Όλα για το "Bula:" Χαιρετισμός στα Φίτζι

Όταν προσγειώνεστε στα Φίτζι και πρώτα χαιρετίζεστε με το χαιρετισμό " Bula! " (Προφέρεται boo-lah!), Σίγουρα θα νιώσετε ότι έχετε φτάσει κάπου ειδικός. Οι Φιτζιανοί είναι εξαιρετικά ζεστοί και φιλικοί και αγαπούν να εκφράσουν την αγάπη τους για τη ζωή και την αυθεντική φιλοξενία τους με μολυσματικά, ενθουσιώδη και πανταχού παρόντα "Bulas!"

Όπως και η λέξη aloha της Χαβάης , το bula έχει στην πραγματικότητα ποικίλες έννοιες και χρήσεις: το κυριολεκτικό της νόημα είναι η «ζωή» και όταν χρησιμοποιείται ως χαιρετισμός συνεπάγεται επιθυμίες για συνεχή καλή υγεία (ο επίσημος επίσημος χαιρετισμός είναι "Ni sa bula vinaka" που σημαίνει "ευχόμαστε ευτυχία και καλή υγεία", αλλά σχεδόν πάντα μειώνεται σε απλά "bula ").

Το Bula χρησιμοποιείται επίσης ως ευλογία όταν κάποιος φτερνίζει. Είναι ένα από αυτά τα λόγια όπως grazie στα ιταλικά, mucho στα ισπανικά και bitte στα γερμανικά που κολλάνε μαζί σας. Μέχρι τη στιγμή που θα φύγετε από τα Φίτζι, θα έχετε ακούσει "Bula!" εκατοντάδες φορές και θα βρεθείτε να το λέτε ξανά και ξανά στους φίλους και την οικογένεια που δεν έχουν ιδέα τι μιλάτε.

Άλλες Φίτζι Φράσεις που μπορεί να χρειαστείτε

Παρόλο που η αγγλική γλώσσα είναι μια από τις επίσημες γλώσσες του νησιού των Φίτζι, γνωρίζοντας ένα κομμάτι της τοπικής γλώσσας μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ποιότητας των διακοπών σας σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο. Όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, οι ντόπιοι θα εκτιμήσουν ότι κάνατε το χρόνο να μάθετε τον πολιτισμό τους πριν επισκεφτείτε τη χώρα καταγωγής τους.

Μαζί με το bula , υπάρχουν και άλλες κοινές φράσεις που πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε τα Φίτζι, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου « ni sa bula vinaka », το οποίο χρησιμοποιείται μόνο ως χαιρετισμός (αντίθετα από το bula , το οποίο είναι εναλλάξιμο).

Το " Vinaka ", αν και χρησιμοποιείται εδώ για να σημάνει κάτι άλλο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος να πει κανείς "ευχαριστώ", και μπορείτε επίσης να το συντομεύσετε σε " naka " όταν προσπαθείτε να ευχαριστήσετε για μια υπηρεσία που έλαβε στα Φίτζι και αν είστε επιπλέον ευγνώμονες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε "vinaka vaka levu", που σημαίνει κατά προσέγγιση "σας ευχαριστώ πολύ".

Το "moce-eh" είναι η λέξη Fijian για "αντίο", ενώ το "yadra" είναι ένα πρωί χαιρετισμό, το "kerekere" χρησιμοποιείται για να σημαίνει "παρακαλώ", "vacava tiko" σημαίνει "πώς είσαι" "au domoni iko" σημαίνει "σ 'αγαπώ" (ρομαντικά), ενώ το "au lomani iko" είναι ένας πιο οικογενειακός τρόπος να πω το ίδιο.

Το "Io" (προφέρεται ee-oh) σημαίνει "ναι" ενώ το "sega" είναι "όχι" και το "sega la neg" είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φράσεις στη ζωή των Φιτζιάνων, διότι σημαίνει "Hakuna Matata" Λιοντάρι βασιλιά "," δεν ανησυχείτε ", το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ήθη της χαλαρής κουλτούρας των Φίτζι. Στην πραγματικότητα, μια από τις πιο δημοφιλείς φράσεις αγγλικού στο νησί είναι στην πραγματικότητα "καμία ανησυχία, καμία βιασύνη!"

Όταν πρόκειται να λάβετε οδηγίες, θα θελήσετε επίσης να ξέρετε ότι το " dabe ira " σημαίνει να καθίσετε ενώ το " tucake " σημαίνει να σηκωθείτε και αν ακούσετε κάποιον που λέει " lako mai ke ", θα πρέπει να πάτε στο καθώς η φράση σημαίνει "έλα εδώ" ενώ "mai kana" σημαίνει "έλα και φάει".