Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τη Baia Sardinia και την ακτή Emerald

Η Baia Sardinia είναι ένα γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο στον κόλπο του Arzachena, κοντά στη φημισμένη ακτή Emerald ή στην Costa Smeraldo , στη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας. Είναι ένα σχετικά μικρό θέρετρο, που φιλοξενεί μόνο εκατοντάδες κατοίκους. Το μέγεθος του χωριού αυξήθηκε καθώς αναπτύχθηκε η δημοτικότητα της Emerald Coast. Σύμφωνα με την περιφερειακή ανάπτυξη, η Baia Sardinia αποτελείται από ξενοδοχεία και συγκροτήματα βίλας, δίπλα σε καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, όλα γύρω από μια μικρή πλατεία κοντά στην παραλία και τον κόλπο.

Οι όρμοι, οι όρμοι και οι παραλίες φιλοξενούν κρυστάλλινα, γαλάζια νερά και καθαρή λευκή άμμο. Οι παραλίες είναι γνωστές για καταδύσεις και η ιδανική θέση του κόλπου το καθιστά ιδανικό για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και ιστιοσανίδα λόγω των καλών ανέμων, των κυμάτων και των ρευμάτων που είναι κατάλληλα για δραστηριότητες με βάση το νερό.

Η γύρω περιοχή της Costa Smeralda έχει τη φήμη της για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και φιλοξενεί πολυτελή ξενοδοχεία, κλαμπ και εστιατόρια. Η παραλία Phi είναι ιδιαίτερα δημοφιλής με τους επισκέπτες που αναζητούν έναν προορισμό πάρτι. Ωστόσο, οι γύρω περιοχές της Baia Sardinia είναι επίσης σπίτι για πολλά πιο ήσυχα αξιοθέατα και είναι μια κατάλληλη θέση για τους παραθεριστές που αναζητούν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.

Baia Sardinia Παραλίες

Πολλές παραλίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Baia Sardinia, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για διακοπές στην παραλία. Η παραλία Pevero, 6χλμ. Από τη Baia Sardinia, έχει ένα ρηχό θαλάσσιο κρεβάτι το οποίο το καθιστά ιδανικό για επισκέψεις με παιδιά.

Το Pevero Beach διαθέτει υπέροχη λευκή άμμο και καθαρά γαλάζια νερά. Το Colonna Pevero Hotel είναι ένα θέρετρο πέντε αστέρων που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από την παραλία.

Μια άλλη δημοφιλής παραλία στην περιοχή είναι η παραλία Phi, η οποία αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η παραλία Phi φιλοξενεί πολλά καλά εστιατόρια και μπαρ δίπλα στην παραλία, γνωστά για τα θαλασσινά και τα μεσογειακά πιάτα στη σχάρα, καθώς και διάσημα κλαμπ όπως ο δισεκατομμυριούχος .

Η παραλία Phi βρίσκεται μπροστά σε ένα ναυτικό φρούριο του 18ου αιώνα.

Η κοντινή παραλία Nikki αποτελείται από υπαίθριο κλαμπ, υπαίθριο μπαρ και πισίνα με θαλασσινό νερό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η περιοχή συχνά συχνάζει από ένα μικρότερο πλήθος που απολαμβάνει τις ξαπλώστρες και τη γραφική παραλία.

Τι να δείτε και να κάνετε κοντά στη Baia Sardinia

Πώς θα φτάσετε στη Baia Sardinia

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς Baia Sardinia είναι το αεροδρόμιο Costa Smeralda της Ολμπίας, περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά (δείτε το χάρτη των αεροδρομίων της Ιταλίας ).

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από αρκετές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους με πτήσεις από ιταλικά αεροδρόμια και μερικά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Η Baia Sardinia είναι επίσης προσβάσιμη από το αεροδρόμιο Alghero, το οποίο απέχει 155χλμ, ωστόσο η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου δυόμισι ώρες.

Η Όλμπια είναι επίσης λιμάνι που συνδέει τα λιμάνια της Γένοβας, του Λιβόρνο και του Civitavecchia στη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ιταλίας.

Εάν επισκέπτεστε τη Baia Sardinia από άλλο μέρος του νησιού με το αυτοκίνητο, το καλύτερο είναι το δρόμο SS131 από την ανατολική ακτή της Σαρδηνίας. Όταν επισκέπτεστε τη Baia Sardinia και τις γύρω περιοχές, είναι καλύτερο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, ώστε να μπορείτε να επισκεφτείτε τους κοντινούς κόλπους και τις παραλίες και να κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε τοπικά αξιοθέατα όπως οι ζώνες διατήρησης της περιοχής και τα πάρκα άγριων ζώων. Μπορείτε να βρείτε ένα αυτοκίνητο ενοικίασης σε λογικές τιμές όταν φτάσετε, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες για αυτόν τον οδηγό παρέχονται από την Charming Sardinia, που ειδικεύεται σε πολυτελή ξενοδοχεία και διακοπές στη Σαρδηνία.