Κορυφαίες έξι δραστηριότητες στη Νάπα για επαγγελματίες ταξιδιώτες

Όπως και πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες, έχω επισκεφθεί το Σαν Φρανσίσκο πολλές φορές για δουλειές. Συμβάσεις, συναντήσεις, εμπορικές εκθέσεις, κλήσεις πώλησης, συναντήσεις εταιρικής σχέσης, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους επιχειρηματίες να κατευθύνονται προς το Σαν Φρανσίσκο. Κι ενώ εγώ συχνά πετάω στην πόλη, κάνω την δουλειά μου και στη συνέχεια αφήνω να επιστρέψω σπίτι το συντομότερο δυνατό, μερικές φορές είναι ωραίο να κάνεις κάτι διαφορετικό, ειδικά αν έχεις μερικές επιπλέον ημέρες.

Οι ταξιδιώτες επιχειρηματίες που κατευθύνονται στο Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν μερικές επιπλέον ημέρες, είτε πριν είτε μετά το επαγγελματικό τους ταξίδι, για να κατευθυνθούν βόρεια στην κοντινή κοιλάδα Νάπα για λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Μόλις βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο περίπου μια ώρα και μισή, η κοιλάδα Napa είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επαγγελματίες ταξιδιώτες να χαλαρώσουν από μια πολυάσχολη σύσκεψη ή μια αγχωτική συνάντηση με πελάτες ή προοπτικές. Η κοιλάδα Napa έχει ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων και μεγάλες στάσεις χαλάρωσης για κάθε επαγγελματία ταξιδιώτη.

Έτσι, εάν πετάτε στο Σαν Φρανσίσκο για δουλειά και θέλετε να πάρετε μερικές μέρες στη Νάπα, εδώ είναι η λίστα με μερικές από τις κορυφαίες δραστηριότητες Νάπα για επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Stags Leap

Δεν μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη Νάπα χωρίς επίσκεψη (ή πολλές επισκέψεις) σε ένα οινοποιείο (ή οινοποιεία). Η κοιλάδα της Νάπα (και η κοντινή Sonoma ) φιλοξενούν έναν απίστευτο αριθμό οινοποιείων με κορυφαία πτήση, με καταπληκτικά κρασιά, ενδιαφέρουσες εκδρομές και υπέροχη θέα.

Και ίσως το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε το επαγγελματικό σας ταξίδι στην κοιλάδα της Νάπα βρίσκεται στα Stag's Leap Wine Cellars (σημειώστε το απόστροφο - υπάρχουν δύο οινοποιεία με παρόμοια ονόματα.) Υπάρχουν οι κάβες κρασιού του Stag's Leap και η οινοποιεία Legs Stags. Stag's Leap).

Τα κελάρια κρασιού του Stag's Leap είναι ένας τιτάνας της ιστορίας της κοιλάδας της Νάπα.

Το δεύτερο vintage του οινοποιείου, το 1973, βαθμολογήθηκε ως το κορυφαίο κόκκινο κρασί στον κόσμο στην ιστορική απόφαση του Παρισιού το 1976. Η νίκη του Stag's Leap έβαλε την οινοποίηση Napa Valley στον παγκόσμιο χάρτη και η βιομηχανία εξερράγη από τη νίκη.

Σήμερα, οι επισκέπτες στο Stag's Leap Wine Cellars μπορούν να πάρουν μια μεγάλη περιήγηση που παρέχει μια εικόνα για τη διαδικασία της οινοποίησης ή μπορούν να καθίσουν έξω και να απολαύσουν μερικά εκπληκτικά κρασιά (ιδιαίτερα μου άρεσαν τα SLV Cabernet Sauvignon και Cask 23) από την άποψη των αμπελώνων και των κοντινών Stags Leap Palisades. Σε μια ωραία μέρα, η γευσιγνωσία και οι απόψεις του κέντρου επισκεπτών Stag's Leap Wine Cellars είναι τόσο καλοί όσο και στην κοιλάδα. Το οινοποιείο προσφέρει μια μεγάλη, συμπαγής περιήγηση στο οινοποιείο που προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε τις σπηλιές. Οι εκδρομές συνήθως περιλαμβάνουν επιλεγμένες γευστικές δοκιμές και συνιστώνται κρατήσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στα κελάρια κρασιού Stag's Leap για κάθε επαγγελματία ταξιδιώτη.

Βόλτα με μπαλόνι

Όπως ανακάλυψα όταν επισκέφθηκα, η κοιλάδα Napa είναι το ιδανικό μέρος για να πάρετε μια βόλτα με μπαλόνια. Τα αερόστατα θερμού αέρα ξεκινούν κάθε πρωί στη μέση της κοιλάδας και γενικά επιπλέουν προς την πόλη της Νάπα. Μερικές φορές φτάνουν εκεί γρήγορα, άλλες φορές απλά κουνήνουν και μερικές φορές φεύγουν μακριά από τη Νάπα.

Όλα εξαρτώνται από τον άνεμο και τις ικανότητες του πιλότου.

Μέχρι να πάρω μια βόλτα με μπαλόνι με τις περιπέτειες μπαλόνι Napa Valley Aloft ποτέ δεν συνειδητοποίησα ακριβώς πόσο πιλότο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μπαλόνι ζεστού αέρα που μπορεί βασικά απλά να πάει πάνω και κάτω. Από την ώρα και το μισό ταξίδι που πήρα, έμαθα ότι υπάρχει πολύς χειριστής μπαλονιών που μπορεί να κάνει. Εκτός από την προσθήκη ζεστού αέρα (και υψόμετρο) σε ένα μπαλόνι, μπορούν να ανοίξουν αεραγωγοί στην κορυφή και να αφήσουν μερικές από τις θερμές αέρας να διαφύγουν (για να χάσουν το υψόμετρο), και μπορούν επίσης να ανοίξουν πλευρικές αεραγωγοί για να περιστρέψουν ή να προσανατολίσουν το μπαλόνι. Το υπόλοιπο της πλοήγησης βρίσκει διαφορετικές τσέπες και ροές αέρα για να ταξιδέψει ο ένας ή ο άλλος.

Κάνοντας μια βόλτα με μπαλόνι, όπως αυτή που έκανα με τις περιπέτειες μπαλόνι Aloft Aloft, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να δεις την κοιλάδα της Νάπα. Τα μπαλόνια τους έχουν μεγάλα καλάθια από ψάθινα καλάθια με πολλαπλά διαμερίσματα όπου στέκονται οι επιβάτες.

Είστε αρκετά εγγυημένα ένα κάθισμα μπροστινής γραμμής για να ξεδιπλώνεται τοπίο κάτω από σας. Πετάξαμε σε αγροκτήματα, αμπελώνες, αυτοκινητόδρομους, σχολεία και καταστήματα. Ο αέρας ήταν μαλακός και ήσυχος - μέχρις ότου ο πιλότος μας πυροδότησε τον καυστήρα τέρας πάνω από τα κεφάλια μας που τροφοδότησε ζεστό αέρα στο μπαλόνι. Η προσγείωση μπορεί να είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. Βγήκαμε σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ ο σύντροφός μου (σε ξεχωριστό μπαλόνι) κατέβηκε μπροστά σε οικιακά σπίτια σε ένα αδιέξοδο, όπου όλοι βγήκαν για να θαυμάσουν την περίεργη θέα ενός μπαλονιού που προσγειώθηκε μπροστά από το σπίτι τους!

