Κένυα - Κένυα Γεγονότα και πληροφορίες

Κένυα (Ανατολική Αφρική) Εισαγωγή και επισκόπηση

Κένυα Βασικά στοιχεία:

Η Κένυα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός σαφάρι στην Αφρική και είναι η πρωτεύουσα του Ναϊρόμπι , ο οικονομικός κόμβος της Ανατολικής Αφρικής. Η Κένυα έχει αξιοπρεπή τουριστική υποδομή και πολλά θέρετρα κατά μήκος της ακτογραμμής της. Είναι μια απόδειξη για τα πολλά φυσικά αξιοθέατα της χώρας που οι τουρίστες συνεχίζουν να επισκέπτονται, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κάτω από την επίσημη λίστα προειδοποίησης ταξιδιών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Τοποθεσία: Η Κένυα βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική, που συνορεύει με τον Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ της Σομαλίας και της Τανζανίας, βλέπε χάρτη.


Έκταση: 582.650 τετραγωνικά χιλιόμετρα, (ελαφρώς πάνω από το διπλάσιο του μεγέθους της Νεβάδα ή παρόμοιο σε μέγεθος με τη Γαλλία).
Πρωτεύουσα: Ναϊρόμπι
Πληθυσμός: Περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Κένυα Γλώσσα: Αγγλικά (επίσημη), Kiswahili (επίσημη), καθώς και πολλές γηγενείς γλώσσες.
Θρησκεία: Προτεστάντες 45%, Ρωμαιοκαθολικοί 33%, ιθαγενείς πεποιθήσεις 10%, Μουσουλμάνοι 10%, άλλοι 2%. Μεγάλη πλειοψηφία των Κένυων είναι χριστιανοί, αλλά οι εκτιμήσεις για το ποσοστό του πληθυσμού που τηρεί το Ισλάμ ή τις αυτόχθονες πεποιθήσεις ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό.
Κλίμα: Είναι γενικά ηλιόλουστη, ξηρή και όχι πολύ ζεστή για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Κένυα παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στον ισημερινό. Οι κύριες εποχές βροχών είναι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο, αλλά το ποσό των βροχοπτώσεων ποικίλει από έτος σε έτος - περισσότερες λεπτομέρειες για το κλίμα της Κένυας .
Πότε να πάτε : Ιανουάριος - Μάρτιος και Ιούλιος - Οκτώβριος για σαφάρι και παραλίες, Φεβρουάριος και Αύγουστος για να ανεβείτε στο όρος Κένυα. Περισσότερα για την " Καλύτερη ώρα για επίσκεψη στην Κένυα " ...


Νόμισμα: Kenyan Shilling, κάντε κλικ εδώ για μετατροπέα νομισμάτων .

Κεντρικά αξιοθέατα της Κένυας:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα της Κένυας ...

Ταξίδι στην Κένυα

Διεθνές Αεροδρόμιο της Κένυας: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jomo Kenyatta (κωδικός αεροδρομίου NBO) βρίσκεται 10 μίλια (16 χλμ.) Νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Ναϊρόμπι . Το διεθνές αεροδρόμιο Moi της Μομπάσα φιλοξενεί πτήσεις από την Ευρώπη καθώς και χάρτες.
Να φτάσουμε στην Κένυα: Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρίες πετούν απευθείας στο Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων συνδέουν την Κένυα, την Ουγκάντα ​​και την Τανζανία, περισσότερα σχετικά με τη μετάβαση στην Κένυα .
Πρεσβείες / θεωρήσεις της Κένυας: Οι περισσότερες εθνικότητες που εισέρχονται στην Κένυα χρειάζονται μια τουριστική βίζα, αλλά συνήθως μπορούν να ληφθούν στα αεροδρόμια, να συμβουλευτείτε την Πρεσβεία της Κένυας προτού πάτε.


Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών: Πύργοι Κένυα-Ρε, Ραγκάτι Οδός, PO BOX 30630 - 00100 Ναϊρόμπι, Κένυα. Email: info@kenyatourism.org και ιστοσελίδα: www.magicalkenya.com

Περισσότερα Κένυα πρακτικές συμβουλές ταξιδιού

Οικονομία και Πολιτική της Κένυας

Οικονομία: Ο περιφερειακός κόμβος για το εμπόριο και τα οικονομικά στην Ανατολική Αφρική, την Κένυα έχει παρεμποδιστεί από τη διαφθορά και την εξάρτηση από πολλά πρωτογενή αγαθά των οποίων οι τιμές παρέμειναν χαμηλές. Το 1997, το ΔΝΤ ανέστειλε το ενισχυμένο πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής της Κένυας λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να περιορίσει τη διαφθορά. Μια σοβαρή ξηρασία από το 1999 έως το 2000 έπληξε τα προβλήματα της Κένυας, προκαλώντας μείωση του νερού και της ενέργειας και μείωση της γεωργικής παραγωγής. Στις βασικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2002, η 24χρονη βασιλεία του Ντάνιελ Άραπ έληξε και μια νέα αντιπολιτευόμενη κυβέρνηση ανέλαβε τα τρομερά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έθνος.

Μετά από κάποια πρόωρη πρόοδο στην εξάλειψη της διαφθοράς και την ενθάρρυνση της στήριξης των δωρητών, η κυβέρνηση KIBAKI συγκλονίστηκε από τα υψηλά σκάνδαλα μοσχεύματος το 2005 και το 2006. Το 2006, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ καθυστέρησαν τα δάνεια εν αναμονή της δράσης της κυβέρνησης για τη διαφθορά. Τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι δωρητές έχουν ξαναρχίσει να δανείζονται, παρά τη μικρή δράση από πλευράς κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η βία μετά από τις εκλογές στις αρχές του 2008, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στα εμβάσματα και τις εξαγωγές, μείωσε την αύξηση του ΑΕΠ στο 2,2% το 2008, από 7% το προηγούμενο έτος.

Πολιτική: Ιδρυτικός πρόεδρος και απελευθερωτικός αγώνας icon Ο Jomo Kenyatta οδήγησε την Κένυα από την ανεξαρτησία το 1963 μέχρι το θάνατό του το 1978, όταν ο πρόεδρος Ντάνιελ Τοροϊτς Arap Moi ανέλαβε την εξουσία με συνταγματική διαδοχή. Η χώρα ήταν ένα de facto μονοκομματικό κράτος από το 1969 έως το 1982, όταν η κυβερνητική εθνική ένωση της Αφρικής της Κένυας (KANU) κατέστη το μόνο νομικό μέρος στην Κένυα. Ο Moi προσχώρησε στην εσωτερική και εξωτερική πίεση για πολιτική φιλελευθεροποίηση στα τέλη του 1991. Ο Πρόεδρος Moi παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 μετά από δίκαιες και ειρηνικές εκλογές. Ο Mwai Kibaki, ο οποίος διετέλεσε υποψήφιος της πολυεθνικής ομαδικής αντιπολίτευσης, του Εθνικού Συνασπισμού Ουράνιου Τόξου (NARC), νίκησε τον υποψήφιο KANU Uhuru Kenyatta και ανέλαβε την προεδρία μετά από μια εκστρατεία επικεντρωμένη σε μια πλατφόρμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο συνασπισμός του NARC του Kibaki κατασχέθηκε το 2005 κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης. Οι κυβερνητικοί αδελφοί εντάχθηκαν στο KANU για να σχηματίσουν έναν νέο αντιπολιτευόμενο συνασπισμό, το Πορτοκαλί Δημοκρατικό Κίνημα, το οποίο νίκησε το συνταγματικό σχέδιο της κυβέρνησης σε δημοφιλές δημοψήφισμα τον Νοέμβριο του 2005. Η επανεκλογή του Kibaki τον Δεκέμβριο του 2007 έφερε κατηγορίες εναντίον της υποψήφιας του ODM Raila Odinga και απελευθερώθηκε δύο μήνες της βίας στην οποία πέθαναν 1.500 άνθρωποι. Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν από τα Ηνωμένα Έθνη στα τέλη Φεβρουαρίου παρήγαγαν μια συμφωνία ανταλλαγής απόψεων, η οποία έφερε τον Ονίνγκα στην κυβέρνηση στην αποκατεστημένη θέση του πρωθυπουργού.

Περισσότερα για την Κένυα και τις πηγές

Κένυα Συμβουλές Ταξιδιού
Κλίμα και μέση θερμοκρασία της Κένυας
CIA Factbook στην Κένυα
Κένυα χάρτη και περισσότερα γεγονότα
Σουαχίλι για ταξιδιώτες
Καλύτερα Πάρκα Άγριας Ζωής της Κένυας
Το Μάασαϊ