Ανακαλύπτοντας το La Ruta del Lechón στο Πουέρτο Ρίκο

Ο χοιρινός αυτοκινητόδρομος του Πουέρτο Ρίκο οδηγεί σε μαγειρική περιπέτεια

Η Κίνα είχε τον Δρόμο του Μεταξιού , την Ιταλία με την Appian Way. στο Πουέρτο Ρίκο, η ιστορία θα αναδείξει τη La Ruta del Lechón. Αυτός ο θρυλικός δρόμος ταξιδεύει μέσα από μια κατά τα άλλα ύπνο περιοχή στην κεντρική περιοχή του Πουέρτο Ρίκο που ονομάζεται Guavate. Περίπου μία ώρα νότια του Σαν Χουάν (με μέτρια κυκλοφορία), η Guavate έχει κερδίσει την κουλτούρα μεταξύ Puerto Ricans για την αφθονία της lechoneras , ρουστίκ, υπαίθρια εστιατόρια οδικής κυκλοφορίας που ειδικεύονται σε lechón , ή σούβλα-ψητό ολόκληρο χοίρο.

Πούλμαν του Πουέρτο Ρίκο

Για τους λάτρεις του χοιρινού κρέατος, ο δρόμος οδηγεί στο Shangri-La. Ένα ταξίδι στον τυλιγμένο μαύρο πάτο που φτάνει μέχρι τις πλαγιές της κεντρικής οροσειράς που διχοτομεί το νησί συνδυάζει μια πολιτιστική εμπειρία με μια μαγειρική περιπέτεια. Το La Ruta del Lechón έχει γίνει ένας προορισμός προορισμού για τα σαββατοκύριακα για τους ντόπιους από όλο το νησί και περνούν την ημέρα τρώγοντας, πίνοντας και χορεύοντας για ζωντανές μπάντες. Ολόκληρη η περιοχή παίρνει την ατμόσφαιρα ενός πάρτι μπλοκ, και τα λεωφορεία φέρνουν τουρίστες από το Σαν Χουάν να ενταχθούν στη διασκέδαση.

Αφού πάρετε την εθνική οδό 52 νότια από San Juan για να βγείτε από το 32 (Guavate), ακολουθήστε τη διαδρομή 184 μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Οι λεχώνες ξεκινούν από τη βάση των βουνών και συνεχίζουν και στις δύο πλευρές του δρόμου για αρκετά μίλια. Τα πράγματα μπορούν να πάρουν ιδιαίτερα πολυάσχολα γύρω στο 27ο χιλιόμετρο. Κάθε ένα από τα υπαίθρια εστιατόρια βραδίζει τους χοίρους τους με έναν ειδικό - και συνήθως μυστικό - συνδυασμό μπαχαρικών σε μια ανοιχτή φλόγα για έξι έως οκτώ ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι τραγανό και τρυφερό, αλμυρό και γλυκό, με υποκείμενη καπνιστή.

Οι ντόπιοι έχουν συνήθως το αγαπημένο τους εστιατόριο και μπορείτε να ζητήσετε συστάσεις. Ή απλά επιλέξτε ένα μέρος που φαίνεται απασχολημένο και διασκεδαστικό. Δεν μπορείτε να χάσετε το El Nuevo Rancho, με το πολύχρωμο πινακίδα του να δείχνει ένα δέντρο που βλάπτει κόκκινα λουλούδια και μια ωραία χοιρομητέρα σε ένα κίτρινο polka dot φόρεμα.

Το El Nuevo Rancho διαθέτει ένα μεγάλο πίστα χορού, μια σκηνή και μια χαριτωμένη απεικόνιση των τριών βασιλιάδων που επισκέπτονται τον μωρό Ιησού στην απέναντι πλευρά του εστιατορίου. Η Lechonera Los Pinos και η El Rancho Original κερδίζουν σταθερά υψηλές βαθμολογίες σε δικτυακούς τόπους παροχής συμβουλών σε απευθείας σύνδεση.

Το μενού La Ruta del Lechón

Η παραγγελία ενός γεύματος στο Guavate δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα χαμόγελο και ένα δάχτυλο για την επισήμανση. Οι μετρητές στυλ καφετέριας παρουσιάζουν μια ποικιλία από τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως arroz con gandules , morcilla , βόειο κρέας, pastelón (μια πορτοκαλί εκδοχή λαζάνια φτιαγμένη με γλυκά plantain) και, φυσικά, το αστέρι αστέρι: σούβλα -γλωττισμένο lechón (ή κοτόπουλο και γαλοπούλα μαγειρεμένα χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές και καρυκεύματα). Τα μερίδια είναι γενναιόδωρα και οι τιμές είναι λογικές. Οι οικογένειες του Πουέρτο Ρίκο βγαίνουν μαζικά για μεσημεριανό γεύμα και για να ακούσουν τις αγαπημένες τους μπάντες να παίζουν τις Κυριακές.

Το Guavate ανήκει στον υποχρεωτικό κατάλογο όλων των επισκεπτών του Πουέρτο Ρίκο που εκτιμούν μια διασκεδαστική, ασφαλή, ικανοποιητική και ευχάριστη περιπέτεια. Μπορείτε να φάτε στο περιεχόμενο της καρδιάς σας, να μιλάτε με φιλικούς ντόπιους και να απολαύσετε το γεύμα σας σε μια ζωντανή τοπική μουσική σε ένα ρουστίκ ορεινό περιβάλλον.