Πώς να δείτε το Iceberg Alley στο Newfoundland

Κάθε χρόνο, μια έκταση νερού κατά μήκος της ακτής του Newfoundland και του Λαμπραντόρ γνωστή ως Iceberg Alley παρέχει διέλευση σε τεράστιες αρχαίες πλάκες πάγου που έχουν σπάσει απαλλαγμένες από περισσότερους βόρειους αρκτικούς παγετώνες. Ελάτε άνοιξη, εκατοντάδες από αυτά τα φωτεινά, γλυπτά αντικείμενα της φύσης επιπλέουν νότια κατά μήκος της ανατολικής ακτής του Καναδά στην ανοιχτή θάλασσα. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτή η υδρόβια οδός είναι περίφημα ένα από τα καλύτερα σημεία του κόσμου για να δει παγόβουνα.

Αυτή η θαλάσσια ζώνη είναι διαβόητη για την αφθονία των παγόβουνων και τον κίνδυνο που θέτουν σε βάρκες, κυρίως όταν βυθιστεί ο RMS Titanic. Αυτή η καταστροφή οδήγησε στη ζώνη που αποκαλείται "Iceberg Alley" και η κίνηση των παγόβουνων να παρακολουθείται προσεκτικά, κάτι που ωφελεί τόσο τα άτομα στη θάλασσα όσο και τους τουρίστες.

Για τους επισκέπτες, η εμπειρία του να δούμε τα παγόβουνα είναι μοναδική και θαυμάσια. ακόμη και οι κάτοικοι της Newfoundland δεν είναι θορυβώδη από την ετήσια εμφάνιση αυτών των παγετώνων γίγαντες που κυμαίνονται σε μέγεθος από το beety bitty έως 150 πόδια ψηλό και σε χρώμα από το εκθαμβωτικό λευκό έως το πλούσιο aquamarine. Μέχρι τη στιγμή που τα παγόβουνα φτάνουν, έχουν σκαλισθεί και διαμορφωθεί σε γλυπτά έργα τέχνης.

Εκτός από την οπτική κρούση, αυτά τα κατεψυγμένα μπλοκ χρονοβόρου νερού τρεμούν και βουίζουν, μερικές φορές ακόμη και καταρρέουν μπροστά σας.

Το Iceberg Alley - και το Newfoundland και το Labrador γενικά - το καταφέρνουν σε πολλές καναδικές λίστες ταξιδιού με καλό λόγο.

Το Newfoundland και το Λαμπραντόρ (αν και αναφέρεται συνήθως απλά ως "Newfoundland", η πιο ανατολική επαρχία του Καναδά περιλαμβάνει το νησί Newfoundland και το πιο αραιοκατοικημένο ηπειρωτικό Labrador στα βορειοανατολικά του και ονομάζεται "Newfoundland and Labrador") είναι γεωγραφικά πλούσιος και ποικίλος , με πληθυσμό γνωστό για το χιούμορ και τη φιλοξενία του.

Το Iceberg Alley είναι μόνο ένα από τα πολλά φυσικά θαύματα της επαρχίας, αλλά ίσως το πιο μοναδικό και δραματικό, οπότε ας ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό.

Πού ακριβώς είναι το παγόβουνο;

Το Iceberg Alley είναι το τμήμα του νερού που τρέχει από τη Γροιλανδία παράλληλα με την ανατολική ακτή του Newfoundland και του Labrador. Οι δημοφιλείς πόλεις στις οποίες συγκεντρώνονται οι άνθρωποι για να δουν τα παγόβουνα είναι διακεκομμένες κατά μήκος περίπου 1.000 χιλιομέτρων παράκτιας γης.

Πώς μπορώ να φτάσω στο παγόβουνο;

Πιθανότατα θα πετάξετε στον αερολιμένα του Αγίου Ιωάννη (κωδικός αεροδρομίου YYT) και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία θέασης, τα οποία είναι κατά το πλείστον στο νησί Newfoundland (σε αντίθεση με την πιο απομακρυσμένη βόρεια πλευρά του Labrador). Αυτά τα μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν το Bay Bulls, το Witless Bay, το St. John's / Cape Spear, το Bonavista, το Twillingate, το La Scie και το St. Anthony, είναι εύκολα προσβάσιμα οδικώς από το St. John's είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είτε οργανωμένη περιήγηση.

Άλλα καθιερωμένα αξιοθέατα βρίσκονται στο νότιο Λαμπραντόρ: St. Lewis, Battle Harbour, Red Bay και Point Amour. Για να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις πόλεις, πρέπει να περάσετε με πλοίο από το νησί Newfoundland.

