Πώς να έχετε το καλύτερο καλοκαίρι στη Δυτική Νέα Υόρκη

Όταν ήμουν παιδί, οι γονείς μου θα πακετάρωσαν το αυτοκίνητο και θα έκαναν το αυτοκίνητο στη Γέφυρα της Ειρήνης σε οποιεσδήποτε παραλίες που έφεραν την ακτή του νότιου Οντάριο για ένα καλοκαιρινό απόγευμα χωρίς άγχος. Θα έπρεπε συχνά να βγούμε σε διαφορετικές παραλίες και γειτονιές, αλλά σπάνια περνούσα πολύ χρόνο στην πόλη. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, η πόλη βρισκόταν στην κορυφή της φθοράς με ελάχιστα πράγματα να κάνει. Οι περισσότερες αποθήκες ήταν κενές και ο πράσινος χώρος ήταν κατάφυτος και γεμάτος σκουπίδια.

Ποτέ δεν θα πιάσετε έναν παραθεριστή ή τοπικό βόλτα στους δρόμους του Downtown Buffalo σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα για οποιονδήποτε λόγο εκτός από την αναγκαιότητα.

Γρήγορη προς τα εμπρός μέχρι σήμερα και θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε κάθε μέρα του καλοκαιριού εξερευνώντας μια νέα ανανεωμένη γειτονιά. Γνωρίζουμε όλοι την τεράστια ανάπτυξη που έχει σημειώσει το Μπάφαλο τα τελευταία χρόνια και οι γειτονιές που κάποτε διαγράφηκαν ή ξεχάστηκαν έχουν μετατραπεί σε πραγματικούς προορισμούς. Η πλατεία Larkin είναι ίσως το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα που έχει αναπτυχθεί από μια καταστροφική κοινότητα κατεδαφισμένων σπιτιών και παραμελημένη παρτίδες σε μία από τις καλύτερες γειτονιές για δραστηριότητες στην πόλη. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι μπάντες παίζουν στο ύπαιθρο και το πάρκο φιλοξενεί την Τρίτη Τροφίμων Τροφίμων, όπου πάνω από δώδεκα φορτηγά αγοράζουν τα τοπικά τους φαγητά. Χιλιάδες βγαίνουν για να γιορτάσουν όλα τα πράγματα Buffalo από την τοπική μουσική στο βασικό τρώει.

Αυτή η τάση συνεχώς επεκτείνεται σε γειτονιές σε όλη την πόλη, επιτρέποντας όλο και περισσότερες ευκαιρίες κάθε καλοκαίρι.

Έτσι, αν είναι πόσιμο και φαγητό σε εξωτερικούς χώρους ή περπατάτε μέσα από ένα τοπικό πάρκο, η Δυτική Νέα Υόρκη έχει πολλά να προσφέρει για να κάνει κάθε μέρα μια μοναδική εμπειρία καλοκαιριού.

Φύση

Η Δυτική Νέα Υόρκη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να είναι εάν οτιδήποτε σχετίζεται με τη φύση είναι στη λίστα των διακοπών σας. Από τα τοπικά πάρκα έως τα μίλια με μίλια των μονοπατιών, παραθαλάσσια παραθαλάσσια στις μεγάλες παραλίες, η Δυτική Νέα Υόρκη είναι μια πόλη που περιβάλλεται από εκθέτοντας ποσότητες πράσινου.

Η ίδια η πόλη σχεδιάστηκε (από τον Frederick Law Olmsted - τον ίδιο άνθρωπο που σχεδίασε το κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης) να υφαίνει ανάμεσα στα πάρκα, κάνοντας το Μπάφαλο μια πόλη πραγματικά ενωμένη με τη φύση.

Επιπλέον, σε όλη τη Δυτική Νέα Υόρκη μπορείτε να βρείτε μονοπάτια πεζοπορίας που σας κάνουν να νιώσετε σαν να μην βρίσκεστε κοντά σε μια πόλη, αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να βρίσκεστε τόσο κοντά σε είκοσι λεπτά μακριά. Σημεία πεζοπορίας μπορούν να βρεθούν σε όλες σχεδόν τις γύρω πόλεις και κυμαίνονται από σύντομες βόλτες μέχρι έντονες διαδρομές πολλαπλών μιλίων, που περνούν μέσα από τα δάση του Upstate της Νέας Υόρκης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσυνδεθείτε από τα άγχη της καθημερινής ζωής και να απολαύσετε την γαλήνη της φύσης.

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε διαφορετικά παραθαλάσσια πάρκα όπως το Πάρκο Fest του River Ward, το Mutual Riverfront Park και τα εσωτερικά και εξωτερικά λιμάνια. Δρομολόγια ποδηλασίας και ποδηλασίας υφαίνουν μέσα από το ωραίο βιομηχανικό τοπίο για ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Οι ανερχόμενοι ανελκυστήρες σιτηρών κυριαρχούν στον ορίζοντα αυτού του τμήματος της πόλης, κάνοντας μια κάποτε βρώμικη και απομονωμένη γειτονιά προορισμό για οποιαδήποτε ζεστή μέρα.

