Κένυα ταξιδιωτικές πληροφορίες

Θεωρήσεις, υγεία, ασφάλεια και καιρός

Ταξιδεύοντας στην Κένυα περιλαμβάνει την εξεύρεση πληροφοριών για τις θεωρήσεις, την υγεία, την ασφάλεια, τον καιρό, τον καλύτερο χρόνο για να πάτε , το νόμισμα και να φτάσετε στην Κένυα.

Θεωρήσεις

Οι Αμερικανοί κάτοχοι διαβατηρίου χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στην Κένυα, αλλά μπορούν να το πάρουν στο αεροδρόμιο ή στη διέλευση των συνόρων όταν φτάσουν στην Κένυα. Αν θέλετε να προγραμματίσετε μπροστά τότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση στις ΗΠΑ. Λεπτομέρειες και έντυπα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Κένυας.

Οι υπήκοοι χωρών της Κοινοπολιτείας (συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου) δεν χρειάζονται θεώρηση. Οι τουριστικές θεωρήσεις ισχύουν για 30 ημέρες. Για ενημερωμένες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Κένυας.

Η θεώρηση ενιαίας εισόδου κοστίζει USD50 και θεωρείται πολλαπλή είσοδος USD100. Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε μόνο την Κένυα, τότε μόνο μία είσοδος είναι το μόνο που χρειάζεστε. Αν τα σχέδιά σας περιλαμβάνουν τη μετάβαση στην Τανζανία για να ανεβείτε στο Κιλιμάντζαρο ή να επισκεφθείτε το Σερενγκέτι, τότε θα χρειαστείτε θεώρηση πολλαπλών εισόδων αν θέλετε να ξαναμπείτε ξανά στην Κένυα.

Υγεία και ανοσοποιήσεις

Ανοσοποιήσεις

Καμία απαίτηση ανοχής δεν απαιτείται από το νόμο να εισέλθει στην Κένυα αν ταξιδεύετε απευθείας από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Εάν ταξιδεύετε από χώρα όπου υπάρχει κίτρινο πυρετό, θα πρέπει να αποδείξετε ότι είχατε εμβολιασμό.

Διάφοροι εμβολιασμοί συνιστώνται ιδιαίτερα , περιλαμβάνουν:

Συνιστάται επίσης να είστε ενημερωμένοι με τους εμβολιασμούς με πολιομυελίτιδα και τετάνου.

Επικοινωνήστε με μια ταξιδιωτική κλινική τουλάχιστον 3 μήνες προτού σχεδιάσετε να ταξιδέψετε. Ακολουθεί μια λίστα ταξιδιωτικών κλινικών για Αμερικανούς κατοίκους.

Ελονοσία

Υπάρχει κίνδυνος να προσελκύσετε την ελονοσία σχεδόν παντού, όταν ταξιδεύετε στην Κένυα. Τα υψίπεδα αποτελούσαν περιοχή χαμηλού κινδύνου, αλλά ακόμη και εκεί πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λάβετε προφυλάξεις.

Η Κένυα φιλοξενεί το ανθεκτικό στη χλωροκίνη στέλεχος της ελονοσίας καθώς και αρκετές άλλες. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας ή η ταξιδιωτική κλινική γνωρίζει ότι ταξιδεύετε στην Κένυα (μην λέτε μόνο την Αφρική), έτσι ώστε να μπορεί να συνταγογραφήσει το σωστό φάρμακο κατά της ελονοσίας. Συμβουλές για την αποφυγή της ελονοσίας θα βοηθήσουν επίσης.

Ασφάλεια

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά φιλικοί στην Κένυα και θα σας ταπεινώσει από τη φιλοξενία τους. Αλλά, υπάρχει πραγματική φτώχεια στην Κένυα και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε πολύ πλουσιότεροι και πιο τυχεροί από τους περισσότερους τοπικούς ανθρώπους που συναντάτε. Σίγουρα θα προσελκύσετε το δίκαιό σας μερίδιό σουβενίρ και τους ζητιάνους, αλλά προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο για να συναντήσετε τους απλούς ανθρώπους που πηγαίνουν για την καθημερινή τους δουλειά. Η εμπειρία θα αξίζει τον κόπο. Μην φοβάστε να βγείτε από αυτό το λεωφορείο περιοδεία , πάρτε μόνο μερικές προφυλάξεις.

