Γεωγραφία και πολιτισμός της Βουλγαρίας

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που γίνεται σταδιακά γνωστή στους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα εκείνους που αναζητούν προορισμό προϋπολογισμού. Από τις χερσαίες πόλεις έως τις ορεινές μονές προς την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η Βουλγαρία είναι πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό που θα είναι εμφανής σε κάθε επισκέπτη. Εάν σκέφτεστε να κάνετε τη Βουλγαρία μέρος των ταξιδιωτικών σας σχεδίων στο εγγύς μέλλον ή έχετε ήδη κλείσει τα εισιτήριά σας σε αυτή τη χώρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η μάθηση για τη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων βασικών γεγονότων, θα εμπλουτίσει την εμπειρία σας.

Βασικά γεγονότα της Βουλγαρίας

Πληθυσμός: 7.576.751

Τοποθεσία: Η Βουλγαρία συνορεύει με πέντε χώρες και τη Μαύρη Θάλασσα στα ανατολικά. Ο Δούναβης δημιουργεί τα μακρύτερα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας . Οι άλλοι γείτονες είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Σερβία και η Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Πρωτεύουσα: Σόφια (София) - Πληθυσμός = 1.263.884

Νόμισμα: Lev (BGN) Ζώνη ώρας: Ανατολική Ευρώπη (EET) και Καλοκαιρινή ώρα Ανατολικής Ευρώπης (EEST) το καλοκαίρι.

Κλήση Κωδικός: 359

Διαδικτυακό TLD: .bg

Γλώσσα και αλφάβητο: Η βουλγαρική γλώσσα είναι μια σλαβική γλώσσα, αλλά έχει μερικές ιδιαιτερότητες, όπως τα επίθετα αόριστα άρθρα και η απουσία ρηματικών ρήξεων. Ένα καυτό ζήτημα με τους Βούλγαρους είναι η άποψη ότι η μακεδονική γλώσσα δεν είναι ξεχωριστή, αλλά μια διάλεκτο της βουλγαρικής. Έτσι, η Βουλγαρική και η Μακεδονική είναι αμοιβαία κατανοητές. Το κυριλλικό αλφάβητο, το οποίο αναπτύχθηκε στη Βουλγαρία τον 10ο αιώνα, έγινε το τρίτο επίσημο αλφάβητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ένταξη της Βουλγαρίας.

Οι ταξιδιώτες που γνωρίζουν τη ρωσική ή άλλη σλαβική γλώσσα (ιδιαίτερα εκείνη που χρησιμοποιεί κυριλλικά) θα έχουν έναν ευκολότερο χρόνο στη Βουλγαρία λόγω κοινών γλωσσικών χαρακτηριστικών και ριζικών λέξεων.

Θρησκεία: Η θρησκεία ακολουθεί συνήθως την εθνότητα στη Βουλγαρία. Σχεδόν ενενήντα τέσσερα τοις εκατό των Βουλγάρων είναι εθνικοί Σλάβοι και 82.6 από αυτούς ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, την παραδοσιακή θρησκεία της χώρας.

Η μεγαλύτερη μειονοτική θρησκεία είναι το Ισλάμ, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι έθνικ Τούρκοι.

Βουλγαρικά στοιχεία ταξιδιού

Πληροφορίες για τις θεωρήσεις: Οι πολίτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζονται θεώρηση για επισκέψεις κάτω των 90 ημερών.

Αεροδρόμιο: Το αεροδρόμιο της Σόφιας (SOF) είναι το σημείο όπου θα φτάσουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Απέχει 5,5χλμ. Από το κέντρο της Σόφιας με λεωφορείο # 30 που συνδέει με το κέντρο της πόλης και το λεωφορείο # 84 και # 384 που συνδέουν με το σταθμό Mladost 1 του μετρό.

Τρένα: Νυχτερινά τρένα με υπνοδωμάτια συνδυάζουν τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Sofia με πολλές άλλες πόλεις. Αν και παλαιά, τα τρένα είναι ασφαλή και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν μια ωραία, ήσυχη ανάπαυση, αν και οι επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Τουρκίας και Σόφιας θα πρέπει να ξυπνήσουν για να περάσουν από τα τελωνεία στα σύνορα.

Περισσότερα Βασικά Ταξίδια της Βουλγαρίας

Πολιτισμός και ιστορία

Ιστορία: Η Βουλγαρία υπήρξε από τον 7ο αιώνα και ως αυτοκρατορία επτά αιώνων, έως ότου η Οθωμανική κυριαρχία ήταν 500 χρόνια. Επανέφερε την ανεξαρτησία της και αγκάλιασε τον κομμουνισμό μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτισμός: Η πολιτιστική ταυτότητα της Βουλγαρίας έχει ευρύ πεδίο. Βουλγαρικά λαϊκά κοστούμια μπορούν να δουν κατά τη διάρκεια των διακοπών και των φεστιβάλ της Βουλγαρίας .

Τον Μάρτιο, ελέγξτε την παράδοση της Μαρτενίτσας για το Baba Marta, το οποίο καλωσορίζει την άνοιξη με πολύχρωμα γοητευτικά νήματα. Τα βουλγαρικά παραδοσιακά τρόφιμα επιδεικνύουν επιρροές από τις γειτονικές περιοχές και τα 500 χρόνια οθωμανικής βασιλείας στην περιοχή - τα απολαύστε μέσα στο χρόνο και σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για τα Χριστούγεννα στη Βουλγαρία . Τέλος, τα βουλγαρικά αναμνηστικά , όπως η αγγειοπλαστική, η ξυλογλυπτική και τα προϊόντα φυσικής ομορφιάς, είναι συχνά ειδικά για συγκεκριμένες περιοχές αυτής της χώρας.