Τα παγόβουνα τείνουν να εγκατασταθούν σε κόλπους και κοντά στην ακτή, καθιστώντας το κατάλληλο για προβολή από την ακτή, αλλά άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των εκδρομών με πλοίο, είναι ευρέως διαθέσιμες.

Πότε να πάτε στο Iceberg Alley

Ο καλύτερος χρόνος για να δείτε τα παγόβουνα της κοιλάδας του Iceberg είναι την άνοιξη, δηλαδή το Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου. Η άνοιξη πράγματι συμπίπτει με τις καλύτερες στιγμές για να προσέξετε τις φάλαινες και τα μεταναστευτικά πουλιά κατά μήκος της ανατολικής ακτής του Newfoundland και του Λαμπραντόρ, οπότε αν είστε πραγματικά τυχεροί, μπορεί να επιβραβευτείτε τρεις φορές.

Πώς μπορώ να ξέρω πού είναι τα παγόβουνα;

Η επεξεργασία της ανίχνευσης του παγόβουνου γίνεται και στο όνομα του τουρισμού και της ασφάλειας στη θάλασσα. Τα παγόβουνα είναι προφανώς επικίνδυνα για τις βάρκες και έχουν εντοπιστεί από τότε που βυθίστηκε ο RMS Titanic.

Τα παγόβουνα είναι αρκετά αξιόπιστα κατά μήκος της διαδρομής του Iceberg Alley, αλλά η τεχνολογία εντοπισμού παγόβουνου μπορεί να κάνει πιο ακριβείς τις τοποθεσίες και την πορεία τους.

Δείτε τη θέση των παγόβουνων στο Iceberg Finder.

Οι αναφορές ειδήσεων αρχίζουν να εμφανίζονται τακτικά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και αναγγέλλουν την άφιξη και την προβλεπόμενη διαδρομή των bergs.

Για παράδειγμα, από τις αρχές του 2017, ήταν ήδη σαφές ότι θα ήταν μια αστρική χρονιά για τις παρατηρήσεις του παγόβουνου.

Πόσα παγόβια θα δούμε;

Κατά μέσο όρο περίπου 400 με 800 παγόβουνα φτάνουν στο St. John's, Newfoundland. Αυτός ο αριθμός μπορεί να διαφέρει σημαντικά από έτος σε έτος, με το 1984, για παράδειγμα, να καταγράφεται ως πάνω από 2.200.

Ο αριθμός των παγόβουνων που βλέπετε σε μια επίσκεψη στο Iceberg Alley εξαρτάται από το πόσο πρόθυμοι είναι να ταξιδέψετε. Μπορεί να δείτε μερικές μέρες κάθε μέρα από μια τοποθεσία ή ίσως χρειαστεί να τις κυνηγήσετε.

Τα παγόβουνα είναι σε κίνηση, κι έτσι έρχονται και πηγαίνουν από πόλη σε πόλη. Κάποιοι παίρνουν καταφύγιο για μέρες ή εβδομάδες, όπως το leviathan που κρέμασε γύρω από το χωριό Ferryland φέτος.

Πώς μπορώ να δω τα παγόβουνα;

Οι καλύτεροι τρόποι να παρακολουθήσετε παγόβουνα είναι με περιηγήσεις με βάρκα, καγιάκ και από τη γη. Εάν επιλέξετε να δείτε αυτούς τους παγετώδεις γίγαντες με καγιάκ, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πολύ κοντά. Διαλύονται και μπορούν να είναι επικίνδυνες. Μην ξεχάσετε να συσκευάσετε τα κιάλια και τη φωτογραφική μηχανή.

Κατάλυμα

Οι πόλεις κατά μήκος του παγόβουνου Alley δεν είναι σημαντικά κοσμοπολίτικα κέντρα και, εκτός από την πρωτεύουσα του St. John's, δεν θα έχουν ξενοδοχεία. Οι ξενώνες και τα ξενώνες είναι το είδος των καταλυμάτων που περιμένουν σε μια περιπέτεια που βλέπει παγόβουνό στο Newfoundland και το Labrador.

Χωρίς μεγάλα ξενοδοχεία ή θέρετρα, η διαμονή είναι περιορισμένη, γι 'αυτό απαιτείται έγκαιρη κράτηση.

Επίσης, ελέγξτε τις προσδοκίες σας. Τα κλινοσκεπάσματα μπορεί να μην έχουν υψηλό αριθμό νημάτων, αλλά συχνότερα, ο ενθουσιασμός και η ζεστασιά των φιλοξενουμένων σας θα αντισταθμίσουν περισσότερο την έλλειψη πολυτέλειας.

Τα γεγονότα διασκέδασης του Iceberg