Περπάτημα, Ποδηλασία & Rollerblading στο Seawall του Stanley Park

Για τους περισσότερους επισκέπτες στο Βανκούβερ, το νούμερο ένα στην ημερήσια διάταξη - και το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης - είναι το Stanley Park. Στη λίστα με τα Top 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Stanley Park , νούμερο ένα είναι η ποδηλασία (ή το τρέξιμο ή το περπάτημα) στο Stanley Park Seawall, το πλακόστρωτο μονοπάτι που περιβάλλει το πάρκο και προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη, στα βόρεια βουνά, , και τα νερά του λιμανιού του Βανκούβερ και του αγγλικού κόλπου.

Δεν υπάρχει πιο διάσημο μέρος στο Βανκούβερ για ποδήλατο, τρέξιμο, βόλτα ή rollerblade από το Seawall του Stanley Park. Είναι ένα από τα πιο γραφικά μονοπάτια ποδηλασίας στην πόλη και ένα από τα καλύτερα διαδρομές που τρέχουν επίσης.

Τεντώνοντας 8,8 χιλιόμετρα (8,5 χιλιόμετρα), οι βρόχοι Seawall γύρω από το πάρκο Stanley, που εκτείνεται κατά μήκος των βόρειων, δυτικών και νότιων ακτών του πάρκου. Πλήρως πλακόστρωτο, το Seawall είναι ένα ιδανικό μονοπάτι για περιπατητές και ποδηλάτες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων (είναι επίσης προσβάσιμο για περιπατητές και αναπηρικές καρέκλες ) και η διαδρομή του - με τις εκπληκτικές απόψεις του - είναι αναμφισβήτητα γραφική.

Κατά μήκος του Stanley Park Seawall, μπορείτε να βρείτε δύο από τα πιο φωτογραφικά (και τα περισσότερα Instagrammed) ορόσημα του Βανκούβερ: το γραφικό βράχο Siwash (ένα φυσικό σχηματισμό πετρωμάτων που βρίσκεται κατά μήκος της δυτικής πλευράς του Seawall) και την προαναφερθείσα γέφυρα Lions Gate μπορείτε να πάρετε απίστευτη θέα στο Prospect Point ).

Χάρτης του Stanley Park & ​​Seawall

Bike & Rollerblade Ενοικιάσεις για επισκέπτες στο Βανκούβερ

Παρόλο που δεν μπορείτε να νοικιάσετε κυλιόμενες σκάλες ή ποδήλατα μέσα στο Stanley Park, μπορείτε να τα νοικιάσετε λίγο έξω, κατά μήκος της οδού Denman και της St. Georgia, σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Bay Shore Bicycle & Rollerblade Skate Rentals.

Κοντινά αξιοθέατα

Μπορείτε να κάνετε μια ολόκληρη μέρα από την επίσκεψή σας στο Stanley Park, συνδυάζοντας το Seawall με άλλα αξιοθέατα του Stanley Park, όπως το Ενυδρείο του Βανκούβερ , τους Πολωνούς Totem Poles του Stanley Park και τους Κήπους του Stanley Park .

Οι περιπατητές και οι πεζοπόροι έχουν και άλλη επιλογή στο σταθμό Stanley Park: Υπάρχουν πάνω από 27χλμ δασικά μονοπάτια, που περνούν μέσα από το πυκνό φύλλωμα του πάρκου, προσφέροντας μια ήσυχη και πιο απομονωμένη απόδραση.

Χάρτης των πεζοπορικών διαδρομών Stanley Park (.pdf)

Μπορείτε να δειπνήσετε σε ένα από τα εστιατόρια του Stanley Park (το οποίο περιλαμβάνει εστιατόρια μέσα στο πάρκο). Και αν ξεκινήσετε το ταξίδι σας στη βόρεια πλευρά, μπορείτε να τελειώσετε στην πανέμορφη English Bay Beach , μία από τις 5 καλύτερες παραλίες του Βανκούβερ .

Stanley Park Seawall Ιστορία

Αρχικά σχεδιασμένος ως ένας τρόπος για να εμποδίσει τη διάβρωση, το Seawall χρειάστηκε 60 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ξεκινώντας το 1917, και έγινε μόνο ένας πλήρως πλακόστρωτος, πλήρης βρόχος το 1980. Σήμερα, το Seawall είναι μέρος του παραθαλάσσιου μονοπατιού που τρέχει επίσης κατά μήκος της προκυμαίας του Downtown Vancouver, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε το ταξίδι πεζοπορίας ή ποδηλασίας για να συμπεριλάβετε το μεγαλύτερο μέρος του πυρήνα του Downtown.