Βασικοί κανόνες ασφαλείας για ταξιδιώτες στην Κένυα

Δρόμοι

Οι δρόμοι στην Κένυα δεν είναι πολύ καλοί.

Οι λακκούβες, οι οδοί, οι κατσίκες και οι άνθρωποι τείνουν να παρεμποδίζουν τα οχήματα. Όταν εξετάζετε ένα σαφάρι στην Κένυα, οι επιλογές σας για πτήση σε σχέση με την οδήγηση είναι βασικός παράγοντας για να αποφασίσετε ποια μέρη θα επισκεφθείτε. Εδώ είναι μερικές αποστάσεις οδήγησης στην Κένυα , για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Αποφύγετε την οδήγηση ενός αυτοκινήτου ή την οδήγηση ενός λεωφορείου τη νύχτα επειδή οι λάκκοι είναι δύσκολο να δουν και έτσι είναι και άλλα οχήματα ειδικά όταν λείπουν από τους προβολείς τους, ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Εάν ενοικιάζετε αυτοκίνητο, κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειδωμένα κατά την οδήγηση στις μεγάλες πόλεις. Τα car-jackings εμφανίζονται αρκετά τακτικά αλλά δεν μπορεί να τελειώνουν στη βία, αρκεί να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις.

Τρομοκρατία

Το 1998 μια επίθεση εναντίον της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι άφησε 243 νεκρούς και πάνω από 1000 τραυματίες. Τον Νοέμβριο του 2002 εξερράγη μια βόμβα αυτοκινήτου, σκοτώνοντας 15 άτομα έξω από ένα ξενοδοχείο κοντά στη Μομπάσα.

Και οι δύο επιθέσεις πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από την Αλ Κάιντα. Αν και αυτά είναι τρομακτικά στατιστικά μπορείτε ακόμα να πάτε και να απολαύσετε το σαφάρι σας ή την παραλία στη Μομπάσα. Εξάλλου, οι τουρίστες δεν έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στην πόλη της Νέας Υόρκης και η ασφάλεια έχει βελτιωθεί στην Κένυα από το 2002. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρομοκρατία, συμβουλευτείτε το Υπουργείο Εξωτερικών ή το Υπουργείο Εξωτερικών για τις τελευταίες προειδοποιήσεις και εξελίξεις.

Πότε να πάτε

Υπάρχουν δύο εποχές βροχών στην Κένυα. Μια σύντομη περίοδο βροχών τον Νοέμβριο και μια μακρύτερη περίοδο που συνήθως διαρκεί από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τον Μάιο. Δεν είναι απαραίτητα κρύο, αλλά οι δρόμοι μπορούν να γίνουν αδιάβατοι. Ακολουθούν οι μέσες καιρικές συνθήκες για την Κένυα, συμπεριλαμβανομένων των ημερήσιων προβλέψεων για το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Καλύτερο χρόνο για να επισκεφθείτε την Κένυα .

Εάν βρίσκεστε σε σαφάρι, μπορείτε να δείτε συνήθως περισσότερα ζώα κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου καθώς συναθροίζονται γύρω από τις υδροληψίες. Εάν θέλετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας γύρω από την ετήσια μετανάστευση του wildebeest θα πρέπει να πάτε μεταξύ του τέλους Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Κένυα Συμβουλές Ταξιδιού

Για τις ταξιδιωτικές συμβουλές της Κένυας σχετικά με τις θεωρήσεις της Κένυας, τις πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια και πότε θα πάτε στην Κένυα , βλ. Σελίδα 1.

Νόμισμα

Η αξία της Κένυας Shilling κυμαίνεται, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε check in με έναν μετατροπέα νομίσματος λίγο πριν πάτε. Οι ταξιδιωτικές επιταγές είναι ίσως ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να λάβετε χρήματα μαζί σας. Μην αλλάζετε πάρα πολλά χρήματα ταυτόχρονα και χρησιμοποιείτε τις τράπεζες, όχι τους μεταπωλητές χρημάτων. Οι μεγαλύτερες πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές μόνο στα πιο ακριβά καταστήματα και ξενοδοχεία.

Συμβουλή: Η εμπορία σουβενίρ είναι μια απολαυστική και αποδεκτή πρακτική. Τα μπλουζάκια, τα τζιν, ένα φτηνό (εργάσιμο) ρολόι μπορούν να αντικατασταθούν για μια ωραία σκάλισμα ή δύο, γι 'αυτό πάρτε μερικά ανταλλακτικά μαζί σας. Σε αυτό το σημείωμα, ένα αξιοπρεπές φθηνό ρολόι κάνει για ένα ωραίο δώρο, αν κάποιος έχει βγεί από το δρόμο τους για να σας βοηθήσει. Φέρνω συνήθως μερικά όταν ταξιδεύω σε αυτά τα μέρη.

Από και προς την Κένυα

Από τον αέρα

Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες φτάνουν στην Κένυα, συμπεριλαμβανομένων των KLM, Swissair, Αιθιοπίας, BA, SAA, Emirates, Βρυξέλλες κλπ. Υπάρχουν δύο διεθνή αεροδρόμια. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kenyatta ( Ναϊρόμπι ) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Moi ( Μομπάσα ).

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές από το Ναϊρόμπι είναι μια καλή επιλογή αν σκοπεύετε να συνεχίσετε στη Δυτική Αφρική. Το Ναϊρόμπι είναι επίσης ένα καλό μέρος για να πάρετε φτηνές πτήσεις προς την Ινδία, αν είστε αρκετά τυχεροί που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ο μέσος όρος αεροπορικών εισιτηρίων προς Κένυα από τις ΗΠΑ είναι περίπου USD1000 - USD1200 . Περίπου το μισό για τις πτήσεις από την Ευρώπη. Κάντε κράτηση τουλάχιστον μερικούς μήνες νωρίτερα, επειδή οι πτήσεις γεμίζουν γρήγορα.

Από τη γη

Τανζανία
Το κύριο σημείο διέλευσης των συνόρων στην Τανζανία από την Κένυα βρίσκεται στην Namanga . Είναι ανοιχτό για 24 ώρες και είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο όρος Kilimanjaro (εκτός από το φυσικό ταξίδι). Υπάρχουν λεωφορεία που τρέχουν συχνά μεταξύ Μομπάσα και Νταρ ες Σαλάμ , το ταξίδι διαρκεί περίπου 24 ώρες. Το Ναϊρόμπι στην Αρούσα είναι μια άνετη διαδρομή 5 ωρών με λεωφορείο με αρκετές εταιρείες που αγωνίζονται για το έθιμό σας.

Ουγκάντα
Η κύρια διέλευση των συνόρων από την Κένυα στην Ουγκάντα ​​βρίσκεται στο Malaba . Υπάρχουν λεωφορεία που διατίθενται από το Ναϊρόμπι στην Καμπάλα καθώς και μια εβδομαδιαία υπηρεσία τρένων που συνδέεται με το τρένο προς τη Μομπάσα.

Αιθιοπία, Σουδάν, Σομαλία
Τα σύνορα διέλευσης μεταξύ της Κένυας και της Αιθιοπίας, του Σουδάν και της Σομαλίας είναι συχνά πολύ επικίνδυνα για να επιχειρήσουν. Ελέγξτε τις τελευταίες προειδοποιήσεις κυβερνητικών ταξιδιών προτού πάτε και συζητήστε με ανθρώπους που έχουν πάει ενώπιον σας για να λάβετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Γύρω από την Κένυα

Από τον αέρα

Υπάρχουν αρκετές μικρές αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν εσωτερικές πτήσεις καθώς και η εθνική αεροπορική εταιρεία Kenya Airways. Οι προορισμοί περιλαμβάνουν τα Amboseli, Kisumu, Lamu, Malindi, Masai Mara , Μομπάσα, Nanyuki, Nyeri και Samburu. Οι μικρότερες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες (Eagle Aviation, Air Kenya, African Express Airways) λειτουργούν από το αεροδρόμιο Wilson του Ναϊρόμπι. Ορισμένες διαδρομές γίνονται γρήγορα κλειστές, ειδικά στην ακτή, οπότε κάντε κράτηση τουλάχιστον μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Με το τρένο

Η δημοφιλέστερη διαδρομή τρένου είναι από το Ναϊρόμπι προς τη Μομπάσα. Όταν πήρα αυτό το τρένο ως νεαρή κοπέλα, εντυπωσιάστηκα με την πραγματική εξυπηρέτηση από ασήμι και τις φανταστικές απόψεις του Tsavo, ενώ έτρωγαν πρωινό.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι πολυάριθμα και συχνά πολύ γεμάτα. Τα περισσότερα λεωφορεία είναι ιδιόκτητα και υπάρχουν μερικά καλά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των μεγάλων πόλεων και πόλεων. Το Ναϊρόμπι είναι ο κύριος κόμβος.

Με ταξί, Matatu, Tuk-Tuk και Boda Boda

Τα ταξί είναι πολυάριθμα στις κύριες πόλεις και κωμοπόλεις. Συμφωνείτε σχετικά με την τιμή πριν μπείτε, επειδή οι μετρητές είναι απίθανο να δουλέψουν (αν έχουν μετρητή, για να αρχίσουμε με). Τα Matatus είναι μίνι λεωφορεία που λειτουργούν σε καθορισμένες διαδρομές και οι επιβάτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται σε οποιοδήποτε σημείο επιλέγουν. Συχνά πολύχρωμο για να το κοιτάξει αλλά υπερπλήρη και λίγο επικίνδυνο λόγω της αγάπης των οδηγών για ταχύτητα. Τα Tuk-Tuks είναι επίσης δημοφιλή στο Ναϊρόμπι και είναι φθηνότερα από τα ταξί. Τα Tuk-Tuks είναι μικρά οχήματα τριών οχημάτων, πολύ δημοφιλή στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Δοκιμάστε ένα, είναι διασκεδαστικό. Και τέλος, μπορείτε επίσης να χτυπήσετε στους δρόμους πολλών πόλεων και χωριών σε ένα ταξί ποδηλάτου Boda-boda .

Με το αυτοκίνητο

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κένυα σας δίνει λίγο περισσότερη ανεξαρτησία και ευελιξία από την είσοδο σε μια ομάδα περιοδεία. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις, όπως οι Avis, Hertz, και πολλές εταιρείες σαφάρι ενοικιάζουν επίσης οχήματα 4WD. Οι τιμές κυμαίνονται από περίπου USD50 έως USD100 ανά ημέρα , υπάρχουν επίσης αρκετές ιστοσελίδες ενοικίασης αυτοκινήτων που προσφέρουν εκπτώσεις.

Η οδήγηση βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου και πιθανότατα θα χρειαστείτε μια διεθνή άδεια οδήγησης καθώς και μια μεγάλη πιστωτική κάρτα για ενοικίαση αυτοκινήτου. Οδήγηση τη νύχτα δεν συνιστάται. Ακολουθούν κάποιες αποστάσεις οδήγησης της Κένυας, ώστε να έχετε μια ιδέα για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσετε από το Α στο Β.

Με πλοίο

Πλοία
Τα πλοία ακολουθούν τακτικά τη λίμνη Βικτώρια, τη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς γραφικούς κόλπους νότια του Kisumu, της μεγαλύτερης πόλης της Κένυας στη λίμνη. Το ταξίδι μεταξύ Κένυας, Ουγκάντα ​​και Τανζανίας, που επίσης συνορεύει με τη λίμνη, δεν είναι πλέον δυνατό κατά τη στιγμή της γραφής. Τα πλοία είναι άνετα και φθηνά.

Dhows
Τα Dhows είναι πανέμορφα παραδοσιακά ιστιοφόρα σκάφη που οι Άραβες εισήγαγαν στην ακτή της Ινδίας στην Κένυα πριν από περισσότερα από 500 χρόνια. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα dhow για ένα βράδυ ή για αρκετές ημέρες από διάφορες εταιρείες στο Lamu, Malindi και Mombasa.

Κένυα Συμβουλές Ταξιδιού

Η πρώτη σελίδα: η Visa, η υγεία, η ασφάλεια και ο καιρός