Πότε πρέπει να αγοράσω τα τρένα μου για την Ιταλία;

Πόσο μακριά σε προπώληση πωλούνται εισιτήρια τρένου;

Ερώτηση: Πότε πρέπει να αγοράσω εισιτήρια τρένων για την Ιταλία;

Οι ταξιδιώτες στην Ιταλία συχνά ρωτούν γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν τα ιταλικά εισιτήρια τρένων τους έξι μήνες νωρίτερα ή αν πρέπει να τα αγοράσουν μπροστά από την ημερομηνία ταξιδιού τους. Η απάντηση είναι διαφορετική για τα εισιτήρια για κάθε τύπο ιταλικού τρένου.

Απάντηση:

Εδώ πρέπει να ξέρετε πότε να αγοράσετε ιταλικά εισιτήρια τρένων για κάθε τύπο τρένου:

Εισιτήρια τρένων Frecce (Eurostar):

Τα εισιτήρια για τρένα Frecce, τα τρένα μεγάλης ταχύτητας που τρέχουν μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Ιταλίας, μπορούν συνήθως να αγοραστούν εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Οι εκπτώσεις είναι συχνά διαθέσιμες σε ταχυκίνητα τρένα για προκαταβολές, επιστροφή την ίδια ημέρα ή για ομάδες τριών ή περισσότερων, αλλά σημειώστε ότι ορισμένα εισιτήρια με έκπτωση και προκαταβολή μπορεί να μην επιστρέφονται ή να μην αλλάζουν, επομένως ελέγξτε προσεκτικά πριν αγοράσετε. Τα εισιτήρια Frecce μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε σιδηροδρομικό σταθμό Biglietteria στην Ιταλία. Τα online ηλεκτρονικά εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων θέσεων, μπορούν να αγοραστούν μέσω της Rail Europe.

Σημαντικό : Οι κρατήσεις θέσεων είναι υποχρεωτικές για τα τρένα Frecce . Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ή τα εισιτήρια που έχουν την κράτηση θέσεων στο εισιτήριο δεν χρειάζεται να επικυρωθούν, αλλά αν έχετε εισιτήριο και ξεχωριστή κράτηση θέσης, πρέπει να επικυρώσετε το εισιτήριό σας - δείτε πώς να επικυρώσετε ένα ιταλικό εισιτήριο τρένου .

Εισιτήρια τρένων Intercity:

Τα εισιτήρια τρένων Intercity και Intercity plus μπορούν να αγοραστούν μόνο εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Υπάρχουν ορισμένες φορές διαθέσιμες εκπτώσεις για αγορές από ένα μήνα έως και μια ημέρα πριν από την ημερομηνία ταξιδίου ή για ομαδικά ταξίδια, αλλά σημειώστε ότι κάποια εισιτήρια με μειωμένη τιμή ενδέχεται να μην επιστρέφονται και να μην αλλάζουν.

Τα εισιτήρια τρένων Intercity μπορούν να αγοραστούν σε ένα Biglietteria σε οποιοδήποτε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ιταλία ή σε απευθείας σύνδεση μέσω της Rail Europe.

Σημαντικό : Οι κρατήσεις θέσεων είναι υποχρεωτικές στο Intercity plus τραίνα και στις περισσότερες τρένες Intercity. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικυρώσει το εισιτήριό σας πριν επιβιβαστείτε στην αμαξοστοιχία εάν το εισιτήριό σας δεν είναι για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα - δείτε πώς να επικυρώσετε ένα ιταλικό εισιτήριο τρένου .

Εάν η εκχώρηση θέσης, η ώρα και η ημερομηνία εκτυπώνονται απευθείας στο εισιτήριο, δεν χρειάζεται να επικυρώσετε, αλλά αν δεν είστε βέβαιοι ότι είναι καλύτερο να το κάνετε ή να το ζητήσετε.

Περιφερειακά τρένα:

Τα εισιτήρια για περιφερειακά τρένα, βραδύτερα τρένα που σταματούν σε πολλά σημεία κατά μήκος της διαδρομής συνήθως σε μια περιοχή, μπορούν να αγοραστούν εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Σπανίως υπάρχει έκπτωση για την αγορά ενός περιφερειακού εισιτηρίου τρένου εκ των προτέρων.

Ένα περιφερειακό εισιτήριο τρένου δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία ή ώρα, ισχύει για δύο μήνες από την ημερομηνία αγοράς για την εν λόγω σιδηροδρομική διαδρομή. Εξαίρεση: Εάν αγοράσετε το εισιτήριό σας από μηχανή εισιτηρίων στο σταθμό, ενδέχεται να έχει ημερομηνία και ώρα σφραγισμένη σε αυτό. Τα περιφερειακά τρένα δεν διαθέτουν καθίσματα, οπότε αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε εισιτήριο πρώτης θέσης για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε μια θέση. Μπορείτε να αγοράσετε το περιφερειακό τρένο σας σε ένα Biglietteria σε οποιοδήποτε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ιταλία ή ένα μηχάνημα εισιτηρίων στο σταθμό αναχώρησης σας μέχρι την ώρα της αναχώρησης.

Σημαντικό: Πρέπει να επικυρώσετε το εισιτήριο σας πριν ταξιδέψετε στο τρένο ή να σας επιβληθεί πρόστιμο - δείτε πώς να επικυρώσετε ένα ιταλικό εισιτήριο τρένου . Το μηχάνημα μπορεί να μοιάζει με οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες αυτής της σελίδας.

Italo Train Εισιτήρια:

Τα εισιτήρια για την ιδιωτική ιταλική σιδηροδρομική γραμμή που εξυπηρετεί μερικές από τις μεγάλες πόλεις μπορούν να αγοραστούν λίγο πιο μπροστά, μερικές φορές μέχρι πέντε μήνες μπροστά, με εκπτώσεις συνήθως διαθέσιμες για προκαταβολικές κρατήσεις. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε ειδικά περίπτερα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς που εξυπηρετούνται από την Italo ή αγοράζονται μέσω της Rail Europe.

Eurail Ιταλία Passes:

Οι σιδηρόδρομοι της Ιταλίας πρέπει να αγοραστούν πριν φτάσετε στην Ευρώπη, εντός έξι μηνών από την ημερομηνία που σκοπεύετε να την επικυρώσετε. Ελέγξτε τις τιμές ή αγοράστε το Eurail Italy Pass through Rail Europe. Δείτε Πρέπει να αγοράσω ένα Ιταλικό Σιδηρόδρομο; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε μπορεί να είναι χρήσιμο ένα δελτίο Eurail .

Σημαντικό: Πρέπει να έχετε επικυρώσει τη σιδηροδρομική σας κάρτα μέσα σε έξι μήνες από την αγορά από έναν σιδηροδρομικό υπάλληλο σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό. Οι κρατήσεις και τα συμπληρώματα δεν περιλαμβάνονται στο δελτίο και πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.