Το κοραλλιογενές κόσμημα του πάρκου της πόλης (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δίπλα στο Delaware Park), το Canalside, εξερράγη στην ανάπτυξη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αφού η πόλη αφιέρωσε εκατομμύρια δολάρια για να γίνει προορισμός τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ταξιδιώτες.

Οι παρτίδες που έχουν σπαρθεί με σκουπίδια έχουν αντικατασταθεί από γκαζόν και πεζοδρόμια και η παραμελημένη Buffalo πλωτή οδός έχει καθαριστεί και μετατραπεί σε αρχηγείο αναψυχής. Μπορείτε να περάσετε την ημέρα καγιάκ στα νερά μέσα από τους κυρίαρχους ανελκυστήρες σιτηρών (επιτρέποντας μια μεγάλη ευκαιρία φωτογραφίας αν είστε αρκετά βέβαιοι να φέρετε μια φωτογραφική μηχανή στο ταξίδι σας) ή να γλιστρήσετε μέσα από τα νερά σε ένα paddleboat. Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να νοικιάσουν ποδήλατα στο κέντρο της πόλης και δημιουργήθηκε ένα σύστημα ακτοπλοϊκών μεταφορών για να πάρουν αναβάτες από το Canalside στο εξωτερικό λιμάνι για μόλις $ 1.

Παραλίες

Πιθανότατα δεν θεωρείτε ότι η Δυτική Νέα Υόρκη και το Νότιο Οντάριο προορίζονται για αξέχαστες διακοπές στην παραλία, αλλά οι ακτές της λίμνης Erie και της λίμνης Οντάριο είναι γεμάτες με εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες - πολλές από τις οποίες μπορείτε να έχετε για όλους.

Υπάρχουν επίσης μια σειρά από μικρότερες παραλίες λίμνης που διασκορπίζονται στα γύρω προάστια, δίνοντάς σας πολλές επιλογές για μια γρήγορη απόδραση στην παραλία σε απόσταση περίπου 45 λεπτών με το αυτοκίνητο.

Πριν από χρόνια, αυτές οι παραλίες θεωρούνταν παράλληλες με τις αποδράσεις του Hampton της Νέας Υόρκης, απλά μια γρήγορη διαδρομή ή πορθμείο (τώρα αδρανής) από την πόλη. Τα μεγάλα βικτοριανά σπίτια και τα μικρότερα παραθαλάσσια εξοχικά σπίτια κατευθύνουν την ακτή και σε κάποιο σημείο ένα πάρκο ψυχαγωγίας κυριάρχησε στην προβλήτα στην Crystal Beach. Τώρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο ήσυχα στην πλευρά αυτή των συνόρων. Το σπουδαίο πράγμα για τις παραλίες στον Καναδά είναι ότι μακρύτερα απομακρύνετε τα λιγότερο κατοικημένα. Η αγαπημένη μου παραλία, το Long Beach λίγο πριν το Port Colbourne, είναι σχεδόν εντελώς έρημη αλλά απίστευτα όμορφη. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία να τραβήξετε μια τόσο μεγάλη παραλία μόνο για να διαπιστώσετε ότι είστε ένας από ίσως δώδεκα απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη άμμο και το νερό.

Η περιοχή Finger Lakes, ενώ λίγο πιο μακριά, είναι επίσης το δίκαιο παιχνίδι. Υπάρχουν δεκάδες παραλίες που διασχίζουν αυτές τις γραφικές λίμνες, αρκετά μεγάλες ώστε να επιτρέπουν τη βαρκάδα και το τζετ σκι.

Υπαίθρια κατανάλωση

Όπως ανέφερα, οι Τροφές Φορτηγών Τρίτη στην πλατεία Larkin είναι μια τεράστια καλοκαιρινή κλήρωση για όσους θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και να πάρουν μερικά φθηνά γεύματα, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Ενώ η πόλη είναι γνωστή ως η αρκτική πρωτεύουσα του κόσμου (ένας τίτλος που προσωπικά πιστεύω ότι απορρίπτει πόσο καταπληκτικές είναι και οι άλλες τρεις εποχές στην πόλη), η υπαίθρια σκηνή είναι εντυπωσιακή. Κάντε μια βόλτα κάτω από την λεωφόρο Elmwood, τη λεωφόρο Hertel ή την οδό Allen και θα βρείτε δεκάδες επιλογές με μικρές βεράντες πεζοδρομίων ή κρυμμένες αυλές.

