Τουριστικός οδηγός και κριτική της Turkish Airlines

Τι είναι οι Turkish Airlines;

Ένας σύγχρονος στόλος με ιπτάμενα χαλιά, οι Turkish Airlines μεταφέρουν περισσότερους από 60 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε περισσότερους από 300 διεθνείς και εσωτερικούς προορισμούς σε καθαρά, μοντέρνα και άνετα αεροπλάνα. Μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας ονομάστηκε "Best Airline in Europe" πολλές φορές από την Skytrax. Η πύλη της Turkish Airlines είναι το σύγχρονο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη .

Ιστοσελίδα της Turkish Airlines
Αριθμός Κρατήσεων ΗΠΑ: 1-800-874-8875

Εξοπλισμός της Turkish Airlines:

Οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες ταξιδεύουν αεροπορικώς σε πύλες της Βόρειας Αμερικής στη Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Χιούστον και Βοστώνη. Ο στόλος αποτελείται από B777-300 ERs, A330-300s, A330-200s, A340-300s, A321-200s και μερικά άλλα μοντέλα. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, τα περισσότερα αεροπλάνα φέρουν 312 ή 337 επιβάτες σε τμήματα Business / Comfort Class / Economy. Τα παλαιότερα σκάφη που μεταφέρονται μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι σχετικά μικρά και εμφανίζονται καλά διατηρημένα. Δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν η ικανότητα των πιλότων ή ο προηγμένος εξοπλισμός - ίσως και οι δύο - αλλά η απογείωση και η προσγείωση ήταν εξαιρετικά ομαλές και ήσυχες.

Δείπνο στις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες:

Οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες υπερέχουν στον τομέα της διατροφής των επιβατών, χάρη στο πρόγραμμα Flying Chefs. Στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, οι επιβάτες επιχειρηματικής τάξης γιορτάζουν αυθεντικά τουρκικά και διεθνή πιάτα από τους σεφ.

Η αγαπημένη μας νέα γεύση ήταν η λευκή τουρκική μελιτζάνα, η οποία ετοιμάστηκε ως μια νόστιμη παραλλαγή στο babaganoush. Οι ροζέτες καπνιστού σολομού ήταν εξίσου απολαυστικές.

Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε τον φιλόδοξο αρχηγό της Turkish Airlines, Christian Reisenegger, στην πτήση JFK-to-IST και αναρωτήθηκε πώς εξελίσσεται ένας τέτοιος γευστικός ναύλος σε μια μικροσκοπική κουζίνα.

Απάντηση: Τα προϊόντα μαγειρεύονται στο έδαφος, θερμαίνονται (αλλά όχι μικροκύματα) στον αέρα.

Business Class της Turkish Airlines:

Πόσο πολιτισμένο είναι να πετάξει επιχειρηματική τάξη στις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες! Μετά την απογείωση, διανέμεται ένα εξατομικευμένο μενού με πολλαπλές επιλογές, ώστε οι επιβάτες να επιλέγουν δείπνο και αντικείμενα πρωινού για την επόμενη μέρα.

Αλλά πρώτα, φτάνει ένα κοκτέιλ δωρεάν. Στη συνέχεια, ο σεφ παρουσιάζει ένα δίσκο με ορεκτικά. Μέχρι τη στιγμή που το καρότσι επιδόρπιο κυλά στο κάθισμά σας και κάνετε αυτή την επιλογή, ένα υπνάκο αρχίζει να ακούγεται σαν μια λαμπρή ιδέα.

Τα καθίσματα στρέφονται πλήρως. Διατίθενται μαξιλάρι και πάπλωμα, ακουστικά ακύρωσης θορύβου και ένα κιτ ανέσεων με προϊόντα Hermès. Τα μπάνια είναι ασυνήθιστα μεγάλα και έχουν φώτα καθρέφτη σε χολιγουντιανό στιλ.

Turkish Class Comfort:

Τα 777 της Turkish Airlines προσέφεραν προηγουμένως μια γενναιόδωρα αναβαθμισμένη κατηγορία άνεσης, η οποία ήταν ένα premium προϊόν μεταξύ οικονομίας και επιχειρήσεων, αλλά σταμάτησε.

