Πώς να διαχειριστείτε το ακαταστασιακό καλώδιο όταν ταξιδεύετε

Διατηρώντας τα καλώδια, τους φορτιστές και τους προσαρμογείς υπό έλεγχο

Δεν υπάρχει καλύτερο σημάδι της επιρροής της τεχνολογίας στην κίνηση από τη συλλογή φορτιστών και καλωδίων στη μέση βαλίτσα. Μόλις μια δεκαετία ή δύο πριν, οι ανάγκες σε ενέργεια για μια ολόκληρη διακοπές θα μπορούσαν να καλυφθούν από ένα ανταλλακτικό σύνολο μπαταριών AA.

Τώρα θα υπάρχουν χούφτες καλωδίων, προσαρμογείς και φορτιστές, που όλοι φαίνονται να δένονται σε κόμπους αμέσως μόλις δεν έχουν θέα. Παίρνουν πάρα πολύ χώρο, καταναλώνουν πολύτιμο επίδομα βάρους, σπάνε πολύ εύκολα και είναι συνήθως μια ενόχληση τις περισσότερες φορές.

Όσο διαδεδομένο είναι αυτά τα πράγματα, ωστόσο, υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διαχειριστείτε την ακαταστασία και να αποφύγετε ένα πουλί φωλιά ηλεκτρικών ανεπιθύμητων μηνυμάτων χαιρετισμό σας κάθε φορά που ανοίγετε την τσάντα σας.

Εξάλειψη

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον αριθμό των καλωδίων και των φορτιστών που μεταφέρετε είναι να αφήσετε τα gadgets που τροφοδοτούν στο σπίτι.

Σκεφτείτε σοβαρά για το πόσο τεχνολογικά εργαλεία πρέπει πραγματικά να ταξιδέψετε. Μήπως όλοι στην ομάδα σας χρειάζονται ένα smartphone, tablet, φορητό υπολογιστή και κάμερα για μια εβδομάδα στην παραλία; Πιθανώς όχι.

Θα ταξιδέψετε με μικρότερο βάρος, λιγότερες περισπασμούς και ανησυχίες για κλοπή ή θραύση και μια πολύ πιο βίαιη βαλίτσα. Η ασφάλιση ταξιδιού γίνεται και φθηνότερη, κάτι που δεν είναι ποτέ κακό!

Ενοποίηση

Τώρα που έχετε εξαλείψει μερικά από τα gadget σας, ξεφορτωθείτε μερικά από τα καλώδια επίσης. Το Micro-USB είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε σε ένα καθολικό πρότυπο φόρτισης και πολλά smartphones και tablet που δεν είναι της Apple μπορούν να τροφοδοτούνται από το ίδιο καλώδιο.

Ένας αυξανόμενος αριθμός φωτογραφικών μηχανών, ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης και άλλων συσκευών εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία, επομένως πάρτε ακριβώς ένα ή δύο υψηλής ποιότητας καλώδια μικρο-USB για να φορτίσετε τα πάντα αντί για μισή ντουζίνα ή περισσότερα. Εάν έχετε πολλές συσκευές Apple, ισχύει η ίδια θεωρία - πιθανώς δεν χρειάζεστε ένα καλώδιο κεραυνών ανά gadget.

Εάν το καλώδιο σπάσει, είναι συνήθως φθηνό και εύκολο να αντικατασταθεί. Ακόμα, αξίζει να πέσετε ένα κοντό (ένα πόδι ή λιγότερο) ανταλλακτικά στην τσάντα σας επίσης. Είναι χρήσιμο για τη φόρτιση από τις θύρες USB σε επίπεδα πλάτη καθισμάτων και σε άλλα μέρη όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και εάν το κύριο καλώδιο σας καταστραφεί, μπορείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας μέχρι να μπορέσετε να εντοπίσετε ένα ανταλλακτικό.

Αποθήκευση

Κρατώντας όλα τα καλώδια και τους φορτιστές σας σε μια τσάντα τα καθιστά ευκολότερο να τα βρεις όταν τα χρειάζεσαι και τα εμποδίζει να τα πιάσεις και να τα βλάψεις από άλλα αντικείμενα στη βαλίτσα σου.

