Τι είναι η νέα ζώνη Fault της Μαδρίτης;

Εισαγωγή

Το Μέμφις βρίσκεται ευκρινώς στο εύρος ζημιών της Νέας Ζώνης Ζημιάς της Μαδρίτης, το πιο ενεργό σφάλμα ανατολικά των Βραχονησίδων. Ο πιο καταστροφικός σεισμός του σφάλματος συνέβη πριν από σχεδόν 200 χρόνια, αφήνοντας τους σεισμολόγους να υποθέσουν ότι το επόμενο "μεγάλο" θα μπορούσε να είναι ακριβώς γύρω από τη γωνία.

Τοποθεσία

Η νέα σεισμική ζώνη της Μαδρίτης βρίσκεται στην κεντρική κοιλάδα του Μισισιπή, έχει μήκος 150 μίλια και αγγίζει πέντε κράτη.

Το βορειότερο σημείο του βρίσκεται στο νότιο Ιλλινόις και εκτείνεται νότια στο ανατολικό Αρκάνσας και στη δυτική Τενεσί.

Οι σεισμοί που συμβαίνουν σε αυτή τη σεισμική ζώνη θα μπορούσαν να επηρεάσουν τμήματα οκτώ κρατών, όπως το Αρκάνσας, το Ιλλινόις, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μιζούρι, το Μισισιπή, την Οκλαχόμα και φυσικά το Τενεσί.

Ιστορία

Από το 1811 έως το 1812, η ​​Νέα Ζώνη Βλάβης της Μαδρίτης είδε μερικούς από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην ιστορία της Βόρειας Αμερικής. Κατά τη διάρκεια περιόδου τεσσάρων μηνών καταγράφηκαν στη ζώνη πέντε σεισμοί με εκτιμήσεις μεγέθους 8,0 και άνω. Οι σεισμοί αυτοί ήταν υπεύθυνοι για την πρόκληση του ποταμού του Μισισιπή για να διαρρεύσει σύντομα προς τα πίσω, οδηγώντας στο σχηματισμό της λίμνης Reelfoot.

Δραστηριότητα

Η Νέα Ζώνη Ζημιάς της Μαδρίτης διαθέτει τουλάχιστον ένα σεισμό την ημέρα, αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους σεισμούς είναι πολύ αδύναμοι για να νιώσουμε. Μεγάλοι κάτοικοι του Μέμφις μπορούν να θυμούνται τα 5,0 που συνέβησαν τον Μάρτιο του 1976 ή τα 4,8 τον Σεπτέμβριο του 1990.

Οι επιστήμονες λένε ότι η πιθανότητα ενός μεγέθους 6,0 ή μεγαλύτερου σεισμού που συμβαίνει στο New Madrid Fault κατά τα επόμενα 50 χρόνια είναι μεταξύ 25 και 40 τοις εκατό.

Το 2012, η ​​Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε σεισμό 4,0 μεγέθους στη νέα σεισμική ζώνη της Μαδρίτης με επίκεντρο τον Parkin, Αρκάνσας, που θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους κατοίκους της Μέμφιδας.

Το Πανεπιστήμιο του Memphis φιλοξενεί το Κέντρο Έρευνας και Πληροφορίας Σεισμών (CERTI), ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1977 για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στο Mid-South χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Παρέχουν ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα σεισμών και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και την εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στον τομέα.

Σεισμική ετοιμότητα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παραμείνετε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα σεισμού στο Μέμφις. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να κρατήσετε ένα κιτ επιβίωσης σεισμού στο σπίτι σας και στο αυτοκίνητό σας. Είναι μια καλή ιδέα να μάθετε έπειτα πώς να απενεργοποιείτε το φυσικό αέριο, το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σας. Αν έχετε βαριά αντικείμενα που κρέμονται στους τοίχους του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτά ασφαλισμένα. Στη συνέχεια, κάντε ένα σχέδιο με την οικογένεια για συνάντηση μετά από σεισμό (ή οποιαδήποτε καταστροφή). Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε κάλυψη σεισμών στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη σπιτιού σας.

Στην περίπτωση ενός σεισμού

Κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, καλύψτε κάτω από ένα βαρύ κομμάτι επίπλων ή στηρίζετε τον εαυτό σας σε μια πόρτα. Πρέπει να μείνετε μακριά από κτίρια, δέντρα, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και υπεραποστάσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ακούσει το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση για τυχόν οδηγίες από υπαλλήλους έκτακτης ανάγκης. Όταν ο σεισμός έχει σταματήσει, ελέγξτε για τραυματισμούς για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Στη συνέχεια, ελέγξτε για ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια: ασταθή κτίρια, διαρροές αερίου, κατεστραμμένες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.