Καλύτερες θέσεις για ψώνια σουβενίρ στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Αν και τα ψώνια ίσως να μην είναι η κορυφαία προτεραιότητα των διακοπών σας στην Κένυα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αναμνηστικά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μεταφέρετε τις αναμνήσεις σας μαζί σας. Τα τελευταία χρόνια, το Ναϊρόμπι έχει κερδίσει τη φήμη του ότι δεν είναι ασφαλές και ως εκ τούτου, πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να παρακάμψουν την πρωτεύουσα υπέρ των αγροτικών αποθεμάτων αγροτικών αγροκτημάτων και των παράκτιων θέρετρων της χώρας. Ωστόσο, ενώ είναι αλήθεια ότι κάποιος πρέπει να ασκήσει ένα ορισμένο επίπεδο κοινής λογικής ενώ εξερευνά το Ναϊρόμπι, υπάρχουν πολλά μέρη που προσφέρουν ευχάριστες και ανταμείβοντας ευκαιρίες για αγορές.

Όπως και οι περισσότερες μεγάλες πρωτεύουσες, το Ναϊρόμπι έχει καλές και κακές περιοχές και ένας μικρός προγραμματισμός προς τα εμπρός προχωρεί πολύ για να εξασφαλίσει ότι η εμπειρία σας είναι θετική. Σε γενικές γραμμές, οι αγορές και τα καταστήματα στα προάστια της πόλης είναι λιγότερο γεμάτες, λιγότερο συντριπτικές και συχνά πιο αξιόλογες. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για τον απαιτητικό αγοραστή σουβενίρ , εστιάζοντας σε χώρους που ειδικεύονται σε αντικείμενα υψηλής ποιότητας σχεδιασμένα να είναι τόσο όμορφα και μοναδικά.

Marula Studios

Βρίσκεται στο πλούσιο προάστιο της Karen, το boutique Marula Studios είναι ένας παράδεισος για τις τέχνες και τις τέχνες που παράγονται στην Κένυα. Από τις τσάντες και τις ζώνες με χάντρες σε ενδύματα που εμπνέονται από τα αφρικανικά φυλετικά μοτίβα, πολλά από τα είδη που πωλούνται δημιουργούνται από καθιερωμένους καλλιτέχνες και σχεδιαστές της Κένυας. ενώ άλλα είναι το προϊόν των εργαστηρίων τέχνης που πραγματοποιήθηκαν προς όφελος των μειονεκτούντων κατοίκων των παραγκουπόλεων του Ναϊρόμπι. Ίσως οι πιο καινοτόμες από τις προσφορές του καταστήματος είναι τα έργα τέχνης υπογραφής που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα σαγιονάρες.

Αυτές οι πολύχρωμες δημιουργίες είναι χειροποίητες στο χώρο, ενώ μέρος της εμπειρίας του Marula Studios παρακολουθεί τους εργάτες του Ocean Sole στο flip-flop. Για τον αγοραστή ηθικών αναμνηστικών, η πρωτοβουλία αυτή έχει την προστιθέμενη έλξη της φιλικής προς το περιβάλλον, δεδομένου ότι τα ανακυκλωμένα σαγιονάρες συλλέγονται από τις παραλίες της Κένυας σε μια προσπάθεια να μειωθεί η θαλάσσια ρύπανση.

Όταν ολοκληρώσετε την περιήγηση, απολαύστε ένα ελαφρύ γεύμα στο καφέ του studio Marula Mercantile.

Ωρες:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 5:30 μ.μ.
Σάββατο - Κυριακή: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Σημείωση: Το εργαστήριο αυτόματου κλεισίματος είναι κλειστό τις Κυριακές.

Spinners Web

Εκθεσιακός χώρος σπηλαίων τέχνης και χειροτεχνίας Spinners Web βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Spring Valley. αν και μια κίνηση έχει προγραμματιστεί για το εγγύς μέλλον. Εδώ, σχεδόν 400 διαφορετικοί πωλητές συγκεντρώνονται κάτω από μια στέγη για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους, τα οποία κυμαίνονται από χειροποίητα υφασμένα μάλλινα υφάσματα έως ζωγραφισμένα κεραμικά και μαλακά δερμάτινα είδη. Τα στοιχεία του Spinners Web είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους καλύτερους σχεδιαστές της χώρας. Αν αγαπάτε τις μοναδικές εσωτερικές διακοσμήσεις του στρατοπέδου σας ενώ βρίσκεστε σε σαφάρι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να βρείτε κάτι παρόμοιο εδώ.

Ωρες:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:30 π.μ. - 6:30 μ.μ.
Σάββατο - Κυριακή: 9:30 π.μ. - 5:30 μ.μ.

Εργοστάσιο χάντρα Kazuri

Μια δημοφιλής στάση για τους τουρίστες του Ναϊρόμπι, το Kazuri Bead Factory βρίσκεται επίσης στην Karen. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση στο εργοστάσιο και να παρακολουθήσουν κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής χάντρας. Το εργοστάσιο δημιουργήθηκε για να προσφέρει απασχόληση και υγειονομική περίθαλψη σε φτωχές ανύπαντρες μητέρες και η επιτυχία της από πρώτο χέρι είναι μια συγκινητική εμπειρία.

Οι κυρίες είναι υπερήφανοι που δείχνουν το έργο τους και όταν τελειώσουν, οι κεραμικές χάντρες του Kazuri πωλούνται χαλαρά ή ως ολοκληρωμένα κομμάτια κοσμημάτων στο κατάστημα του ξενοδοχείου. Είναι γνωστοί για την ποιότητα και τη ζωντάνια των σχεδίων τους και πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Ωρες:

Δευτέρα - Σάββατο: 8:30 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Κυριακή: 9:00 π.μ. - 4:00 μ.μ.

Η αγορά του χωριού

Το Village Market είναι ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο που συχνάζουν από expats και πλούσιους Κένυους. Θα βρείτε μια εντυπωσιακή σειρά από καταστήματα δώρων και μπουτίκ ένδυσης, το τελευταίο από τα οποία ειδικεύεται στις τελευταίες τάσεις, καθώς και διακριτικά Κένυας μόδας, συμπεριλαμβανομένων σορτς και φορέματα από ύφασμα kikoi. Μπορείτε να βρείτε πολλά κομψά αγαθά για το σπίτι εδώ, ενώ το μεγάλο σούπερ μάρκετ προσφέρει φθηνότερες τιμές για όσους επιθυμούν να αποθεματοποιήσουν ποιοτικό καφέ και τσάι της Κένυας.

Την Παρασκευή, το εμπορικό κέντρο φιλοξενεί μια Αγορά Maasai, η οποία προσφέρει Κένυα βασικά σουβενίρ που κυμαίνονται από σκαλισμένα ζώα και μάσκες σε βάτες τοίχων.

Ωρες:

Δευτέρα - Κυριακή: 7:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

Κορυφή Συμβουλή αγορών

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από το Ναϊρόμπι είναι να προσλάβετε έναν οδηγό για την ημέρα μέσω του ξενοδοχείου ή της εταιρείας σαφάρι σας. Θα είναι σε θέση να συστήσουν έναν αξιόπιστο οδηγό, ο οποίος θα γνωρίζει πώς να πλοηγεί στην πόλη ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει τη μεταφορά των αγορών σας στην πόλη. Σχεδιάστε τα καταστήματα σουβενίρ για το τέλος του ταξιδιού σας, καθώς οι εσωτερικές πτήσεις προς και από τα εθνικά πάρκα έχουν πολύ αυστηρές αποσκευές.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 17 Ιανουαρίου 2017.