Turkish Economy Class Οικονομία:

Ας το παραδεχτούμε: Δεν είναι διασκεδαστικό να πετάξετε οικονομική θέση σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Τα καθίσματα είναι στενά και πολύ κοντά - ακόμη και για τα ζευγάρια του μήνα του μέλιτος. Στην Turkish Airlines, όπου υπάρχουν 9 θέσεις ανά σειρά σε διαμόρφωση 3-3-3, τα καθίσματα έχουν πλάτος 18 ιντσών (το οποίο εξακολουθεί να είναι γενναιόδωρο σε σύγκριση με άλλες αεροπορικές εταιρείες).

Εκδρομές και πλήρωμα της Turkish Airlines:

Οι επιβάτες όλων των τάξεων διαθέτουν τις ίδιες επιλογές ψυχαγωγίας, αν και οι οθόνες είναι διαφορετικές. Οι επιβάτες της επαγγελματικής και άνετης κατηγορίας έχουν μια οθόνη αφής, από την οποία μπορείτε να επιλέξετε ταινίες, παιχνίδια, μουσική και Voyager, η οποία παρακολουθεί τα στατιστικά στοιχεία πτήσης. Οι επιβάτες οικονομικής θέσης κάνουν τις ίδιες επιλογές από μικρότερες οθόνες ενσωματωμένες σε καθίσματα.

Το πλήρωμα είναι τουρκικό και απαιτητικό, αν και τα αγγλικά είναι στοιχειώδη. Ανάλογα με τον εξοπλισμό που πετάει, ο λόγος του πληρώματος προς τον επιβάτη στην επιχειρηματική τάξη είναι περίπου 1 έως 10 και 1 έως 40 στην οικονομική θέση.

Αεροδρόμιο Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης:

Για να σας διευκολύνουν στο ταξίδι στο σπίτι, η Turkish Airlines έχει κάνει το σαλόνι επιχειρηματικής της κατηγορίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έναν πολυτελή προορισμό. Δύο ορόφους από κομψό, σύγχρονο ντιζάιν φιλοξενεί κήπο τσαγιού, προσομοιωτή γκολφ, βιβλιοθήκη, παιδική χαρά, χώρο μπιλιάρδου και πολλά άλλα.

Τα φαγητά, τα ποτά και το επιδόρπιο εμφανίζονται σε κάθε στροφή, καθώς οι μάγειροι προετοιμάζουν τούρκικους κλασικούς, όπως πικάντικα ψωμάκια και μαντηλάκια μπροστά στα μάτια σας. Αν περιποιηθείτε τον χώρο σας από άλλους ταξιδιώτες, απολαύστε ένα ντους, νυχτερίδα σε έναν ιδιωτικό χώρο ανάπαυσης ή επεξεργαστείτε αυτές τις συσπάσεις σε ένα κρεβάτι μασάζ. Οι επαγγελματίες της κατηγορίας Miles & Smiles Elite, οι κάτοχοι καρτών Elite Plus και τα μέλη της Star Alliance Gold είναι ευπρόσδεκτοι. - Ρεμπέκα Λουί

Αδυναμίες της Turkish Airlines:

Κατά την πτήση μας από το JFK στην Κωνσταντινούπολη, ανακοινώσεις γίνονταν τόσο στα τουρκικά (πρώτα) όσο και στα αγγλικά. Στην επιχειρηματική τάξη, ο ήχος στο σύστημα δημόσιων διευθύνσεων ήταν ασαφής. Επιπλέον, παρά τέσσερις αιτήσεις για μείωση της θερμοκρασίας, η καμπίνα διατηρήθηκε άβολα ζεστή και δεν υπήρχαν προσωπικοί ανεμιστήρες. Που πάει σπίτι με διαφορετικό εξοπλισμό, κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν συνέβη, και κάθε θέση επαγγελματικής τάξης είχε έναν ρυθμιζόμενο προσωπικό ανεμιστήρα.

Συμβουλές εσωτερικών:

Αν έχετε διαβάσει αυτό το σημείωμα, αυτή η πληροφορία είναι η ανταμοιβή σας: Είναι δυνατό να αναβαθμιστείτε στην κατηγορία άνεσης από την οικονομία κατά το check-in - εάν υπάρχει διαθέσιμο κάθισμα. Το κόστος είναι 200 ​​ευρώ, ένα σημαντικό παζάρι σε σύγκριση με ένα εισιτήριο κατηγορίας άνετης τιμής.

Το πρόγραμμα των τακτικών επιβατών της Turkish Airlines είναι το Miles & Smiles, με τα μίλια που ισχύουν για πτήσεις, ορισμένα καταλύματα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλα μέλη της Star Alliance.