Πληροφορίες για την Ημέρα Paczki στο Hamtramck και στο Ντιτρόιτ

Το λίπος του Ντητρόιτ την Τρίτη

Η μέρα Paczki (γνωστή και ως Fat Tuesday) μπορεί να ακούγεται σαν δικαιολογία για να αρπάξει δώδεκα ντόνατς, αλλά είναι πολύ περισσότερο. Το paczki είναι πολωνική ντόνατς. Με άλλα λόγια, είναι τηγανισμένη ζύμη γεμάτη με συντηρητικά φρούτων ή γλυκιά κρέμα και συμπληρώνεται με σκόνη ζάχαρης ή λούστρο. Για να μην αναρωτιέστε, το guide-info.com για την Ανατολική Ευρωπαϊκή Τρόφιμα έχει ένα βίντεο που δείχνει πώς να κάνει ένα paczki.

Fat Τρίτη Ιστορία

Ιστορικά, το Fat Tuesday ήταν μια ευκαιρία για τους Πολωνούς Καθολικούς να τρώνε όλη τη ζάχαρη, τα αυγά και το λαρδί στο σπίτι τους πριν από τη Σαρακοστή.

Είτε καθολικοί είτε όχι, οι Detroiters ήξεραν μια καλή γιορτή όταν το έτρωγαν και κατευθύνθηκαν προς το Hamtramck - την πόλη που στο παρελθόν έκανε το Fat την Τρίτη μια εβδομάδα διακοπές.

Πότε είναι η Ημέρα Paczki το 2015;

Η Ημέρα Paczki είναι την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2014.

Hamtramck Paczki

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τους Detroiters να κατευθύνονται στο Hamtramck: τα πολλά πολωνικά αρτοποιεία της πόλης δεν σταματούν σε μία ή δύο ποικιλίες του paczki. Όχι, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να κάνουν τη ζυμημένη αυτή ζύμη κάτι ξεχωριστό. Για παράδειγμα, το New Palace Bakery θα προετοιμαστεί για την ειδική ημέρα με διάφορα είδη paczki. Εκτός από μια σειρά από παραδοσιακές γεύσεις, το αρτοποιείο έχει δημιουργήσει διάφορες ειδικότητες paczki: Rosehip, φράουλα Chocolate Delight, Pink Ribbon, Hamtramck 75η επέτειος (συνδυασμός φράουλας / κρέμας), Raspberry Glazed, Millennium Swirl (συνδυασμός σοκολάτας / κρέμας) (κεράσι γεμάτη με σοκολάτα στην κορυφή), Cookie Crunch, Κρέμα καραμέλας και Delight φράουλα / σοκολάτας.

Ο φούρνος παράγει επίσης αρκετούς τύπους paczki με δύο ή τρία γεμίσματα σε ένα. Το αρτοποιείο εισάγει μια νέα ειδικότητα κάθε χρόνο περίπου. Νέο για το 2015 , το φούρνο προσφέρει Σοκολάτα / Καρυδόπιτα και Σοκολάτα Φουντούκι / Κέικ.

Συμβάντα που σχετίζονται με το Paczki

Εκτός από το φαγητό paczki, οι Detroiters μπορούν να κατευθυνθούν στο Hamtramck για να τους γιορτάσουν απλά:

Αλλού στο μετρό του Ντιτρόιτ

Ενώ το Hamtramck είναι σημείο μηδέν για το paczki, αρκετά άλλα αρτοποιεία στην περιοχή Metro Detroit παρέχουν ένα αρκετά καλό πολωνικό ντόνατ, συμπεριλαμβανομένου του West Warren Bakery στο Ντιτρόιτ.

Για καλύτερα ή χειρότερα, τα paczki έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που τα τοπικά σουπερμάρκετ, όπως τα Kroger και Busch's, τα φέρνουν, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη την τοποθέτηση ενός κουτιού. Το ερώτημα είναι αν το Hamtramck paczki το αξίζει το ταξίδι.

Τι νομίζετε;