Η μεγαλύτερη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη Βόρεια Αμερική

Ο πιο αγαπητός θησαυρός των Αμερικανών καθολικών είναι αυτή η θαυμάσια βασιλική

Αν νομίζατε ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν σπίτι σε μια Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το ανάστημα των περίφημων βασιλικών στην Ευρώπη, δεν έχετε δει τη Βασιλική του Εθνικού Ναού της Άθωτης Σύλληψης (επίσης γνωστή ως "Καθολική Εκκλησία της Αμερικής" ). Η ψηλή εκκλησία των 72 μέτρων, που βρίσκεται στην καρδιά της Ουάσινγκτον και είναι κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής, είναι η μεγαλύτερη καθολική εκκλησία στη Βόρεια Αμερική και από τις 10 μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου.

Σχεδιασμένο σε ένα βυζαντινό αναγεννησιακό ρωμανικό σχέδιο, η εκκλησία στεγάζει πάνω από 70 παρεκκλήσια και ομιλίες που υφαίνουν την ιστορία του Ρωμαιοκαθολισμού, του λαού και της Αμερικής μαζί. Η Βασιλική φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή της σύγχρονης εκκλησιαστικής τέχνης στον κόσμο και σχεδιάστηκε αρχικά από τη Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών ως Εθνικό Ιερό Προσευχής και Προσκυνήματος Αμερικανών Ρωμαιοκαθολικών στο στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Τον Αύγουστο του 2006, η βασιλική ανέγερσε ψηφιδωτό θόλο για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο θόλο της - την πρώτη από πολλές σύγχρονες αλλαγές στα αρχικά αρχιτεκτονικά της σχέδια.

Χτισμένο σε ένα διάστημα 30 ετών, που οφείλεται εν μέρει στις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τη Μεγάλη Ύφεση, οι διαστάσεις της βασιλικής είναι τεράστιες και μπορούν εύκολα να εκθρονίσουν εκείνες πολλών άλλων καθεδρικών ναών στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Εθνικού Ιερού, η βασιλική είναι 25% μεγαλύτερη από την Αγ.

Ο καθεδρικός ναός του Πάτρικ στη Νέα Υόρκη και ο θόλος του είναι περισσότερο από το διπλάσιο του κεντρικού θόλου της βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία της Ιταλίας. Το ιερό, όχι το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ουάσιγκτον, DC , και προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, η μητέρα Τερέζα της Καλκούτα και πρόσφατα ο Πάπας Φράνς στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 προσευχήθηκαν, ευλόγησαν και χαράξαν τις πόρτες αυτής της βασιλικής.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ειδικότερα, ευλόγησε επίσης τον ιερέα της βασιλικής, Junipeno Serra, ως τον πρώτο αμερικανικό άγιο. Η εκκλησία ήταν επίσης ο χώρος της νεκρικής μάζας του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου Αντώνη Σκάλια.

Ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο, η ιερή εκκλησία προσφέρει έξι μάζες, πέντε ώρες εξομολόγησης και εβδομαδιαίες και εποχιακές Αποστολές σε ανθρώπους όλων των θρησκειών σε διεθνές επίπεδο. Σε αντίθεση με άλλες εκκλησίες - οι οποίες προτιμούν να μην αναμειγνύουν την πνευματικότητα με την τεχνολογία - αυτή η βασιλική επιτρέπει στους επισκέπτες που δεν μπορούν να έρθουν στο πρόσωπο να ζητήσουν προσευχές, ελαφριά κεριά ή να ζητήσουν πνευματική εγγραφή με τη μετάβαση στο διαδίκτυο.

Σίγουρα για να αιχμαλωτίσει την ιστορία, τα κοσμήματα και τους λάτρεις της θρησκείας, η βασιλική στεγάζει επίσης τον απόλυτο καθολικό θησαυρό στο επίπεδο κρυπτογράφησης: Η παπική Tiara του Πάπα Παύλου VI. Αλλά το τελευταίο πράγμα για το Εθνικό Παρεκκλήσι δεν είναι η κατοχή του Παπικού Τιάρα ή η κατάταξή του ως μία από τις δέκα μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο, είναι το γεγονός ότι το Βατικανό αναγνώρισε το ανάστημα του κατοχυρώνοντας το όνομά του με έναν δείκτη στο πάτωμα της περίφημης Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Συνεχίστε με το ταξίδι σας στο Michigan Ave NE, απολαύστε τη μεγαλοπρέπεια αυτής της βασιλικής και περπατήστε μέσα από αυτό χωρίς εισιτήρια από τον εαυτό σας ή πάρτε μία από τις έξι ημερήσιες ομαδικές του εκδρομές από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Σχετικές αναρτήσεις: