Διεθνείς συμβουλές τηλεφωνικής κλήσης για ταξιδιώτες

Τι πρέπει να ξέρετε για τις διεθνείς συμβάσεις κλήσης

Τηλεφωνώντας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ

Ποιοι είναι αυτοί οι αριθμοί; Κρατήστε το, η βοήθεια είναι στο δρόμο.

Ανατομία ενός ευρωπαϊκού τηλεφωνικού αριθμού - Σπάσιμο του τηλεφωνικού κώδικα

Πρώτον, θα πρέπει να ξέρετε τι σημαίνουν τα τμήματα ενός τηλεφωνικού αριθμού. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε κρατήσεις στη φημισμένη γκαλερί Uffizi της Φλωρεντίας. Θα δείτε τον αριθμό στην ιστοσελίδα τους:

39-055-294-883

Μπορεί μερικές φορές να το δείτε γραμμένο:

(++ 39) 055 294883

(Το ενιαίο ή το διπλό + σας υπενθυμίζει να προσθέσετε τον Διεθνή Κωδικό Πρόσβασης, ο οποίος για τη Βόρεια Αμερική - τις ΗΠΑ και τον Καναδά - είναι 011.)

Τι σημαίνουν οι αριθμοί;

39 είναι ο κωδικός χώρας για την Ιταλία. 055 είναι ο κωδικός πόλης ή περιοχής για τη Φλωρεντία (Firenze). Σημείωση: Οι κωδικοί χωρών μπορούν να ποικίλουν από 2 έως 3 ψηφία. Οι κωδικοί πόλεων στην Ιταλία μπορεί να διαφέρουν από 2 σε 4 ψηφία. Το υπόλοιπο είναι ο τοπικός τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος επίσης μπορεί να διαφέρει στον αριθμό των ψηφίων.

Έτσι θέλω να καλέσω αυτόν τον αριθμό. Τι να κάνω?

Πρέπει να προσθέσετε τον Διεθνή Κωδικό Πρόσβασης. Για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αυτός ο κωδικός είναι 011.

Για να καλέσετε το Uffizi και να ζητήσετε εισιτήρια από τις ΗΠΑ, θα καλέσετε:

011 39 055 294883

με άλλα λόγια:

(Κωδικός Πρόσβασης) ( Κωδικός Χώρας ) (Περιοχή ή Κωδικός Πόλης) (Αριθμός)

Ορισμένες χώρες δεν χρησιμοποιούν έναν κωδικό περιοχής ή πόλης, οπότε μπορείτε να παραλείψετε αυτόν τον αριθμό.

Εάν ήσαστε εντός της Ιταλίας χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο με μια ιταλική κάρτα SIM, απλά θα καλέσετε τον αριθμό: 055 294883.

Κλήση της Βόρειας Αμερικής από την Ευρώπη:

Απλός. Για να καλέσετε στο σπίτι, απλά πληκτρολογήστε 001, κατόπιν τον αμερικανικό αριθμό (κωδικό περιοχής και στη συνέχεια έναν τοπικό αριθμό).

Το 00 είναι το πρόθεμα άμεσης κλήσης και το 1 είναι ο κωδικός χώρας για τη Βόρεια Αμερική (Καναδάς και ΗΠΑ).

Τι είδους τηλέφωνο χρειάζεστε για να πραγματοποιείτε κλήσεις εντός της Ευρώπης; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο στις ΗΠΑ με περιαγωγή, το οποίο συχνά είναι ακριβό - επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φτηνό κινητό τηλέφωνο στην Ευρώπη με μια τοπική κάρτα SIM ή αν έχετε ξεκλειδωμένο κινητό τηλέφωνο και προγραμματίζετε πολλές διακοπές στη χώρα, μπορείτε να πάρετε μια κάρτα sim στις περισσότερες χώρες από ένα κατάστημα ή περίπτερο.

Αν πραγματοποιείτε μόνο τοπικές κλήσεις και λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πιθανότατα θα γίνει μια κάρτα SIM με πίστωση 20 ή 30 ευρώ. Δείτε: Αγοράζοντας το σωστό κινητό τηλέφωνο GSM για την Ευρώπη .