Απαιτήσεις Visa στην Ταϊλάνδη

Το διαβατήριό σας πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεστε για τις πιο σύντομες επισκέψεις

Από τις τροπικές παραλίες του Πουκέτ στους αρχαίους ναούς και την πολυπλοκότητα της Μπανγκόκ, η Ταϊλάνδη αποπνέει μια γοητεία όπως μερικοί άλλοι ασιατικοί προορισμοί. Εάν ένα ταξίδι σε αυτόν τον ασιατικό παράδεισο είναι στο μέλλον σας, ίσως να αναρωτιέστε για τις νομικές απαιτήσεις εισόδου στη χώρα και για πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε.

Πιθανόν δεν χρειάζεστε θεώρηση για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη στις διακοπές σας, αλλά γνωρίζετε τις προϋποθέσεις για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εισέλθετε στη χώρα χωρίς προβλήματα και ότι η διάρκεια της διαμονής σας καλύπτεται χωρίς να απαιτείται θεώρηση.

Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγξετε τις απαιτήσεις με την Royal Thai Embassy στην Ουάσινγκτον πριν από το ταξίδι σας, καθώς οι κανόνες θα μπορούσαν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση και τα σχέδιά σας ενδέχεται να αλλάξουν μετά την άφιξή σας στην Ταϊλάνδη.

Απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης

Εάν ταξιδεύετε στην Ταϊλάνδη και είστε πολίτης των ΗΠΑ με διαβατήριο των ΗΠΑ και αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής ή ένας από την Ταϊλάνδη σε άλλη χώρα, δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση, εφόσον δεν σκοπεύετε να μείνετε τη χώρα για περισσότερο από 30 ημέρες και δεν έχετε εισέλθει στη χώρα ως τουρίστας για περισσότερο από 90 ημέρες τους τελευταίους έξι μήνες.

Θα σας χορηγηθεί άδεια εισόδου 30 ημερών όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο ή στα σύνορα. Μπορείτε να παρατείνετε τη διαμονή σας έως και 30 ημέρες εάν την υποβάλλετε στο γραφείο του Ταϊλανδικού Γραφείου Μετανάστευσης στην Μπανγκόκ. Θα πρέπει να πληρώσετε μια μικρή χρέωση για αυτό το προνόμιο (1.900 ταϊλανδικά baht , ή $ 59.64, από τον Φεβρουάριο του 2018). (Η Πρεσβεία της Βασιλικής Ταϊλάνδης συνιστά οι κάτοχοι διπλωματικού ή επίσημου αμερικανικού διαβατηρίου να αποκτήσουν βίζα προτού επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να τους απαγορευθεί η είσοδος).

Εκτός από το διαβατήριό σας και ένα αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής, θα χρειαστεί να έχετε μετρητά στο σημείο εισόδου για να δείξετε ότι έχετε αρκετά χρήματα για να ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη. Θα χρειαστείτε 10.000 baht (314 δολάρια) ανά άτομο ή 20.000 μπατ (628 δολάρια) για μια οικογένεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να θυμάστε δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πολλά μετρητά όταν ταξιδεύουν, δεδομένου ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες για τις δαπάνες.

Αν δεν είστε πολίτης των ΗΠΑ, ελέγξτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Βασιλικής Ταϊλάνδης για να δείτε αν πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων. Η Ταϊλάνδη χορηγεί άδειες εισόδου για 15, 30 και 90 ημέρες και θεωρήσεις κατά την άφιξη στους πολίτες πολλών άλλων χωρών.

Ταξιδέψτε με μια βίζα

Εάν σχεδιάζετε διακοπές στην Ταϊλάνδη, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια τουριστική βίζα 60 ημερών στην Royal Thai Embassy, ​​σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να παραμείνετε περισσότερο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Γραφείο Μετανάστευσης στην Μπανγκόκ για παράταση 30 ημερών. Όπως και με μια επέκταση για ταξίδια που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης, αυτό θα κοστίσει περίπου 1.900 ταϊλανδικά μπατ.

Η υπέρβαση του χρονικού ορίου σας

Οι Ταϊλανδοί είναι στην ευχάριστη θέση να σας επισκεφτούν, αλλά πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για να ξεπεράσετε την υποδοχή σας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για τις συνέπειες αν παραμείνετε περισσότερο από το χρονικό όριό σας, όπως ορίζεται από τα διαπιστευτήρια συμμετοχής σας.

Αν υπερβείτε το χρονικό όριο θεώρησης ή διαβατηρίου, θα αντιμετωπίσετε πρόστιμο 500 μπατ (15,70 €) για κάθε ημέρα που υπερβαίνετε το όριο και πρέπει να το καταβάλετε πριν να σας επιτραπεί να φύγετε από τη χώρα. Θεωρείτε επίσης ότι είναι παράνομος μετανάστης και θα μπορούσε να συλληφθεί και να πεταχτεί στη φυλακή αν, για κάποιο λόγο, είστε πιασμένοι στη χώρα με άδεια διαμονής που έχει λήξει με το διαβατήριό σας.

Το υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι οι Ταϊλανδοί πραγματοποίησαν σάρωση περιοχών χαμηλού προϋπολογισμού που συνήθως συχνάζουν, τους συνέλαβαν και τους κράτησαν στη φυλακή μέχρι να πληρώσουν τα πρόστιμα που είχαν συγκεντρωθεί και να αγοράσουν ένα εισιτήριο από τη χώρα εάν δεν είχαν ένα. Έτσι εάν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τη χώρα προτού υποθέσετε, σχεδιάστε μπροστά και επεκτείνετε τη διαμονή σας σύμφωνα με τους κανόνες. Αξίζει την ταλαιπωρία και τα μετρητά. Κατώτατη γραμμή: "Είναι πολύ ενδεδειγμένο να αποφύγετε τις παραβιάσεις των θεωρήσεων", λέει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Σημείο Εισόδου

Βεβαιωθείτε ότι συμπληρώσατε τις κάρτες άφιξης και αναχώρησης προτού μπείτε στη γραμμή μετανάστευσης για να περάσετε από το τελωνείο. Μπορείτε να στείλετε πίσω στο τέλος της γραμμής εάν φτάσετε στο γραφείο χωρίς να συμπληρωθεί το έντυπο.