Το προσωπικό ασφάλειας στο αεροδρόμιο μπορεί μερικές φορές να ανησυχεί για μεγάλο αριθμό φορτιστών και καλωδίων όταν εμφανίζονται σε μηχανές ακτίνων Χ. Κρατώντας τα όλα σε ένα μέρος τους καθιστά πολύ πιο εύκολο να πάρουν για την επιθεώρηση εάν είναι απαραίτητο.

Η τσάντα δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά χρειάζεται να είναι ανθεκτική, καθώς οι μεταλλικοί γάντζοι θα σχιστούν μια τρύπα μέσα από τα χοντρά πλέγματα. Ένας ξηρός σάκος τριών λίτρων (~ 100 fl oz) είναι ιδανικός για αυτό, και δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα της διατήρησης του νερού έξω εάν η κύρια τσάντα σας πάρει απροσδόκητα μούσκεμα.

Διαχείριση

Ενώ τα μεγαλύτερα καλώδια μπορούν να είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ειδικά όταν οι πρίζες είναι, αναπόφευκτα, στα μισά του δρόμου μέχρι έναν τοίχο), είναι ένας πόνος για μεταφορά.

Όσο περισσότερο καιρό είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ακαταστασία και η πιθανότητα να μπερδευτούν με οτιδήποτε άλλο.

Εκεί βρίσκονται τα χειριστήρια αυτόματου περιστρεφόμενου καλωδίου. Μετά την τοποθέτηση ενός άκρου και την ενεργοποίηση του μηχανισμού περιέλιξης, το υπόλοιπο καλώδιο τυλίγεται γύρω από το περιτύλιγμα για να κρατήσει τα πράγματα καθαρά και να μειώσει την πιθανότητα ζημιάς.

Είναι ιδιαίτερα καλές για ακουστικά και άλλα λεπτά καλώδια, αλλά αρκεί να αγοράσετε το κατάλληλο τύλιγμα μεγέθους, είναι χρήσιμα για σχεδόν οποιοδήποτε τύπο καλωδίου. Οι τύλιγοι μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα, ή σε συσκευασίες συνδυασμού και αντιστοίχισης.

Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τους δεσμούς Velcro γύρω από τα καλώδια για να τους κρατήσετε υπό έλεγχο, κάτι που είναι μια φθηνή και ευέλικτη εναλλακτική λύση. Είναι καλύτερο για παχύτερα, μακρύτερα καλώδια και είναι πιό απίστευτα χρήσιμα από τα αυτοματοποιημένα μηχανήματα.

Πολλαπλής χρήσης

Αν κατευθυνθείτε στο εξωτερικό, μην πάρετε έναν προσαρμογέα ταξιδίου για κάθε gadget.Αντίθετα, αγοράστε μόνο έναν προσαρμογέα και πάρτε μια μικρή ταινία από το σπίτι αντί.

Συνδέοντας όλους τους φορτιστές σας στη λωρίδα τροφοδοσίας και την ταινία στον προσαρμογέα βύσματος, εξοικονομείτε άφθονο χώρο και χρήματα.

Πολλές εταιρείες κάνουν τις ταινίες ηλεκτρικής ενέργειας κατάλληλες για ταξίδια. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, αλλά αξίζει να βρείτε ένα που έχει επίσης μία ή δύο υποδοχές USB για να κάνουν τη φόρτιση των τηλεφώνων και των δισκίων ευκολότερη.

Εάν όλα τα εργαλεία σας μπορούν να φορτιστούν μέσω USB, υπάρχει ακόμα καλύτερη επιλογή. Πηγαίνετε για έναν από αυτούς τους προσαρμογείς USB τεσσάρων κατευθύνσεων και θα εξοικονομήσετε ένα σωρό χώρο, χρήματα και πρίζες τοίχου. Είναι λογικές τιμές, ειδικά επειδή έρχεται με προσαρμογείς με βύσματα κλιπ για περίπου 150 χώρες, οπότε συνήθως δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστό ταξιδιωτικό προσαρμογέα.