Τοπικά σουβενίρ για να πάρετε πίσω από τη Βουλγαρία

Το ταξίδι στην Ανατολική Ευρώπη προσφέρει στους κυνηγούς σουβενίρ την ευκαιρία να αγοράσουν υψηλής ποιότητας χειροποίητα δώρα που δεν μπορούν να βρεθούν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Αυτά τα αναμνηστικά αντανακλούν τις τοπικές παραδόσεις, τις γενιές γνώσης και την υπερηφάνεια του πολιτισμού. Όταν ταξιδεύετε στη Βουλγαρία, προσέξτε τα χειροποίητα αντικείμενα που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι ως μνήμη των ταξιδιών σας ή ως μοναδικό δώρο για κάποιον που εκτιμά την τέχνη και τα αξεσουάρ από τις γωνιές του κόσμου.

Κεραμικά

Η βουλγαρική κεραμική χαρακτηρίζεται από διακριτά μοτίβα. Η Τροία αγγειοπλαστική είναι ένας από τους πιο γνωστούς τύπους κεραμικής από τη Βουλγαρία. Ο κόκκινος πηλός είναι διακοσμημένος με βερνίκια τόσο σε πολύχρωμα όσο και σε πιο υποτονικά σχέδια χρωμάτων. Οι μεγάλες γλάστρες δημιουργούνται με τις παραδοσιακές συνταγές της Βουλγαρίας, ενώ τα αντικείμενα που δημιουργούνται για τους ταξιδιώτες που θέλουν να περιορίσουν τις αποσκευές τους μπορούν εύκολα να τυλιχτούν και να παραληφθούν για το ταξίδι στο σπίτι.

Κρασί

Γνωρίζατε ότι το κρασί καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Βουλγαρίας; Το βουλγαρικό κρασί κυμαίνεται από πλούσια, γεμάτα κρασί κρασιά έως νέους, ελαφρούς οίνους που είναι εύκολο να πίνουν και παράγονται από έναν αυξανόμενο αριθμό οινοποιών. Βυθιστείτε σε αυτόν τον κόσμο όταν επισκέπτεστε τη Βουλγαρία για να διευρύνετε τον ουρανίσκο σας και να ανακαλύψετε μια αγαπημένη ποικιλία για να πάρετε σπίτι.

Προϊόντα τοπικής υγείας και ομορφιάς

Η Βουλγαρία, ως αναπτυσσόμενη χώρα, αξιοποιεί το τριαντάφυλλο στο μέγιστο δυναμικό της, ενσωματώνει τα προϊόντα σε προϊόντα ομορφιάς και πιέζει τα λουλούδια για το πετρέλαιο.

Άλλα προϊόντα, όπως το τσάι του βουνού (επίσης γνωστό ως ironwort) και τα καλλυντικά που παρασκευάζονται από άλλα τοπικά βότανα, μπορούν να βρεθούν.

Ξυλογλυπτική

Από τη Βουλγαρία έρχονται κύριοι ξυλογλυπτών, οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε συνηθισμένο ξύλινο αντικείμενο σε τέχνη. Τρεις μεγάλες παραδόσεις ξυλογλυπτικής υπάρχουν στον κόσμο της βουλγαρικής ξυλογλυπτικής: ξυλογλυπτική, ξυλογλυπτική για το σπίτι και θρησκευτική ξυλογλυπτική.

Η ξυλογλυπτική του Shepherds εξελίχθηκε καθώς οι βοσκότοποι που τείνουν στα κοπάδια τους χρησιμοποιούσαν το χρόνο τους για να χαράξουν χρήσιμα αλλά όμορφα αντικείμενα, όπως κουτάλια ή κεριά. Ξυλογλυπτική για το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσει το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού. Η θρησκευτική ξυλογλυπτική θεωρείται η πιο περίπλοκη και αυτό το στυλ μπορεί να θεωρηθεί ότι χρησιμοποιείται στα εικονοστάσια και ως πλαίσια για μεμονωμένες εικόνες. Οι Βούλγαροι έχουν μεταφράσει τη βιοτεχνία τους σε χρήσιμα και ελκυστικά αναμνηστικά για ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων κιβωτίων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων.