Η πύλη του Gabrielle στο Allentown προσφέρει μια απομονωμένη αυλή, σκιασμένη από ώριμα δέντρα, και έχει μερικά από τα καλύτερα φτερά κοτόπουλου στην πόλη. Το νέο Mac στο Hertel και το παλιό (δοκιμασμένο και αληθινό) Pub Wellington έχουν εκτεταμένες βεράντες πεζοδρομίων που κάνουν μερικούς σπουδαίους ανθρώπους να βλέπουν να πάνε μαζί με την πίντα σας. Το Liberty Hound στο Canalside έχει μια γέφυρα που υπερφορτώνει το νερό που κάνει για ένα υπέροχο απογευματινό απόγευμα βλέποντας τα ιστιοφόρα να περνούν καθώς απολαμβάνετε το γεύμα ή το δείπνο σας.

Ανεξάρτητα από το ποια γειτονιά θα επιλέξετε, θα βρείτε σίγουρα πολλές επιλογές για όλα τα είδη των επιλογών φαγητού και ποτών. όλα τα οποία θα κάνουν ένα υπέροχο απογευματινό απόγευμα.

Εξωτερικές Μπαρ

Μετά από ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο συνεχίστε την τάση με τα ποτά σε εξωτερικούς χώρους. Τα περισσότερα από τα εστιατόρια σε όλο το Buffalo στρέφονται αργά το βράδυ σε μπαρ, επομένως τα πιο πάνω εστιατόρια θα ψάλλουν ποτά κάτω από τα αστέρια μέχρι αργά το πρωί (τα μπαρ στο Μπάφαλο παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 4 το πρωί). Αν κοιτάτε για μια αλλαγή ρυθμού η συνοικία Chippewa διαθέτει μια σειρά από μπαρ στον τελευταίο όροφο, όπως το Soho Burger Bar, το Sky Bar και το Buffalo Proper, και είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα για την εξεύρεση στέγης.

Δραστηριότητες

Η ποδηλασία στην πόλη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς καλοκαιρινές δραστηριότητες, καθώς η πόλη έχει περάσει τα τελευταία χρόνια (και εκατομμύρια δολάρια) ανανεώνοντας τις ποδηλατικές διαδρομές σε όλη την πόλη, καθιστώντας την μία από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις στην Αμερική Portland!).

Οι θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις είναι επίσης αχαλίνωτες τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλο το Μπάφαλο, πολλές από τις οποίες φιλοξενούνται έξω. Ο Σαίξπηρ στο Πάρκο στο Λιούιστον διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και αντλεί από το πλήθος. Τα δωρεάν φεστιβάλ μουσικής πραγματοποιούνται στο κέντρο της M & T Plaza και υπάρχουν εκατοντάδες εκδηλώσεις στο Canalside.

Φεστιβάλ

Θα ήθελα να υποστηρίξω ότι το Μπάφαλο είναι η καλύτερη πόλη της χώρας για φεστιβάλ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (αλλά προφανώς είμαι προκατειλημμένος.) Από το Μάιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι υπάρχει πάντα ένα άλλο μεγάλο φεστιβάλ ή εκδήλωση για να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας γύρω. Είτε πρόκειται για φαγητό, πολιτισμό, τέχνη ή ιστορία, υπάρχουν πολλά γεγονότα σε όλη την πόλη που γιορτάζουν τα πάντα Buffalo. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρετε την εμπειρία της πλήρους πόλης, δοκιμάζοντας τα τοπικά φαγητά και τα ψώνια από τους τοπικούς προμηθευτές.

Υπάρχει το Φεστιβάλ Τέχνης Allentown στις 11 και 12 Ιουνίου που παρουσιάζει καλλιτέχνες από κοντά και μακριά. Από την ίδρυσή της πριν από 60 χρόνια η εκδήλωση έχει αυξηθεί σε πάνω από 400. Το Elmwood Avenue Festival of Arts, στις 27 και 28 Αυγούστου, είναι ένα παρόμοιο φεστιβάλ που εκτείνεται σε όλη σχεδόν τη γειτονιά. Περίπου 170 καλλιτέχνες συμμετέχουν και πάνω από 50 παραστάσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη γειτονιά.

Υπάρχει επίσης η Γεύση του Buffalo στις 9 και 10 Ιουλίου, η οποία συμβαίνει να είναι το μεγαλύτερο διήμερο φεστιβάλ αυτού του είδους, επιδεικνύοντας τοπική κατανάλωση από πάνω από 50 εστιατόρια και επτά οινοποιεία. Από την ίδρυσή της πριν από 33 χρόνια, το φεστιβάλ έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 450.000 επισκέπτες (σχεδόν διπλάσιο του πληθυσμού της ίδιας της πόλης).

Τελευταίο, αλλά σίγουρα το σημαντικότερο, το Εθνικό Φεστιβάλ Μπύρα φτερού που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου είναι μια πραγματική απόδειξη της αγάπης της πόλης για φαγητό (ειδικά για την πτέρυγα κοτόπουλου). Σχεδόν 800.000 άνθρωποι το κάνουν να καταναλώνουν περίπου 4.2 εκατομμύρια φτερά. Εάν δεν είναι το φαγητό που σας ενδιαφέρει, είναι σίγουρα μια μεγάλη εμπειρία παρακολουθώντας τους ανθρώπους.