Συμβουλές για τη χρήση καρτών ATM στην Ιταλία

Πάρτε τα ευρώ για τις διακοπές σας στην Ιταλία

Αναζητήστε ένα ιταλικό ταμείο με τις θυγατρικές που χρειάζεστε (cirrus, plus, κλπ.) Στην Ιταλία, οι τραπεζογραμμάτια είναι σαφώς σημειωμένες (δείτε την εικόνα με το μπλε σημάδι Bancomat) και βρίσκονται έξω από τις τράπεζες ή πίσω από μια πόρτα που ανοίγει όταν σύρετε την κάρτα σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε Bancomats στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τι πρέπει να κάνετε πριν πάτε

Πριν ταξιδέψετε στην Ιταλία, συμβουλευτείτε την τράπεζά σας για να τους ενημερώσετε ότι θα βρεθείτε εκτός της χώρας.

Αυτό θα κρατήσει την κάρτα σας από το να παγώσει. Θα πρέπει επίσης να μάθετε τι είναι η χρέωση για ξένες συναλλαγές στις χρεωστικές και πιστωτικές σας κάρτες. Ορισμένες τράπεζες χρεώνουν ένα ποσοστό, ενώ άλλοι χρεώνουν μια κατ 'αποκοπή αμοιβή, και ορισμένες, δυστυχώς, χρεώνουν και τα δύο Αυτά τα τέλη μπορούν να αλλάξουν αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας πριν από κάθε ταξίδι.

Μην σπαταλάτε το χρόνο ή τα χρήματά σας σε ταξιδιωτικούς ελέγχους, καθώς έχουν απολεσθεί για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι δύσκολο και χρονοβόρο για μετρητά και συχνά χάνετε χρήματα στη συναλλαγή.

Χρησιμοποιώντας το ATM ή το ATM στην Ιταλία

Μόλις τοποθετήσετε την κάρτα σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη γλώσσα σας. Τα αγγλικά θα είναι μια από τις επιλογές. Στη συνέχεια, θα εισαγάγετε τον 4ψήφιο αριθμό PIN σας (βεβαιωθείτε ότι έχετε τέσσερα ψηφία πριν πάτε). Αφού τελειώσετε, θα εμφανιστεί μια σειρά επιλογών για απόσυρση. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Εάν κερδίσετε χρήματα, είστε έτοιμοι. Αν όχι, διαβάστε παρακάτω.

Ιταλούς κανονισμούς ATM

Κατά το χρόνο της γραφής, το ανώτατο όριο ανάληψης 250 ευρώ επιβάλλεται στις περισσότερες ιταλικές τράπεζες. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα σας μπορεί να χειριστεί τουλάχιστον αυτό το ποσό σε δολάρια. Θυμηθείτε, οι μεγαλύτερες αναλήψεις είναι φθηνότερες μακροπρόθεσμα, ειδικά εάν η τράπεζά σας επιβάλλει χρέωση ανά συναλλαγή.

Επισκεφθείτε την Τράπεζα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ATM

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κάρτα σας, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε την τράπεζα κατά τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών. Οι ώρες ανοίγματος μπορεί να είναι ενοχλητικοί, συνήθως 8:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ. και 3:30 μ.μ. έως 4:30 μ.μ. Ναι, διαβάζετε αυτό το δικαίωμα, ο απόγευμα το άνοιγμα του χρόνου είναι ελάχιστη μία ώρα. πηγαίνετε το πρωί.

Μηνύματα ATM στην Ιταλία είναι Terse και Εξηγήστε απολύτως τίποτα

Αν υπερβείτε το ποσό που η κάρτα σας επιτρέπει να αποσύρετε καθημερινά ή η κάρτα σας έχει με κάποιο τρόπο κηρυχθεί άκυρη στην Ιταλία, δεν είναι πιθανό να λάβετε ένα μήνυμα ΑΤΜ που να εξηγεί οτιδήποτε σε εσάς. Η κάρτα σας θα απορριφθεί, ίσως με μια χαλαρή δήλωση που σας προτρέπει να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας (αλλά ποτέ δεν θα εξηγήσει τον λόγο). Τοποθετήστε ξανά την κάρτα σας και προσπαθήστε να αποσύρετε λιγότερα ευρώ. Είναι πιθανόν η συναλλαγματική ισοτιμία της ημέρας να κάνει το δολάριο ακόμη πιο αδύναμο από ότι είναι και έχετε υπερβεί τη μέγιστη απόσυρση του δολαρίου της τράπεζάς σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει τουλάχιστον δύο κάρτες ATM που λειτουργούν στην Ιταλία, και οι δύο με τετραψήφιο αριθμό PIN. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να πάρετε μια προκαταβολή μετρητών από την πιστωτική σας κάρτα, αλλά αυτή είναι συνήθως μια δαπανηρή επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έρθει σε επαφή με τις εμπλεκόμενες τράπεζες και τους έχετε ενημερώσει ότι θα έχετε χρήματα ενώ βρίσκεστε στην Ιταλία.

Ζητήστε τους έναν αριθμό για να επικοινωνήσετε εάν έχετε κάποιο πρόβλημα. οι δωρεάν αριθμοί 800 δεν είναι δωρεάν στην Ιταλία. Στη συνέχεια, καθίστε πίσω και έχετε μια απίστευτη διακοπές.