Πετώντας στην Ταϊλάνδη

Μια συμβουλή 10 τοις εκατό είναι ευγενική στην Ταϊλάνδη

Καθώς ταξιδεύετε, το ευγενικό χρηματικό ποσό που σας ενδιαφέρει ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Εάν επισκέπτεστε την Ταϊλάνδη , εδώ πρέπει να μάθετε για τις συμβουλές.

Ανατρέφοντας στα εστιατόρια

Για τα γεύματα στα εστιατόρια , είναι ευγενικό να πληρώσετε το 10% του συνολικού σας λογαριασμού. Εάν η υπηρεσία ήταν εξαιρετική, μπορείτε να ανατρέψετε μέχρι 15 τοις εκατό, το οποίο θα θεωρείται πολύ γενναιόδωρο. Πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας προσθέτουν αυτόματα στο λογαριασμό 10% χρέωση υπηρεσίας στον αυτόματο λογαριασμό, οπότε φροντίστε πρώτα να ελέγξετε το λογαριασμό ή να ρωτήσετε αν περιλαμβάνεται η υπηρεσία.

Πολλοί άνθρωποι στρογγυλεύουν ακριβώς ή προσθέτουν σε ένα 10 ή 20 μπατ άκρη για ένα τυπικό γεύμα. Αν το εστιατόριο είναι φθηνό, ίσως είναι κατάλληλο να στρογγυλεύσετε και να αφήσετε την αλλαγή. Μερικοί άνθρωποι από την Ταϊλάνδη δεν κάνουν καθόλου άκρη, αν και γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι. Είναι γενικά καλύτερα να αερίζεται από την πλευρά του ευγενικού, ειδικά όταν είστε ο επισκέπτης.

Περπατώντας στα Ξενοδοχεία και πέρα

Οι Bellhops, οι αχθοφόροι, οι άνθρωποι που εξυπηρετούν και οι άλλοι που φέρνουν τα πράγματα για εσάς θα πρέπει επίσης να ανατραπούν. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για αυτό, αλλά αρκεί 20 baht ανά σάκο.

Παρόλο που οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ποικίλλουν, 1 δολάριο ΗΠΑ είναι περίπου 30 ταϊλανδικά baht . Έτσι μια άκρη 20 baht θα ήταν μόνο περίπου 60 σεντς.

Οι οικιακοί βοηθοί γενικά δεν αναμένουν να ανατραπούν, αλλά θα εκτιμήσουν μια άκρη 20 έως 50 baht σε ένα φάκελο που τους έχει απομείνει.

Οι θεραπευτές μασάζ, οι τεχνικοί spa και οι υπάλληλοι του σαλόνι θα πρέπει επίσης να ανατραπεί το 10 τοις εκατό ή περισσότερο. Το δεκαπέντε τοις εκατό είναι πιο κατάλληλο για ένα ταϊλανδέζικο μασάζ, ειδικά αν ο θεραπευτής εργάζεται σκληρά και απολαμβάνετε την υπηρεσία.

Σε σαλόνια ή ιαματικά λουτρά όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες, θα πρέπει να συμβουλεύετε κάθε άτομο ξεχωριστά. Τα ιαματικά λουτρά και τα σαλόνια προσθέτουν συνήθως μια χρέωση εξυπηρέτησης 10 τοις εκατό έτσι, όπως στα εστιατόρια, ρωτήστε πρώτα.

Μην ξεχάσετε να αναφερθείτε σε έναν ξεναγό, εάν κλείσετε μια ιδιωτική εκδρομή στην Ταϊλάνδη. Πόσο φεύγετε εξαρτάται από εσάς, με βάση την υπηρεσία.

Πετώντας το ταξί σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι στρογγυλοποιούν το εισιτήριο ταξί τους (γι 'αυτό, για ένα εισιτήριο 52 μπατ ο οδηγός θα πάρει 60 μπατ) και άκρη επιπλέον για τους οδηγούς που βοηθούν με τις αποσκευές ή τις τσάντες.

Συμβουλή: Γνωρίστε μια δίκαιη τιμή για την απόστασή σας και σιγουρευτείτε ότι συμφωνείτε με το ναύλο ταξί σας προτού φτάσετε στην καμπίνα. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν επωφελούνται. Μετρήστε και προετοιμάστε τα χρήματά σας εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να τα δώσετε γρήγορα στον οδηγό. Αν η υπηρεσία δεν είναι καλή, δεν αναμένεται να αφήσετε μια άκρη.

Πού να μην Συμβουλή στην Ταϊλάνδη

Συνήθως δεν θα συμβουλεύετε έναν πωλητή τροφίμων για το δρόμο, έναν συνεργάτη πωλήσεων σε ένα κατάστημα, έναν ταμία ή μερικές φορές ακόμη και έναν μπάρμαν, αν ανεβαίνετε στο μπαρ, παραγγείλετε και ανακτήσετε τα ποτά σας.

Άλλες σκέψεις σχετικά με τις συμβουλές

Το προσωπικό εξυπηρέτησης εκτιμά τις συμβουλές σε μετρητά. Όποτε είναι δυνατόν, δώστε την άκρη απευθείας στο άτομο που σας βοήθησε να βεβαιωθείτε ότι το λαμβάνει πραγματικά.