Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διακοπών ενοικιάσεις

Θα πρέπει να νοικιάσετε μια εξοχική κατοικία;

Η ενοικίαση εξοχικής κατοικίας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα για το επόμενο ταξίδι σας. Τα πλεονεκτήματα της διαμονής σε μια ενοικίαση διακοπών αντί ενός ξενοδοχείου φαίνεται διαισθητικό - περισσότερο χώρο, εγκαταστάσεις κουζίνας - αλλά η ενοικίαση ενός εξοχικού σπιτιού ή καμπίνας δεν είναι για όλους. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ενοικίασης εξοχικών κατοικιών.

Ενοικιάσεις επαγγελματικών διακοπών

Έχετε μια βάση κατοικίας. Μπορείτε να κοιμηθείτε, να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα και να επιστρέψετε στο "σπίτι σας μακριά από το σπίτι" όποτε θέλετε.

Εάν αισθάνεστε κάτω από τις καιρικές συνθήκες, μπορείτε να ξεκουραστείτε και να αναζωογονηθείτε σε ένα άνετο περιβάλλον.

Χρειάζεται μόνο να αποσυσκευάσετε μία φορά. Πολλοί ανώτεροι ταξιδιώτες αντιπαθούν τη συσκευασία και την αποσυσκευασία κάθε μέρα. Η ενοικίαση ενός εξοχικού σπιτιού σας επιτρέπει να εγκατασταθείτε, να κάνετε τον εαυτό σας στο σπίτι και να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς να χρειάζεται να στρογγυλάτε τις κάλτσες και τις παντόφλες σας κάθε μέρα.

Έχετε περισσότερο χώρο. Τα ενοίκια διακοπών έχουν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο από ό, τι κάνουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου ή ακόμα και τα περισσότερα πανδοχεία με πρωινό και πρωινό. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε με μια μεγάλη ομάδα ή ένα άλλο ζευγάρι, θα έχετε αρκετό χώρο εάν επιλέξετε την κατάλληλη μονάδα ενοικίασης. Το καλύτερο από όλα, είναι το δικό σας. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για κοινόχρηστα μπάνια ή θορυβώδεις γείτονες.

Μπορείτε να μείνετε στη θέση των ονείρων σας. Είτε προτιμάτε ένα παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι, καμπίνα βουνού ή διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, είναι πιθανό να βρείτε μια ενοικίαση διακοπών που σας ταιριάζει απόλυτα.

Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο των ακινήτων και των ανέσεων που θα κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά ξεχωριστές. Για κάποιους ενοικιαστές, ένα ζεστό μπανιέρα ή μπανιέρα με τζακούζι είναι ένα στοιχείο "must-have", ενώ άλλοι ενοικιαστές θα επιλέξουν υπαίθριες κούνιες, πυρκαγιές και σχάρες αερίου.

Αν ελέγχετε προσεκτικά τις καταχωρήσεις ενοικίασης διακοπών, πιθανώς θα μπορείτε να βρείτε ένα εξοχικό σπίτι με όλα τα "extras" που ψάχνετε.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας και μαγειρεύοντας το δικό σας φαγητό. Για πολλούς ενοικιαστές, η δυνατότητα να μαγειρεύετε "στο σπίτι" είναι ο κύριος λόγος για να επιλέξετε ένα εξοχικό σπίτι διακοπών. Είναι διασκεδαστικό να ψωνίζετε σε τοπικά καταστήματα παντοπωλείων και ακόμη πιο διασκεδαστικό να ξοδεύετε τα χρήματα ταξιδιού σας στα αξιοθέατα αντί να τρώτε έξω.

Ενοικιάσεις ενοικιάσεων

Συνήθως δεν θα βρείτε έναν ιδιοκτήτη ακινήτου ή προσωπικό υποστήριξης στο χώρο του ξενοδοχείου , ιδιαίτερα αν νοικιάσετε απευθείας από τον ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επίλυση προβλημάτων, μεγάλων ή μικρών. Εάν έχετε δυσκολία να συσκευάσετε την υπομονή σας μαζί με την ντουλάπα διακοπών σας, η ενοικίαση ενός εξοχικού σπιτιού μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Μπορεί να χρειαστεί να φέρετε κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και άλλα αντικείμενα . Ορισμένα ενοικιαζόμενα καταλύματα περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, ενώ άλλα, ειδικά στην Ευρώπη και σε μέρη του Καναδά, δεν το κάνουν. Θα χρειαστεί να εξετάσετε αυτό το ζήτημα προσεκτικά, ειδικά εάν ταξιδεύετε στον προορισμό σας αεροπορικώς.

Πιθανότατα θα πρέπει να φέρετε ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο , ειδικά εάν ενοικιάζετε ένα εξοχικό σπίτι σε μια παραλία, βουνό ή περιοχή θέρετρου. Οι ενοικιάσεις διακοπών στο κέντρο της πόλης μπορεί να βρίσκονται κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο για να φτάσετε σε εξοχικό σπίτι ή ορεινό σαλέ.

Θα πρέπει να πάρετε τον εαυτό σας. Τα ενοίκια διακοπών συνήθως δεν προσφέρουν καθαριότητα. Θα πρέπει επίσης να κάνετε τις δικές σας καθημερινές ρυθμίσεις ταξιδιού, επειδή δεν θα έχετε πρόσβαση σε προσωπικό της ρεσεψιόν ή θυρωρό.

Μπορεί να είστε απογοητευμένοι όταν φτάσετε. Τα φαινόμενα μπορεί να απατούν; το "άνετο εξοχικό σπίτι" που είδατε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με απόρριψη πώλησης γκαράζ ή να έχει άλλα μειονεκτήματα που δεν θα είστε σε θέση να διορθώσετε.

Εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε τις εκπλήξεις, μπορείτε να προτιμήσετε να κολλήσετε με την δοκιμασμένη και πραγματική αξιοπιστία της αγαπημένης σας ξενοδοχειακής αλυσίδας .