Πατινάζ στο Parc La Fontaine του Μόντρεαλ 2017-2018

Εξωτερική παγοδρομία στο Parc La Fontaine

Παγοδρομία στο Parc La Fontaine 2017-2018

Η γοητεία του Parc La Fontaine στο τμήμα πατινάζ; Οι χαρακτηριστικές μακρόχρονες διαδρομές πάγου του ποταμού, οι οποίες είναι ουσιαστικά κατεψυγμένες πλωτές οδούς, οι λίμνες που διαπερνούν το έδαφος του La Fontaine σε όλο το χρόνο.

Κατά την έμπειρη γνώμη μου ως έμπειρος σκέιτερ, ολισθαίνω κάτω από μια κατεψυγμένη πλωτή οδό προσφέρει μια εμπειρία που απλά δεν μπορείτε να πάρετε με πατινάζ γύρο και γύρο σε ένα τυποποιημένο παγοδρόμιο.

Διαδρομές ώριμες με ρομαντική απόλαυση και οικογενειακή διασκέδαση, οι παίκτες χόκεϊ δεν ξεχνούν τίποτα, με το Parc La Fontaine να προτείνει δύο πανοραμικές σκηνές υπαίθριου αρένα για την αγάπη του παιχνιδιού που βρίσκεται μακριά από τα μονοπάτια του πάγου.

Pro συμβουλή: θεωρήστε ένα après-skate του καλύτερου poutine του Μόντρεαλ σε απόσταση δύο λεπτών με τα πόδια από το εδώ ή εδώ μετά από ένα απόγευμα στα πόδια σας. Και οι δύο είναι περίπου ένα τετράγωνο μακριά από το Parc La Fontaine.

Πεζοπορία σε Μόντρεαλ: Δεκέμβριος-Μάρτιος

Η εποχή πατινάζ σε εξωτερικούς χώρους στο Μόντρεαλ είναι συνήθως από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Και στην περίπτωση του Parc La Fontaine, τα παγοδρόμια πρέπει να είναι ανοιχτά μέχρι τις αρχές των χειμερινών διακοπών, αν όχι στις 16 Δεκεμβρίου 2017 και να παραμείνουν ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2018.

Αλλά κάθε εποχή παγοδρομίας εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες προφανώς ποικίλλουν ανά έτος. Η εποχή του 2015-2016, για παράδειγμα, ήταν τρομερά σύντομη για τα φυσικά παγοδρόμια του Μόντρεαλ, όπως αυτά του Parc La Fontaine, λόγω της καθυστερημένης έναρξης του χειμώνα και οι απροσδόκητες τάσεις απόψυξης έκοψαν τόσο σύντομα την εποχή, το παγοδρόμιο ήταν εκτός λειτουργίας από τον Φεβρουάριο.

Αν λοιπόν προγραμματίζετε μια περίοδο skate πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου ή μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου (ειδικά εάν θέλετε να νοικιάσετε πατίνια σε τοποθεσία), κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και καλέστε 311 πριν εμφανιστείτε στο Parc La Fontaine για να βεβαιωθείτε το κτίριο και το γραφείο ενοικίασης είναι ανοιχτά. Και ακόμα κι αν είναι τεχνικά εποχή πατινάζ, ελέγξτε πάντα τις συνθήκες παγοδρόμου online πριν ξεκινήσετε.

Πατινάζ στον πάγο στο Parc La Fontaine: 2017-2018 Λεπτομέρειες

Τοποθεσία: 3933 avenue du Parc-Lafontaine, πάνω από το Sherbrooke, κάτω από το Mont-Royal (χάρτης)
Γειτονιά: Οροπέδιο Mont-Royal
Μετάβαση: Μετρό Sherbrooke
Ώρες: 10 π.μ. έως 10 μ.μ. κάθε μέρα
Είσοδος: δωρεάν
Υπηρεσίες: ενοικιάσεις παγοδρομίου για περιόδους μίας έως 3 ωρών ($ 10), ενοικίαση κλειδαριάς ντουλαπιών ($ 4), ενοικίαση κράνους ($ 4), υπηρεσία ακονίσματος skate ($ 7). Τα προστατευτικά λεπίδας, τα γάντια, οι κάλτσες και οι κάλτσες για πατίνια πωλούνται επίσης στην τοποθεσία. Μόνο μετρητά. Όλα τα ενοίκια απαιτούν την παράδοση είτε της άδειας οδήγησης ενός ατόμου, μιας κάρτας ταυτότητας με φωτογραφία είτε μιας χρηματικής κατάθεσης που κυμαίνεται από $ 5 έως $ 50, ανάλογα με τη μίσθωση, τα οποία επιστρέφονται εκ των προτέρων. Μόνο μετρητά. Σημειώστε ότι οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Επίσης σημειώστε ότι το γραφείο ενοικίασης είναι κλειστό στις ημέρες όπου οι συνθήκες παγοδρομίας είναι κακές. Πάντα να ελέγχετε τις συνθήκες παγοδρομίου online πριν ξεκινήσετε.
INFO: καλέστε 311

Σημειώστε ότι οι τιμές ενοικίασης και οι ώρες λειτουργίας του Parc La Fontaine υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.