Οδηγός για Montreuil-sur-Mer

Επισκεφθείτε την υπέροχη παλιά πόλη του Montreuil-sur-Mer

Γιατί να επισκεφθείτε το Montreuil-sur-Mer

Το Montreuil-sur-Mer είναι μια όμορφη παλιά πόλη με μια οχυρωμένη ακρόπολη, παλιούς δρόμους, καλά ξενοδοχεία και εστιατόρια και υπέροχη γύρω εξοχή. Ακριβώς ένα hop, ένα άλμα και ένα άλμα μακριά από το Calais (περίπου μια ώρα οδήγησης), είναι εύκολο να φτάσετε από το Ηνωμένο Βασίλειο Είναι επίσης μόνο 2 ώρες με το αυτοκίνητο από το Παρίσι, και είναι προσβάσιμο με το τρένο. Έτσι κάνει ένα τέλειο σύντομο διάλειμμα. Και για να το ολοκληρώσετε, το Montreuil είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε περισσότερα από το Nord Pas-de-Calais και πόλεις όπως το Arras.

Πρακτικές πληροφορίες

Τουριστικό γραφείο
21 rue Carnot (κοντά στην ακρόπολη)
Τηλ .: 00 33 (0) 3 21 06 04 27
Δικτυακός τόπος

Πώς να πάτε εκεί

Με το αυτοκίνητο

Το Montreuil-sur-Mer βρίσκεται νοτιοανατολικά του Le Touquet Paris-Plage στο D901 μεταξύ του Le Touquet Paris-Plage και του Hesdin.
Από το Ηνωμένο Βασίλειο πάρετε το πλοίο Dover-Calais, στη συνέχεια το A16 προς Boulogne. Βγείτε στη διασταύρωση 28 επάνω στο D901 απευθείας στο Montreuil.
Πληροφορίες για τα πλοία

Από το Παρίσι πάρετε το A16 προς Boulogne και βγείτε στη διασταύρωση 25 για το D901 στο Montreuil (210 χιλιόμετρα / 130 μίλια, περνώντας περίπου 2 ώρες).

Με το τρένο
Από το Calais-Ville πάρετε την υπηρεσία TER στο Boulogne-Ville. Πάρτε τη γραμμή 14 του TER προς Arras για τους σταθμούς Montrueil-sur-Mer που απέχει λίγα λεπτά με τα πόδια από τα τείχη.

Μια συναρπαστική ιστορία

Τον 10ο αιώνα, το Montreuil ήταν το μόνο λιμάνι που ανήκε στον βασιλιά. Βρισκόμενος στην ακτή, έγινε ένα πλούσιο λιμάνι ναυτιλίας, σιτηρών και κρασιού στη βόρεια Ευρώπη.

Τον 13ο αιώνα, ο Philippe Auguste δημιούργησε ένα κάστρο εδώ, αν και τώρα μόνο τα ερείπια παραμένουν στην Ακρόπολη. Κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, ο ποταμός έσκυψε επάνω που άφησε το πρώην λιμάνι υψηλό και ξηρό 15 χιλιόμετρα εσωτερικά.

Το Montreuil-sur-Mer έγινε εξίσου σημαντική στάση για τους προσκυνητές. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι μοναχοί από τη Βρετάνη διατηρούσαν τα λείψανα του ιδρυτή τους, το St.

Guenole εδώ, και οι προσκυνητές έφεραν φήμη και πλούτο στην πόλη.

Παρέμεινε μια ζωτική άμυνα ενάντια στους Ισπανούς που κυβέρνησαν την κοντινή περιοχή Artois και Flanders, αλλά τελικά υπέκυψε το 1527. Στη συνέχεια, τον 17ο αιώνα, ο Λουδοβίκος XIV έφερε τον παραγωγό μηχανικό και οχυρό οικοδόμο του, Vauban, ο οποίος πρόσθεσε στα οχυρά.

Αλλά αυτό ήταν το τέλος της στρατηγικής σημασίας του και παρέμεινε μια υπνηλία μικρή πόλη, ανέγγιχτη από τις σύγχρονες εξελίξεις, αφήνοντας ένα ήσυχο μέρος για να επισκεφθείτε σήμερα.

Βίκτωρ Ουγκό

Το 1837, ο Victor Hugo σταμάτησε στο Montreuil στο δρόμο του πίσω στο Παρίσι και έτσι του άρεσε η πόλη που έδινε μέρος της δράσης στο Les Mis é rables εδώ. Ο Jean Valjean γίνεται δήμαρχος του Montreuil. το Hôtel de France είναι ακόμα εδώ, και το καμαροσκέπαστο καρότσι που συντρίβει έναν θεατή είχε μάρτυρες από τον συγγραφέα. Μπορείτε να δείτε το Les Mis é rables τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε μια θαυμάσια διήμερη επίδειξη son-et-lumière βασισμένη στο μυθιστόρημα. Κάντε κράτηση στο: Tel 00 33 (0) 3 21 06 72 45 ή στον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Που να μείνω

Υπάρχουν πολλά καλά καταλύματα στο Montreuil-sur-Mer, με το Château de Montreuil την κορυφαία επιλογή για πολλούς. Υπάρχουν επίσης κάποιες καλές εναλλακτικές ακριβώς έξω από την πόλη.

Αξιοθέατα σε Μοντρεουίλ-sur-Μέρ

Το περπάτημα στους παλιούς δρόμους είναι μια από τις απολαύσεις του Montreuil, περνώντας από τα πρώην μεγάλα αρχοντικά που χτίστηκαν από τους αριστοκράτες ως υποχωρήσεις της χώρας κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα. Μην παραλείψετε το L'Hôtel Acary de la Rivière (1810) στο Parvis Saint Firmin και το L'Hôtel de Longvilliers (1752) στη Rue de la Chaîne.

Το Γραφείο Τουρισμού διοργανώνει διάφορες ξεναγήσεις.

Που να φάω

Το Château de Montreuil είναι το καλύτερο μέρος για ένα κορυφαίο γεύμα με τον ιδιοκτήτη / σεφ Michelin. Το εστιατόριο είναι όμορφο με θέα στον κήπο. Τα μενού από 28 ευρώ (μεσημεριανό γεύμα) και ένα a la carte γεύμα 3 πιάτων είναι 78 ευρώ. Μια πραγματική απόλαυση και αξίζει την τιμή.

Ελέγξτε τα άλλα καλά εστιατόρια στο Montreuil.

Αγορές στο Montreuil

Με εξειδίκευση στα τυριά της βόρειας Γαλλίας, αυτό είναι ένα θαυμάσιο κατάστημα με ένα καταρτισμένο προσωπικό και θα πακέτα κενού συσκευασίας, αν ταξιδεύετε.