Να είστε έτοιμοι να σηκωθείτε νωρίτερα, αν είστε επικεφαλής για μια βόλτα με μπαλόνι, δεδομένου ότι πρέπει να ξεκινήσει κοντά την αυγή για να πάρει τις σωστές συνθήκες ανέμου. Όμως, το πρωινό ξυπνητήρι ήταν ένα μικρό τίμημα για μια τέτοια όμορφη και εκπληκτική εμπειρία. Η όλη εμπειρία διαρκεί περίπου τρεις ώρες και ξεκινά από το V Marketplace στο Yountville (ναι, αποβιβάζεστε από ένα χώρο στάθμευσης). Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για μια βόλτα με μπαλόνια στη Νάπα, το Napa Valley Aloft Balloon Adventures είναι μια καλή επιλογή επειδή παίρνει λιγότερα άτομα ανά μπαλόνι (8 - 14) σε σύγκριση με μερικές από τις άλλες εταιρείες μπαλονιών. Η τοποθεσία εκτόξευσης της εταιρείας (Yountville, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Bouchon Bakery) είναι επίσης πολύ βολικό, ανεξάρτητα από το πού μένετε στην κοιλάδα Napa.

Το Napa Valley Aloft Balloon Adventures παρέχει βόλτες με αερόστατο ζεστού αέρα στην κοιλάδα Napa από το 1978. Όλοι οι πιλότοι είναι πιστοποιημένοι από την FAA. Οι πτήσεις πετούν καθημερινά, επιτρέποντας καιρός. Το Napa Valley Aloft Balloon Adventures βρίσκεται στο 6525 Washington St στο Yountville. Η ιστοσελίδα της είναι www.nvaloft.com, και το τηλέφωνο είναι 855-944-4408. Οι πτήσεις ξεκινούν από 220 δολάρια ανά άτομο.

Bike Trip

Ενώ μια βόλτα με αερόστατο πάνω από την κοιλάδα Napa είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε σε όλο το σκηνικό, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε μια πραγματική αίσθηση για την κοιλάδα είναι να πάρετε μια βόλτα με ποδήλατο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην κοιλάδα της Νάπα, πήρα μια βόλτα με ποδήλατο στο Napa Valley Bike Tours που ήταν υπέροχη. Η κλασική εκδρομή ποδηλάτων Napa Bike Half Day είναι ιδανική για τους μη σοβαρούς ποδηλάτες που θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα με το ποδήλατο μέσα από την όμορφη κοιλάδα της Νάπα χωρίς να αφιερώσουν μια ολόκληρη μέρα σε αυτήν. Η ηλιόλουστη μέρα της Napa Valley Bike Tours ξεκινά στις 9 π.μ. στο Yountville και τελειώνει γύρω στις 1:30. Η περιοδεία επισκέπτεται δύο οινοποιεία, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά αν θέλετε, αν και δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη γευσιγνωσίας, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον αν θέλετε να απορροφήσετε.

Η βόλτα είναι ιδανική για περιστασιακούς ποδηλάτες και δεν απαιτεί σοβαρή δουλειά, αν και θα πετάξετε για περίπου δέκα μίλια ή και περισσότερο συνολικά. Οι εκδρομές περιορίζονται σε 12 άτομα, επομένως δεν είναι συντριπτική. Napa Valley Bike Tours Η κλασική περιήγηση με ποδήλατο μισής ημέρας ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της σύντομης παραμονής μου στην κοιλάδα της Νάπα. Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας με αμπέλια και αγροκτήματα ήταν απλά όμορφη και ήμουν σε θέση να δω μια εντελώς διαφορετική άποψη της Νάπα απ 'ό, τι θα είχα από ένα παράθυρο αυτοκινήτου. Ενώ το πρώτο οινοποιείο στο οποίο σταμάσαμε δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο από την άποψη της αισθητικής, έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κρασιά από μια ποικιλία μικρο-boutique παραγωγών. Το δεύτερο οινοποιείο στο οποίο σταματήσαμε ήταν ξεχωριστό - ήταν ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο τοποθετημένο σε αμπελώνες του δαπέδου της κοιλάδας. Καθισμένος έξω σε έναν πάγκο πικ-νικ και πίνοντας κρασιά ενώ πίνοντας στην ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη.