Εικονίδιο ζωγραφικής

Η ζωγραφική εικόνων είναι βουλγαρική τέχνη με βαθιές ρίζες. Αρχικά μια τέχνη που αναπτύχθηκε στο Βυζάντιο, από την οποία έρχεται ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, ακολουθεί αυστηρούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο καλλιτέχνης, ο οποίος αποδίδει το ιδιαίτερο στυλ των εικόνων και τις ομοιότητες από το εικονίδιο στο εικονίδιο. Λόγω αυτών των περιορισμών, η ζωγραφική με εικόνες δεν αποτελεί δεξιοτεχνία που μπορεί κανείς να κυριαρχήσει. απαιτεί μελέτη και πρακτική για τη δημιουργία αυθεντικών κομματιών που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα της παράδοσης.

Δερμάτινο σκάφος

Οι Βούλγαροι έχουν τελειοποιήσει τις δερματικές τους δεξιότητες για αιώνες. Η μαυρίσματος και η θανάτωση του δέρματος είναι μια επίπονη διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα ένα υλικό έτοιμο να μετατραπεί σε τσάντες, παπούτσια, καπέλα και άλλα είδη που φοριούνται.

Αυτά είναι διακοσμητικά ή χρηστικά ή και τα δύο. Ένα ζεστό ζευγάρι παντόφλες από τα πρόβατα ή ένα ζεστό πώμα είναι τα σουβενίρ που μπορούν να διατεθούν για πολλά χρόνια.

Κοσμήματα

Τα βουλγαρικά κοσμήματα με παραδοσιακά μοτίβα φέρουν μια ξεχωριστή εμφάνιση. Το φιλμ, το scrollwork, το nielo και το σμάλτο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κοσμημάτων που σώζονται από το παρελθόν. Σύγχρονοι καλλιτέχνες κοσμημάτων ενσωματώνουν μερικές φορές τις τεχνικές και τα μοτίβα των προγόνων τους για να παράγουν κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν ένα μακρόχρονο έθιμο της διακόσμησης του σώματος ως μέρος της βουλγαρικής εθνικής ενδυμασίας . Καλά παραδείγματα βουλγαρικών κοσμημάτων μπορούν να δουν στο αρχαιολογικό μουσείο στο Πλόβντιβ. Οι πόρπες εξελιγμένων σχεδίων ήταν περιζήτητα αντικείμενα για να συμπληρώσουν ένα σύνολο το παρελθόν, αλλά οι καλλιτέχνες κοσμημάτων στη Βουλγαρία δημιουργούν τέχνη που φοριέται για τους σύγχρονους ανθρώπους.

Υφανση

Η ύφανση είναι μια αρχαία παράδοση στη Βουλγαρία. Χρησιμοποιεί φυσικές φυτικές και ζωικές ίνες για την παραγωγή χαλιών, χαλιών και κουβερτών με ξεχωριστό σχεδιασμό και ποιότητα που αποκαλύπτουν επιρροές από τους αρχαίους πολιτισμούς. Η ύφανση και η κατοχή αργαλειού ήταν απαραίτητη ως μέρος της παραδοσιακής ζωής για να μεταφέρει χρήσιμα αντικείμενα στο σπίτι. Floral και γεωμετρικά σχέδια σε μια ποικιλία χρωμάτων σχήματα σημαίνει ότι χαλιά και χαλιά από τη Βουλγαρία μπορεί να βρεθεί να ταιριάζει σε κάθε γούστο ή εσωτερική διακόσμηση. Σήμερα, η πρακτική της ύφανσης διατηρείται μέσω ειδικών τεχνιτών. Δύο κέντρα ραπτομηχανών βρίσκονται στο Κοτέλ και στο Τσιρόβτσι.