Πώς να σχεδιάσετε μια ασφαλή, διασκεδαστική και υγιή καρναβαλική διακοπές στην Καραϊβική

Το Καρναβάλι στην Καραϊβική είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα του κόσμου, δεν μπορεί να χάσει τον εορτασμό της ζωής που θα έπρεπε να είναι στον κατάλογο κάδων οποιουδήποτε ταξιδιώτη. Όπως και τα περισσότερα κόμματα, ωστόσο, δεν μπορείτε απλά να εμφανίσετε με άδειο χέρι. Εδώ είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να κάνετε την καρναβαλική γιορτή σας διασκεδαστική, ασφαλής και υγιής.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Απαιτείται χρόνος: τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα

Εδώ είναι πώς:

  1. Η πιο σημαντική συμβουλή: το σχέδιο νωρίς. Το ξενοδοχείο και τα αεροπορικά ταξίδια πρέπει να κρατηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Για το Καρναβάλι στο Τρινιντάντ , για παράδειγμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν την κράτηση ξενοδοχείων και πτήσεων ήδη από τον προηγούμενο Ιούλιο. Για να "παίξουν" μασάζ με ένα συγκρότημα Καρναβάλι, "τα κοστούμια πρέπει επίσης να κρατηθούν πολύ νωρίτερα, συνήθως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. (Οι περισσότεροι - αλλά όχι όλοι - οι καρναβαλικοί εορτασμοί της Καραϊβικής είναι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο , στις ημέρες που οδηγούν στην Τετάρτη της Τέχνης).
  1. Ξεκινήστε να εργάζεστε τώρα! Σοβαρά, οι αληθινοί βετεράνοι καρναβάλι χτύπησαν το γυμναστήριο πολύ πριν από την ετήσια εκδήλωση, ώστε να φανεί το καλύτερό τους όταν έρθει η μέρα να βάλει τα κοστούμια τους. Δεν θέλετε να ξοδέψετε κυριολεκτικά χιλιάδες δολάρια για να «παίξετε Mas» και να μισείτε τον τρόπο που κοιτάτε στον καθρέφτη. Υπάρχουν και πρακτικές εκτιμήσεις: Το Καρναβάλι απαιτεί δύο δύσκολες μέρες και νύχτες πορείας - συν το χορό σε κορίτσια και συναυλίες - γι 'αυτό πρέπει να δημιουργήσετε τη δύναμη και την αντοχή σας!
  2. Τα οδικά συστήματα στους περισσότερους προορισμούς της Καραϊβικής δεν είναι υπέροχα για να ξεκινήσετε, οπότε φανταστείτε τι συμβαίνει όταν σχεδόν όλοι στα νησιά συγκλίνουν σε μια θέση για το Καρναβάλι. Για να αποφύγετε το Καρναβάλι που έχει κολλήσει στην κυκλοφορία, κλείστε ένα ξενοδοχείο όσο πιο κοντά στη διαδρομή παρέλασης (πράγμα που σημαίνει νωρίς κράτηση). Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ένα κοντινό ξενοδοχείο, φτάνετε νωρίς και βεβαιωθείτε ότι έχετε τις ανάγκες μεταφοράς σας εκ των προτέρων, ώστε να μην σας κολλήσει να ψάχνετε για καμπίνα.
  1. Αγοράστε εισιτήρια για δημοφιλή καρναβαλικά γεγονότα όπως οι συναυλίες Trinidad's Soca Monarch και Panorama νωρίς. Οι τουρίστες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε ιδιωτικά πάρτυ, όπως το δημοφιλές γλέντι που χρηματοδοτείται από τον αστέρι κρίκετ Τρίλι Brian Lara και το κόμμα LIME στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στο λιμάνι της Ισπανίας. Ο θυρωρός του ξενοδοχείου μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε εισιτήρια. Σημείωση: Τα πλήθη της Soca Monarch τείνουν να είναι πιο νεανικά και πιο δυνατά: έτοιμοι να χορέψουν στις μικρές ώρες. Το Πανόραμα προσελκύει ένα παλαιότερο πλήθος τύπου γκαζόν.
  1. Κατάστημα προμηθειών εκ των προτέρων. Πολλά καταστήματα, εστιατόρια και αξιοθέατα κοντά στο Καρναβάλι, οπότε φροντίστε να φέρετε μαζί σας τις προμήθειες όπως μπαταρίες, φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσης, φαρμακευτικά προϊόντα κλπ.
  2. Ελάτε προετοιμασμένοι για καρναβαλικές παρελάσεις / πορείες. Φορέστε άνετα παπούτσια για τα πόδια. Φέρτε πολύ νερό, ειδικά αν σχεδιάζετε να πίνετε αλκοόλ. Τα προστατευτικά καλύμματα θα προστατεύουν την ακοή σας από τη μουσική soca που ακουμπά από τα φορτηγά ήχου mega-decibel. Το Sunblock είναι ένας μούστος, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα απολαυστικά κοστούμια που πιθανότατα θα φορέσετε κάτω από τον φως του ήλιου. Για τις γυναίκες, τα καθαρά κάλτσες χορού συνιστώνται για την προστασία από τον ήλιο καθώς και ένα βαθμό μετριοφροσύνης.
  3. Παρακολουθήστε την κατανάλωση οινοπνεύματος και τη χρήση άλλων ουσιών που αλλάζουν μυαλό. Είναι διαβολικά εύκολο να χάσετε το κομμάτι του πόσο πίνετε κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, ειδικά αν παίζετε σε μια μπάντα που προσφέρει απεριόριστα ποτά από τροχαίο φορτηγό bar. Η αφυδάτωση είναι ένας πραγματικός κίνδυνος κάτω από τον καυτό ήλιο της Καραϊβικής. Οι τουαλέτες είναι λίγες και πολύ κοντά. Και οι πιωμένοι τουρίστες κάνουν εύκολους στόχους για τους κλέφτες, τους σεξουαλικούς αρπακτικούς και άλλους άγριους χαρακτήρες.
  4. Επιδιώξτε τον εαυτό σας. Καρναβάλι σημαίνει πολλές συναυλίες αργά το βράδυ και πάρτι, συμπεριλαμβανομένης μίας μέσης οδικής πορείας για τον J'Ouvert που ακολουθείται από περισσότερη παρέλαση την Δευτέρα του Καρναβαλιού. Στο Τρινιντάντ, ηχητικά φορτηγά περιπλανιούνται στους δρόμους του λιμανιού της Ισπανίας που αντλούν το σοκά σε όλες τις ώρες, οπότε μην υπολογίζετε να πάρετε υπερβολικό ύπνο πίσω στο ξενοδοχείο σας, εκτός αν φέρετε τα ωτοασπίδες. Ακολουθήστε το προβάδισμα των ντόπιων και χτίστε σε κάποιο χρόνο στην παραλία ή, στο Τρινιντάντ, ένα ταξίδι αποκατάστασης στο ήσυχο γειτονικό νησί του Τομπάγκο.
  1. Πρακτική ασφαλές σεξ. Από τη μία πλευρά, η εικόνα της καρναβάλι είναι υπερβολική: έχω δει περισσότερους μεθυσμένους και σαρκικούς σε μια συναυλία Jimmy Buffett . Από την άλλη, η σύνδεση είναι σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της γιορτής των καρναβαλιών, και όλα τα ποτά σίγουρα δεν κάνουν τίποτα για να αποθαρρύνουν τις περιστασιακές φλέβες με τους ξένους. Η Καραϊβική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά HIV / AIDS στον κόσμο, γι 'αυτό είναι για καλό λόγο ότι τα κιτ επιβίωσης Carnival που παρέχονται από συγκροτήματα περιλαμβάνουν προφυλακτικά. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τους.
  2. Πάρτε σοβαρά την ασφάλεια. Το Τρινιντάντ έχει το καλύτερο Καρναβάλι στην Καραϊβική, για παράδειγμα, αλλά και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας . Μην περιπλανηθείτε μόνοι σας ή μεθυσμένοι από τη διαδρομή παρέλασης. Αφήστε φανταχτερά κοσμήματα στο σπίτι και μεταφέρετε μόνο αρκετά "οδικά χρήματα" που χρειάζονται για να αγοράσετε ποτά ή φαγητό. Η πορεία με μια καθιερωμένη καρναβαλική "μπάντα" όπως η Tribe έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός εκτεταμένου προσωπικού ασφαλείας. Ακολουθήστε τις οδηγίες τους προσεκτικά ανά πάσα στιγμή.

