Περπατήστε στα Βήματα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης

Τεντώστε τις μπότες πεζοπορίας σας για να πάρετε την προοπτική του Αγίου στην Ασίζη

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου στην Ιταλία έχει σίγουρα τις διασκεδαστικές στιγμές του, αλλά οι περιπατητές θα βρουν την Assisi προσφέρει μια ποικιλία από ενδιαφέροντα προσκυνήματα - μερικά από αυτά από την πεπατημένη διαδρομή.

Assisi - Ξεκινώντας από το Stazione Ferrovia (σιδηροδρομικό σταθμό)

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στην Ασίζη δεν βρίσκεται στην Ασίζη, είναι τρία χιλιόμετρα μακριά. Μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο από το σταθμό προς την Ασίζη, αλλά για τον περιπατητή, ο δρόμος είναι επίπεδος (μέχρι να φτάσει στην Ασίζη) και η καλοκαιρινή καλλιέργεια ηλιοτροπίων μαζί με την πόλη της Ασίζης ως φόντο δημιουργούν ένα θαυμάσιο βόλτα, ειδικά το πρωί πριν ο ήλιος του καλοκαιριού χτυπάει κάτω.

ΧΑΡΤΗΣ

Βγαίνοντας από το σιδηροδρομικό σταθμό, στρίβετε αριστερά και περπατάτε βορειοδυτικά προς τον κεντρικό δρόμο Via Patrono d'Italia. Στρίβοντας δεξιά σε αυτόν τον δρόμο θα πάτε στην Ασίζη, την οποία θα μπορείτε να δείτε εύκολα από την πεδιάδα. Αλλά μην πάρετε το δικαίωμα - πηγαίνετε αριστερά και πηγαίνετε στην πόλη Santa Maria degli Angeli και αναζητήστε τη Βασιλική. Δεν είναι πολύ να κοιτάξουμε έξω, αλλά υπάρχει μια έκπληξη μέσα.

Βασιλική της Σάντα Μαρία ντεγκλί Αγγέλι

Η βασιλική περιέχει το μικροσκοπικό παρεκκλήσι Porziuncola, μια εκκλησία Francis λέγεται ότι έχει αποκατασταθεί από τα χέρια του. Φυσικά, με τη φήμη έρχεται η προσοχή, και το εξωτερικό του μικροσκοπίου παρεκκλήσι έχει ταλαιπωρηθεί με μια μάλλον ποπώδη πρόσοψη: μαρμάρινα και διακοσμημένα με τοιχογραφίες 14ου και 15ου αιώνα από τον Andrea d'Assisi.

Επίσης μέσα στη Βασιλική: το Cappella del Transito περιέχει το κελί όπου ο Άγιος Φρανκίς πέθανε το 1226.

Η βασιλική συνορεύει με το Thornless Rose Garden και το Cappella del Roseto.

Εγινε? Εντάξει, είστε έτοιμοι να κατευθυνθείτε προς την Ασίζη.

Θα παρατηρήσετε το Hotel Trattoria da Elide στη Via Patrona d'Italia 48 στο βάδισμα. Αν είναι ώρα μεσημεριανού γεύματος, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να σταματήσετε για κάποιο παραδοσιακό φαγητό της Ούμπρια.

Θα θελήσετε να σταματήσετε και να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ασίζης πριν ξεκινήσετε από την πόλη στο Eremo delle Carceri ή στο St.

Τα "Ερμιτάζ Κύτταρα" του Φράνσις ή ίσως "το Ερημητήριο των Φυλακών". Παρακάτω υπάρχουν μερικές σημειώσεις.

Η βασιλική του San Francesco

Η βασιλική του San Francesco είναι αυτό που οι περισσότεροι λαοί έρχονται να δουν. Μεγαλύτερη αποκατάσταση μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 1997, είναι πραγματικά δύο Βασιλικές χτισμένες το ένα πάνω στο άλλο, πάνω και κάτω. Και οι δύο εκκλησίες ήταν αφιερωμένες από τον Πάπα Innocent IV το 1253.

Εκκλησία της Santa Maria Maggiore

Η εκκλησία της Santa Maria Maggiore ήταν ο καθεδρικός ναός της Ασίζης πριν από το 1036, όταν η εκκλησία του San Rufino ανέλαβε τη θέση, αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Το ναό, η ημικυκλική αψίδα και το σκευοφυλάκιο έχουν ακόμα απομεινάρια από τοιχογραφίες του 14ου και 15ου αιώνα. Μια μεσαιωνική σαρκοφάγος βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου. Από ένα διάδρομο που οδηγεί από την κρύπτη μπορεί να προσεγγιστεί το Σπίτι του Propertius. Το σπίτι διαθέτει τοιχογραφίες της Πομπηίας.

Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα πραγματοποιείται ξενάγηση στο ρωμαϊκό σπίτι του Propertius στις 9.30 και 11πμ. Απαιτείται κράτηση. Πληροφορίες, τηλεφωνήστε: 075.5759624 (Δευτέρα - Παρασκευή 8πμ - 2μμ)

Rocca Maggiore (Η υψηλή κορυφή)

Βρίσκεται στις άκρες της Via della Rocca, Via del Colle, και το βήμα Vicolo San Lorenzo στη Via Porta Perlici στο βόρειο κεντρικό σημείο της Ασίζης.

Επισκεφθείτε το κάστρο, τα παλαιότερα ερείπια του οποίου χρονολογούνται από το 1174, όταν ήταν ένα γερμανικό φεουδάρικο κάστρο. Οι απόψεις από εδώ είναι καταπληκτικές.

Μετά το Monte Subasio: στο Eremo delle Carceri

Από το rocca Maggiore περπατήστε προς το ροκca Minore (ένας μοναδικός πύργος) και βρείτε το Porta Cappuccini, όπου θα υπάρχουν σημάδια που σας δείχνουν προς το Eramo, 4 χλμ. Μακριά και μια ανάβαση περίπου 250 μέτρων.

Θα περάσετε μερικούς σταθμούς προμηθευτών (ναι, μπορείτε να πάρετε έναν καφέ ή ένα μπουκάλι νερό εδώ), τότε θα χτυπήσετε ένα συγκρότημα κτιρίων γύρω από το σπήλαιο του Αγίου Φραγκίσκου. Πολλά από αυτά τα κύρια συγκροτήματα ήταν εδώ έξι εκατό χρόνια πριν γεννηθεί ο Φράνσις. Καμία επίσκεψη δεν ολοκληρώνεται χωρίς την (ενδεχομένως) αιχμηρή θέα στο μικροσκοπικό σπήλαιο. Ο Francis ήταν γνωστός να υποχωρεί περιστασιακά - και όταν βγαίνετε, ψάξτε για το παλιό δέντρο προσεκτικά στηριγμένο, που φημολογείται ότι είναι το ίδιο το δέντρο που κρατά τα πουλιά St.

Ο Francis κήρυξε, αλλά υπάρχει, φυσικά, κάποια διαμάχη.

Λίγα Φραγκισκάνοι εξακολουθούν να ζουν εδώ. Μερικοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Άλλοι βόλτες έξω από την Ασίζη

San Damiano

Το San Damiano απέχει περίπου 1,5χλμ. Έξω από το Porta Nuova της Ασίζης. Ένα αγαπημένο καταφύγιο του Φραγκίσκου και των οπαδών του - Αγ. Η Clare ίδρυσε την εντολή των κακών Clares εδώ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Χάρτης της Ασίζης

Δείτε το χάρτη για τοποθεσίες αξιοθέατων σε αυτή τη σελίδα.

Πού να μείνετε στην Ασίζη

Εδώ είναι ένας καλά βαθμολογημένος ξενώνας:

Ο Ξενώνας του Αγίου Αντωνίου
Φραγκισκανοί Αδελφές της Εξιλέωσης
Via Galeazzo Alessi - 10
06081 Assisi, Prov. Περούτζια, Ιταλία
Τηλέφωνο: 011-390-75-812542
Φαξ: 011-390-75-813723
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: atoneassisi@tiscali.it

Διαβάστε για μια εμπειρία με θρησκευτικές / μονή παραμονές, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Αντωνίου.

Μακρύτερα, θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο

Κάντε κλικ στη συνέχεια για να μεταβείτε στη κοντινή La Verna, όπου ο Francis έλαβε τα στίγματα.

Ιερό της Λα Βέρνας - όπου ο Φραγκίσκος έλαβε τα Στίγματα

Βόρεια του Arezzo είναι ένα δημοφιλές ιερό βουνό με κάποια υπέροχη θέα της υπαίθρου. Ο δρόμος από τον Μιχαήλ Άγγελο Καπρέσε, όπου γεννήθηκε ο Μιχαήλ Αγγελος Βουναρότιος το 1475, καταλήγει στις δασωμένες πλαγιές του βουνού. Το Sovaggio στο δρόμο προς το Mt. Penna, που δόθηκε στο Francis από τον Count Orlando του Chuisi το 1213. Ο Francis είχε ένα στρατόπεδο στο la Penna σε μια περιοχή παράξενων βράχων μέσα στο δάσος γνωστό ως La Verna, τώρα μια σειρά κτιρίων από διαφορετικές εποχές που αποτελούν ένα ιερό.

Ήταν εδώ που ο Φραγκίσκος έλαβε τα στίγματα το 1224. Οι οικογένειες εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στο μικρό Ιερό, και μερικοί περπατούν το δίκτυο των μονοπατιών που τα βουνά.

Μια βόλτα στο δάσος που οδηγεί στην κορυφή του Monte Penna σας δίνει μια ευρεία πανοραμική θέα της Τίβερη και της κοιλάδας Arno.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη La Verna, δείτε: Το ιερό La Verna και το Προσκύνημα στην Τοσκάνη . Δείτε επίσης: La Verna Pictures.

Διαμονή κοντά στο La Verna

Το Simonicchi ακούγεται ωραίο. Υπάρχει επίσης Camping.

Assisi Endnotes:

Μπορείτε να περάσετε 15χλμ από την Ασίζη στο Spello (επτά ώρες) και να πάρετε τρένο πίσω.

Η βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου είναι η μόνη κυρίαρχη γη που ανήκει στο Βατικανό έξω από την πόλη του Βατικανού της Ρώμης.