Πώς μπορώ να αγοράσω εισιτήρια για ιταλικά τρένα πριν πάω στην Ιταλία;

Πώς και πότε να αγοράσετε εισιτήρια τρένων στο διαδίκτυο

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ιταλία και σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σιδηροδρομικώς, μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια τρένου εκ των προτέρων. Παρόλο που συνήθως μπορείτε να αγοράσετε ιταλικά εισιτήρια τρένου ακριβώς στον σταθμό της Ιταλίας, είναι συνήθως πιο βολικό να τα αγοράσετε μπροστά από το χρόνο. Αυτό οφείλεται εν μέρει σε παρατεταμένες γραμμές στα παράθυρα εισιτηρίων σε μερικούς σταθμούς - δεν θέλετε να χάσετε το τρένο σας επειδή η γραμμή εισιτηρίων δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα!

Αγοράστε ιταλικά εισιτήρια τρένων online

Μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια και να αγοράσετε εισιτήρια για το Trenitalia, το ιταλικό εθνικό σιδηροδρομικό σταθμό. Παρόλο που σας δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στον ιστότοπο, δεν χρειάζεται να το κάνετε για να αγοράσετε εισιτήρια. Ξεκινήστε επιλέγοντας εάν θέλετε να ταξιδέψετε με μονόδρομο ή γύρο, και στη συνέχεια ξεκινήστε να πληκτρολογείτε στο σταθμό προέλευσής σας. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού πόλεων και σταθμών. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να αναζητήσετε δρομολόγια από το "Roma Termini" ή από όλους τους σταθμούς της Ρώμης επιλέγοντας "Roma (Tutte le Stazioni)" εάν έχετε μεγαλύτερη ευελιξία. Πραγματοποιήστε τα ίδια βήματα για να επιλέξετε την πόλη / σταθμό άφιξης. Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα της επιθυμητής αναχώρησης (μην ξεχνάτε ότι στην Ιταλία, οι ημερομηνίες αναφέρονται ημερησίως-μήνας-έτος και οι ώρες είναι σε 24ωρη βάση (π.χ. 14:00 εμφανίζονται ως 14). κάντε κλικ στην επιλογή "αναζήτηση".

Επιλέξτε την επιθυμητή αμαξοστοιχία από τη λίστα των αποτελεσμάτων.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αν πρέπει να αλλάξετε τρένα. Μόλις επιλέξετε το ταξίδι, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιλέξετε κατηγορία ταξίδια (1η ή 2η). Επειδή η ποιότητα, η άνεση και η καθαριότητα μπορούν να διαφέρουν τόσο πολύ στα τρένα Trenitalia, είναι δύσκολο να πούμε αν αξίζει να πληρώσετε τη διαφορά για ταξίδια πρώτης κατηγορίας - μπορεί να είναι καλύτερο ή μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με τη δεύτερη κατηγορία. εξαρτάται μόνο από το τρένο.

Μπορείτε να πληρώσετε για τα εισιτήριά σας με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Θα λάβετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός στιγμής επιβεβαίωσης πληρωμής, απόδειξη παραλαβής και ηλεκτρονικό εισιτήριο, σε μορφή PDF. Εάν αγοράζετε εισιτήρια για περισσότερα από ένα άτομα, θα υπάρχουν πολλαπλά εισιτήρια μέσα στο ίδιο PDF. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις σελίδες PDF, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε ένα smartphone ή tablet με Wi-Fi που λειτουργεί στην Ιταλία. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να ανοίξετε το PDF στο τηλέφωνό σας ή τη συσκευή σας όταν πλησιάσει ο αγωγός αμαξοστοιχίας. Αυτός ή αυτή θα σαρώσει τον κώδικα QR στο PDF σας και θα είστε έτοιμοι. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να παρουσιάσετε ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει.

Σημαντική σημείωση : Τα περισσότερα εισιτήρια ιταλικών τρένων με συχνότητα Frecce και υπεραστικά ιταλικά πωλούνται μόνο εντός τεσσάρων μηνών από την πραγματική ημερομηνία ταξιδιού (και μερικές φορές λιγότερο), επομένως συνήθως δεν θα μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια περισσότερο από τέσσερις μήνες νωρίτερα. Το ίδιο ισχύει και για εισιτήρια στο Italo.

Ιταλικά Περιφερειακά τρένα

Εάν τα σχέδιά σας δεν έχουν τεθεί σε πέτρα, συνήθως δεν συνιστούμε να αγοράζετε περιφερειακά εισιτήρια τρένων εκ των προτέρων, καθώς δεν υπάρχει έκπτωση. Μπορούν εύκολα να αγοραστούν στο γραφείο εισιτηρίων ή σε αυτόματο μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Αυτό σας επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς τα σχέδιά σας μπορεί να αλλάξουν.

Αν αγοράσετε εισιτήρια τρένων σε τοπικό επίπεδο, θα είναι για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Τα περιφερειακά εισιτήρια τρένου είναι φθηνά, μπορείτε να τα αγοράσετε στο σταθμό και είναι καλά για δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε περιφερειακά τρένα (μικρές αποστάσεις σε τρένα που σταματούν σε περισσότερους σταθμούς). Αν υπάρχει διαθέσιμη πρώτη τάξη, μπορεί να αξίζει το επιπλέον κόστος εάν ταξιδεύετε σε ώρα αιχμής ή με αποσκευές, καθώς συνήθως υπάρχει περισσότερος χώρος στην πρώτη θέση.

Σημαντική σημείωση σχετικά με τα περιφερειακά εισιτήρια τρένων: Εάν έχετε εισιτήριο χάρτου, πρέπει να το επικυρώσετε εκ των προτέρων πριν επιβιβαστείτε στην αμαξοστοιχία, εκτός εάν το εισιτήριο έχει συγκεκριμένη ημερομηνία, ώρα και αριθμό τρένου. Μπορείτε να επιβληθείτε πρόστιμο στο σκάφος εάν το εισιτήριό σας δεν έχει επικυρωθεί (ναι, έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές). Δείτε πώς να επικυρώσετε το εισιτήριο τρένου σας στην Ιταλία .

Italo, η ιδιωτική υπηρεσία τρένων της Ιταλίας

Αν ταξιδεύετε ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε το Italo, το ιδιωτικό τρένο που χρησιμοποιεί το εθνικό σύστημα σιδηροδρομικών γραμμών. Τα τρένα υψηλής ταχύτητας είναι νέα και μάλλον πολυτελή σε σύγκριση με την Trenitalia και υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών. Αλλά το Italo είναι μόνο μια επιλογή για μεγαλύτερα ταξίδια από μια μεγάλη πόλη σε άλλη, έτσι δεν μπορείτε να φτάσετε σε μικρότερες πόλεις που χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία.

Eurail Ιταλία Passes:

Οι σιδηρόδρομοι της Ιταλίας πρέπει να αγοραστούν πριν φτάσετε στην Ευρώπη, εντός έξι μηνών από την ημερομηνία που σκοπεύετε να την επικυρώσετε. Ελέγξτε τις τιμές ή αγοράστε το Eurail Italy Pass through Rail Europe .