Τι συμβαίνει όταν κάποιος πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Περισσότεροι από 800 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν σε αερομεταφορείς στις ΗΠΑ το 2015, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Σε μια χούφτα από αυτές τις πτήσεις, μερικές φορές το χειρότερο συμβαίνει-ένας επιβάτης πεθαίνει ενώ βρίσκεται στο δρόμο. Αν και αυτό συμβαίνει σπάνια, είναι έξυπνο να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε μια κατάσταση ζωής ή θανάτου στον αέρα.

Όταν κάποιος περάσει μακριά σε ένα αεροπλάνο

Ένας αεροσυνοδός πετούσε στην Πορτογαλία σε μια αβίαστη πτήση όταν ένας επιβάτης απεβίωσε μόλις μία ώρα πριν την άφιξη.

Όταν ανακάλυψαν ότι ο επιβάτης ήταν νεκρός, σε πλήρη πτήση, λίγο πριν την τελική κάθοδο αυτοσχεδίαζαν. Μια κουβέρτα και μια σφιχτή ζώνη ασφαλείας κάλυπταν τον επιβάτη και τον κράτησαν να τον τεντώνει. Η πτήση ήταν γεμάτη, ώστε να μην έφτασε πουθενά αλλού και η πτήση κατέβαινε (και καθόταν δίπλα σε ένα παράθυρο), καλύπτοντας έτσι τον αυτός ήταν αυτό που αποφάσισαν να κάνουν.

Επειδή πρόκειται για μια διεθνή πτήση και ο θάνατος θεωρήθηκε ότι συνέβη έξω από τον πορτογαλικό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος ήταν σε καραντίνα (αλλά ευτυχώς για το πλήρωμα, δεν έπρεπε να καθίσουν σε καραντίνα επί του σκάφους). Έκαναν την επιστροφή στο σπίτι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά το πλήρωμα έλεγε ότι η αποταμιευτική χάρη ήταν ο επιβάτης που πέθανε ήταν Πορτογάλος υπήκοος, οπότε η καραντίνα ήταν πολύ μικρότερη από όσο θα μπορούσε να ήταν.

Κανόνες και Κανονισμοί για τους Θανάτους

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει κανόνες για τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με το πώς θα χειριστεί το θάνατο του αεροπλάνου, αλλά οι διαδικασίες είναι παρόμοιες στους μεταφορείς.

Είναι σπάνιο ότι μια πτήση εκτρέπεται για να χειριστεί έναν επιβάτη που έχει πεθάνει. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι αεροσυνοδούς θα ρωτήσουν εάν υπάρχει ένας γιατρός, νοσοκόμα ή ιατρός που μπορεί να βοηθήσει. Μετά το πλήρωμα πτήσης και κάθε ιατρικό προσωπικό στο σκάφος προσπαθεί να αναζωογονήσει έναν επιβάτη, το επόμενο βήμα είναι να βάλει το σώμα κάπου όπου δεν εμποδίζει την έξοδο ή προκαλεί αδικαιολόγητο άγχος σε άλλους επιβάτες.

Δεν υπάρχει συνήθως μια ανακοίνωση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες παραμένουν ήρεμοι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης πτήσης.

Εάν η πτήση δεν είναι γεμάτη, ένα σώμα θα τεθεί στη σειρά προς το πίσω μέρος του αεροπλάνου και θα καλυφθεί με μια κουβέρτα ή άλλο ρουχισμό. Εάν υπάρχουν θέσεις στην πρώτη τάξη, μπορεί να τοποθετηθεί και εκεί. Αλλά εάν η πτήση είναι γεμάτη, η αεροπορική εταιρία διατηρεί συνήθως μια τσάντα σώματος επί του σκάφους και ο νεκρός τοποθετείται στην τσάντα και τοποθετείται στο πίσω κουζινάκι. Το μόνο μέρος που ένα σώμα δεν τοποθετείται είναι σε ένα τουαλέτα, επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί μετά από ακρίβεια mortis.

Μετά την πτήση

Μόλις προσγειωθεί η πτήση, οι επιβάτες αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το αεροσκάφος. Μόλις το αεροπλάνο είναι καθαρό, το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό έρχεται στο πλοίο και αφαιρεί το σώμα. Αν το άτομο ταξίδευε μόνο του, η αεροπορική εταιρεία θα καλέσει τον επόμενο συγγενή και θα του ενημερώσει για το τι συνέβη στην πτήση.