Συμβουλές:

  1. Μην φοράτε την πλήρη κοστουμιά σας την Δευτέρα. Αποθηκεύστε το για "Pretty Mas" την Τρίτη.
  2. Ο "Winin" είναι ο χορευτικός χορός του Καρναβαλιού. Μην εκπλαγείτε εάν είστε ο αποδέκτης ξαφνικής εμπειρίας λείανσης, ειδικά εάν είστε ένας τουρίστας με ελαφρύ δέρμα. Πάρτε το με πνεύμα που προορίζεται και θα βρείτε τον εαυτό σας δίνοντας καθώς παίρνετε!
  3. Τα περισσότερα συγκροτήματα παρέχουν πρωινό το πρωί του Καρναβαλιού, που συνήθως περιλαμβάνει παραδοσιακά "δίκλινα" - ένα φτηνό, αλλά γεμάτο γέμιση καραμελών. Τρώτε τους: είναι νόστιμα και εξαιρετικά απορροφητικά τρόφιμα μπροστά από μια μέρα κατανάλωσης.
  4. Τα αποκριάτικα κοστούμια - ειδικά αυτά για τις γυναίκες - δεν έχουν συνήθως τσέπες. Φέρτε ένα μικρό σακίδιο για να μεταφέρετε τα οδικά σας προμήθειες.

Ο, τι χρειάζεσαι: