Πώς να περάσετε μια μεγάλη μέρα στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Παρόλο που οι περισσότεροι χειριστές σαφάρι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο σας στο Ναϊρόμπι, ίσως να βρεθείτε με μια μέρα για να σκοτώσετε στην πρωτεύουσα της Κένυας. Όπως και πολλές αφρικανικές πόλεις, το Ναϊρόμπι έχει τη φήμη για τα συμφραζόμενα δρόμους και τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένες περιοχές είναι καλύτερα να αποφευχθούν, τα περισσότερα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται στις ασφαλέστερες περιοχές της πόλης. Η διατήρηση της ασφάλειας στην Κένυα είναι πραγματικά θέμα κοινής λογικής και μια επίσκεψη στο Ναϊρόμπι μπορεί να είναι εξαιρετικά ανταμείβοντας.

Η κίνηση είναι συχνά έντονη. Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου και ενός οδηγού με πλήρη γνώση των ελάχιστα συμφραζομένων δρομολογίων της πόλης είναι σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσετε.

Κάνε τη βάση σου στην Karen

Εάν έχετε μόνο μια μέρα στο Ναϊρόμπι, είναι καλύτερο να εστιάσετε την προσοχή σας σε μια περιοχή της πόλης. Αυτή η διαδρομή βασίζεται κυρίως στο προάστιο της Κάρεν και το άμεσο περιβάλλον της. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο για εξερεύνηση και λιγότερο χρόνο αποφεύγοντας το matatus (τοπικά ταξί) στους δρόμους. Η Karen φιλοξενεί επίσης μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Ναϊρόμπι . Για μια πραγματικά ξεχωριστή διαμονή στην πόλη, ελέγξτε το Camp Nairobi Tented Camp - ένα πολυτελές και εντελώς μοναδικό κατάλυμα που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου του Ναϊρόμπι. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε τα φυσικά θαύματα της Κένυας χωρίς να αφήσετε την πολυσύχναστη πρωτεύουσα.

8:00 π.μ. - 11:00 π.μ .: Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι

Στερεώστε το κεφάλι σας από την ηλιοροφή, αναπνεύστε στον καθαρό αέρα και ακούστε τα απίστευτα πουλιά που καλούν το σπίτι στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι.

Το Ναϊρόμπι είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που κοιτάζει άγρια ​​ζέβρα, λιοντάρι και ρινόκερο. Το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι ιδρύθηκε το 1946 πολύ πριν ξεσπάσει η πόλη τις ραφές του. Βρίσκεται μόλις τέσσερα μίλια / επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, είναι το σπίτι του απειλούμενου μαύρου ρινόκερου , όλων των μεγάλων γατών και μυριάδας διαφορετικών αντιλόπων και οπληφόρων ειδών.

Είναι επίσης ένα καλό σημείο για τα πουλιά, με περισσότερα από 400 είδη πτηνών να καταγράφονται εντός των ορίων του. Το πάρκο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην εκπαίδευση, καθώς η εγγύτητά του με την πόλη διευκολύνει τις σχολικές ομάδες να επισκέπτονται και να αλληλεπιδρούν με την άγρια ​​ζωή της Αφρικής. Παιχνίδια δίσκους και βόλτες με τα πόδια είναι στην προσφορά για τους επισκέπτες.

11:00 π.μ. - μεσημέρι: Ο Δουβλίνο Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage

Μετά το παιχνίδι με το παιχνίδι σας, πηγαίνετε στο David Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage, που βρίσκεται επίσης μέσα στο πάρκο. Η Dame Daphne Sheldrick έχει αναδείξει ορφανούς ελέφαντες από τη δεκαετία του 1950, όταν έζησε και εργάστηκε στο Tsavo National Park. Ίδρυσε ένα ορφανοτροφείο ελέφαντα και ρινόκερου στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στο πλαίσιο του David Sheldrick Wildlife Trust. Η Dame Daphne δημιούργησε το Trust προς τιμήν του τελευταίου συζύγου της David, του ιδρυτή του εθνικού πάρκου Tsavo και ενός πρωτοπόρου οικονομολόγου στην Κένυα. Το ορφανοτροφείο είναι ανοιχτό για επισκέπτες μία ώρα κάθε μέρα (11:00 π.μ. - μεσημέρι). Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μωρά που λούζονται και τρέφονται.

12:30 μ.μ. - 1:30 μ.μ .: Μαρούλα Στούντιο

Μετά το χρόνο σας με τους ορφανούς ελέφαντες, κατευθυνθείτε προς τα οικολογικά Marula Studios. Αυτός ο συνεταιρισμός καλλιτεχνών είναι το ιδανικό μέρος για να αναζητήσετε μοναδικά αναμνηστικά , πολλά από τα οποία κατασκευάζονται στο εργαστήριο του ξενοδοχείου από ανακυκλωμένα σαγιονάρες.

Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στη διαδικασία ανακύκλωσης με φλιτζάνι, να αγοράσετε ένα ζευγάρι σανδάλια Maasai ή να απολαύσετε ένα καλό φλιτζάνι καφέ της Κένυας στην καφετέρια της επόμενης πόρτας.

2:00 μ.μ. - 3:30 μ.μ .: Μουσείο Karen Blixen

Αν αγαπάτε το βιβλίο Out of Africa από τη δανέζικη συγγραφέα Karen Blixen (ή την εικονική προσαρμογή ταινιών με πρωταγωνιστή τους Robert Redford και Meryl Streep), είναι απαραίτητο ένα ταξίδι στο Μουσείο Karen Blixen . Το μουσείο στεγάζεται στην αυθεντική αγροικία που έζησε το Blixen από το 1914 έως το 1931. Είναι το αγρόκτημα που αναφέρεται στην ταινία ανοίγματος της ταινίας - "Είχα ένα αγρόκτημα στην Αφρική, στους πρόποδες των λόφων Ngong". Σήμερα, το μουσείο περιέχει πληροφορίες και αντικείμενα σχετικά με τη ζωή της, μερικά από τα οποία σχετίζονται με το διάσημο ρομαντισμό της με το μεγάλο κυνηγό παιχνιδιών Denys Finch Hatton. Αφού περιηγηθείτε στο μουσείο, καθίστε στο μεσημεριανό γεύμα στον κοντινό καφέ κήπο Karen Blixen.

4:00 μ.μ. - 5:00 μ.μ .: Το Κέντρο Καμηλοπάρδαλης

Περάστε το υπόλοιπο απόγευμα στο The Giraffe Center , το οποίο βρίσκεται στο γειτονικό προάστιο Lang'ata. Αυτή η κορυφαία έλξη του Ναϊρόμπι ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Jock Leslie-Melville, ο οποίος γύρισε το σπίτι του σε κέντρο αναπαραγωγής για την καμηλοπάρδαλη του Rothschild. Το πρόγραμμα έχει αποκομίσει τεράστια επιτυχία και πολλά ζευγάρια καμηλοπαρδάλων έχουν απελευθερωθεί πίσω στα πάρκα και τα αποθέματα της Κένυας. Το κέντρο εκπαιδεύει επίσης τα τοπικά παιδιά σχολείων σχετικά με τη διατήρηση και έχει κάνει σημαντικό έργο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα διατήρησης. Το κέντρο είναι ανοιχτό καθημερινά για εκδρομές και επισκέψεις από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. και διαθέτει υπερυψωμένο διάδρομο για την τροφοδοσία των καμηλοπαρδάλων.

6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.: Ο Ταλισμάν

Συνεχώς βαθμολογείται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Ναϊρόμπι, δείπνο στο The Talisman φέρνει την ημέρα σας στην πόλη στο τέλειο κλείσιμο. Η διακόσμηση είναι πλούσια και το φαγητό θαυμάσιο, αντικατοπτρίζοντας μια ενδιαφέρουσα συγχώνευση αφρικανικής, ευρωπαϊκής και πανασιατικής κουζίνας. Το μπαρ διαθέτει μία από τις καλύτερες επιλογές κρασιού στην πρωτεύουσα και μπορείτε ακόμη να φρυγανίστε το χρόνο σας στο Ναϊρόμπι με την σαμπάνια από το γυαλί. Το Σάββατο, η ζωντανή μουσική προσθέτει στην ατμόσφαιρα. Συνιστάται ιδιαίτερα η κράτηση εκ των προτέρων.

Αυτό το άρθρο επιμελήθηκε η Jessica Macdonald.