Μπουχόν

Εάν φτάσετε στο Yountville για μια βόλτα με μπαλόνι ή για βόλτα με ποδήλατο, σκεφτείτε να σταματήσετε από το Bouchon ή το Bouchon Bakery, στη μέση της πόλης. Ιδρύθηκε από τον Thomas Keller, το υπερσύγχρονο αλλά πολύ άνετο γαλλικό μπιστρό είναι άτυπο αλλά εκπληκτικό. Εξοικονομήστε χρήματα σταματώντας για ένα μεσημεριανό γεύμα, όταν είναι λιγότερο γεμάτο, ή απλά επισκεφθείτε την κοντινή Bouchon Bakery για μια μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων και το καλύτερο madeleine που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η επιχείρηση Bouchon and Bouchon Bakery βρίσκεται στο 6528 Washington St, Yountville, CA 94599, τηλέφωνο (707) 944-2253.

Auberge du Soleil

Ενώ η Νάπα και οι κοντινές πόλεις έχουν εκπληκτικό αριθμό θέσεων για φαγητό, το Auberge du Soleil στο Rutherford είναι ένα θέρετρο υψηλού επιπέδου που διαθέτει ένα όμορφο εστιατόριο με υπαίθριο κατάστρωμα και χώρο φαγητού που έχει θέα στην κοιλάδα. Το μικρό μπαρ τους προσφέρει ωραία θέα για ένα κοκτέιλ αργά το απόγευμα, ή μπορείτε να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε για ένα πολυτελές πρωινό (με τιμές και θέα που ταιριάζουν) με θέα. Το Auberge du Soleil βρίσκεται στο 180 Rutherford Hill Rd, Rutherford, CA 94573, τηλέφωνο 707-963-1211.

Κτήμα Καρνέρος

Ενώ υπάρχουν σχεδόν ένας ατελείωτος αριθμός των οινοποιείων που μπορείτε να επισκεφθείτε στην κοιλάδα της Νάπα, υπάρχουν πολύ λιγότερες επιλογές, αν αγαπάτε το φυσαλίδες υλικό. Μια από τις αγαπημένες μου στάσεις για την Champagne στη Νάπα (αν και δεν είναι τεχνικά σαμπάνια επειδή δεν προέρχεται από την περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας) είναι το Domaine Carneros. Το Domaine Carneros ιδρύθηκε από την οικογένεια που κατέχει το Champagne Taittinger στη Γαλλία. Αν και το οινοποιείο είναι μάλλον νέο (ξεκίνησε το 1987), οι σαμπάνιες του είναι εξαιρετικές. Εάν είστε πρόθυμοι να γλιστρήσετε, αγαπώ ιδιαίτερα το Le Rêve Blanc de Blancs της εταιρείας, το οποίο έχει μερικές από τις μικρότερες φυσαλίδες που έχω δοκιμάσει ποτέ. Το οινοποιείο έχει ένα παλάτι κτήμα που βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο με ωραία θέα στα γύρω χωράφια και τους αμπελώνες. Μου άρεσε να ξοδεύω λίγο χρόνο στην αυλή του Château εμπνευσμένο από τη γαλλική γλώσσα, πίνοντας τα διαφορετικά τους χρόνια. Στοιχεία επικοινωνίας: 1240 Duhig Rd, Napa, CA 94559, (707) 257-0101.

Gotts Roadside

Τέλος, μια επίσκεψη στην πόλη της Νάπας ή της Αγίας Ελένης δεν θα ήταν πλήρης (για μένα τουλάχιστον) χωρίς επίσκεψη στο Gotts. Το Gotts Roadside είναι ένα πολυτελές κοινό fast-food: μπιφτέκια, πατάτες, κούτες, κλπ. Αλλά τι εκπληκτική παράδοση. Έχει απλά το καλύτερο burger, ίσως τις καλύτερες πατάτες, και χωρίς αμφιβολία το καλύτερο milkshake που είχα ποτέ. Σταματήστε από. Δεν θα το μετανιώσετε. Μόλις δοκιμάσετε το Gotts, πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία φορά.

* Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Αν και δεν έχει επηρεάσει αυτήν την αναθεώρηση, ο ιστότοπος πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.