδιώτες στις μουσουλμανικές χώρες

Το σεβασμό του τοπικού πολιτισμού είναι το κλειδί

Αν το λιγότερο είναι περισσότερο στους περισσότερους κύκλους μόδας, ντύνοντας τις παραδοσιακά μουσουλμανικές χώρες είναι ακριβώς το αντίστροφο: καλύψτε. Αυτή είναι η λέξη από ταξιδιωτικούς εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσφέρουν τις ακόλουθες δεσμεύσεις και δεσμεύσεις, με έμφαση σε μερικά πράγματα τα οποία είναι ανυπότακτα, αν δεν είναι απολύτως απαγορευμένα.

Dressing Dos και Don'ts

Η Melissa Vinitsky, που ταξίδεψε και έζησε στο Κάιρο και έγραψε τη Γυναίκες & Ισλάμ: Παραμύθια από το δρόμο , λέει ότι το decorum είναι η λέξη της ημέρας:

«Με τις μουσουλμανικές γυναίκες σε μεγάλο βαθμό πίσω από τις σκηνές και μακριά από την ύπαιθρο, μια ξένη γυναίκα, ακόμη και μέτρια ντυμένη, ξεχωρίζει σαν ένα κορίτσι με μπικίνι που σκιέρ κάτω από τις πλαγιές μέσα στο χειμώνα. Τηλεόραση, συνυπογράφουν την κοινή πεποίθηση ότι οι δυτικές γυναίκες είναι «εύκολες». "

Το AnswerBank, λέει ότι η κάλυψη των χεριών και των ποδιών σας με χαλαρά ρούχα συνιστάται πάντα. Πολλοί θηλυκοί ταξιδιώτες συνιστούν επίσης να καλύπτουν τα μαλλιά σας στις ισλαμικές χώρες για να αποφύγουν να πάρουν αγενή προσοχή από τους άνδρες. Στα τζαμιά, αυτό δεν είναι θέμα επιλογής - για τις γυναίκες, είτε είναι ντόπιοι είτε ταξιδιώτες, είναι απαραίτητο. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους πειστικότητα, πρέπει πάντα να καλύπτουν τα μαλλιά τους αποκλειστικά σε τζαμιά.

Φορώντας το παραδοσιακό φόρεμα, φυσικά, δεν είναι απαίτηση, οπότε μην διστάσετε να συσκευάσετε ένα πέπλο ή μπούρκα. Όμως, πολλές γυναίκες διαμένοντες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα τυπικά ρουχισμό μουσουλμάνων και μπορούν να επιλέξουν να ντυθούν ανάλογα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Δύο από τα πιο συνηθισμένα γυναικεία ενδύματα περιλαμβάνουν:

Κώδικες φόρεμα για διαφορετικές μουσουλμανικές χώρες

Παρόλο που υπάρχουν γενικοί κανόνες σχετικά με το ντύσιμο στις μουσουλμανικές χώρες στο σύνολό τους, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα τελωνεία ποικίλλουν ανάλογα με το πού επισκέπτεστε.

Μπορείτε να μάθετε τους κωδικούς φόρεμα των ειδών για κάθε χώρα στο Journeywoman, μια ιστοσελίδα αφιερωμένη σε crowdsourcing χρήσιμες συμβουλές ένδυσης για τις γυναίκες, όταν ταξιδεύουν.

Συμβουλές από έμπειρους ταξιδιώτες γυναικών

Ενώ η συναίνεση είναι ότι η σεμνότητα είναι γενικά η καλύτερη πολιτική, σκεφτείτε πώς να ντύσετε καλύτερα το κλίμα και τον πολιτισμό. Ένας έμπειρος ταξιδιώτης σημειώνει ότι "όχι μόνο είναι σημαντικό να είναι μέτρια, αλλά χαλαρά ρούχα είναι πιο άνετα στη ζέστη". Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε πόσο εύκολα οι επιλογές ένδυσης σας θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τα κοινά έθιμα. Για παράδειγμα, σε μια χώρα όπου είναι έτοιμο να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας κατά την είσοδο σε ένα σπίτι, μπορεί να θέλετε να φορέσετε σανδάλια ή slip-on παπούτσια.

Φυσικά, το ντύσιμο πρέπει να είναι σεβαστό και για τη δική σας ασφάλεια είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με πολλούς γυναικείους ταξιδιώτες, όχι μόνο θα διαπιστώσετε ότι οι ντόπιοι θα είναι ευχαριστημένοι από τις πιο μετριοπαθείς επιλογές σας, αλλά μπορεί να σας σώσουν από ανεπιθύμητη προσοχή με τη μορφή βλέμματος και αηδιαστικών σχολίων.

Η κατώτατη γραμμή

Εν ολίγοις, αν παρατηρήσετε τοπικά έθιμα και παραδόσεις όταν ταξιδεύετε σε μουσουλμανικές χώρες, θα τελειώσετε αισθάνεστε πιο άνετα σωματικά και κοινωνικά. Εάν συσκευάσετε μόνο ένα επιπλέον στοιχείο, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα φουλάρι για την κάλυψη του κεφαλιού ή των ώμων, ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις ισλαμικές πόλεις, όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, αν σέβεστε τους άλλους, είναι πιθανότερο να κερδίσετε το σεβασμό τους σε αντάλλαγμα.

Αν ταξιδεύετε ειδικά στο Ιράν, θα θέλετε να συμβουλευτείτε τις πληροφορίες σχετικά με τον κώδικα ενδυμασίας από την ιρανική βίζα. Πρέπει να σημειώσετε ότι ο ισλαμικός κώδικας ενδυμασίας για τις γυναίκες ισχύει όταν το αεροπλάνο σας διασχίσει τον εναέριο χώρο του Ιράν, σύμφωνα με την τοποθεσία.