Η ιστορία των σεισμών που αισθάνθηκε στο Ντιτρόιτ και στο Μίτσιγκαν

Παρόλο που το κράτος κατηγορείται ότι έχει πολύ χαμηλό κίνδυνο κινδύνου για σεισμούς, ο Μίτσιγκαν αντιμετωπίζει σεισμούς. Στην πραγματικότητα, αρκετοί σεισμοί έχουν αισθανθεί στο Ντιτρόιτ και στο Μίτσιγκαν, ειδικά μέσα σε μια λωρίδα γης κατά μήκος των νότιων συνόρων της Κάτω Χερσονήσου.

Σεισμοί με το επίκεντρο στο Μίτσιγκαν

Ενώ πολλοί από τους σεισμούς για να ταρακουνήσει το κράτος συχνά προέρχονται από λάθη έξω από αυτό, υπήρξαν σεισμοί με επίκεντρα στο Μίτσιγκαν.

Ένα από τα ισχυρότερα τεκμηριώθηκε το 1905 στη χερσόνησο Keweenaw στην Άνω Χερσόνησο, όπου αισθανόταν η ένταση VII.

Ο μεγαλύτερος σεισμός στο εσωτερικό του κράτους, τουλάχιστον σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα, προέκυψε από το 1947 στο Νότιο-Κεντρικό Μίτσιγκαν, όπου αισθανόταν ένταση VI και προκάλεσε ζημιά σε μια περιοχή νοτιοανατολικά του Καλαμάζου. Το κούνημα του εδάφους αισθανόταν τόσο μακριά όσο το Κλήβελαντ, το Οχάιο. Cadillac, Michigan, Chicago, Illinois. και Muncie, Ιντιάνα.

Άλλοι σεισμοί με επίκεντρο στο Μίτσιγκαν περιλαμβάνουν:

Εξωκοινοτικοί σεισμοί για να ταρακουνήσει το κράτος

Η άκαμπτη φύση του υπόβαθρου που εκτείνεται σε ολόκληρο το Midwest επιτρέπει στα σεισμικά κύματα να ταξιδεύουν σε περιοχές μακριά και μακριά, συχνά πάνω από κρατικές γραμμές. Όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση, τόσο πιο μακριά μπορεί να γίνει αισθητός ο σεισμός.

Αυτό σημαίνει ότι το επίκεντρο ενός σεισμού δεν χρειάζεται να συμβεί στο Μίτσιγκαν για να προκαλέσει το κούνημα του εδάφους εδώ.

Για παράδειγμα, τα σφάλματα στη Νέα Σεισμική Ζώνη της Μαδρίτης ήταν υπεύθυνα για μια σειρά σεισμών το 1811 και το 1812 που κατάφεραν να ταρακουνήσει το έδαφος στο Μίτσιγκαν. Στην πραγματικότητα, το κούνημα εδάφους στο Ντιτρόιτ από τους σεισμούς έγινε αισθητό ως V στην κλίμακα έντασης σεισμού Mercalli, ένα μέτρο της σεισμικής έντασης.

Άλλοι σεισμοί αισθάνθηκαν στο Μίτσιγκαν

Πρόσφατη Δραστηριότητα

Ο τελευταίος σεισμός στο Μίτσιγκαν έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 1994 έξω από το Lansing και καταγράφηκε 3,5 στην κλίμακα μεγέθους.

Οι σημαντικότεροι σεισμοί που σημειώθηκαν κοντά στο Μίτσιγκαν το 2011 προέρχονταν από το Αρκάνσας (μέγεθος 4.7) στις 28 Φεβρουαρίου 2011 και τη Βιρτζίνια (μέγεθος 5.8) στις 23 Αυγούστου. Ο σεισμός της Βιρτζίνια έγινε αισθητός σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Ντιτρόιτ ως ένταση ΙΙ-ΙΙΙ.

Πηγές και περισσότερες πληροφορίες: