Τι να ψωνίσετε στα Φίτζι

Μια επίσκεψη στα Φίτζι , όπως και σε ένα νησιωτικό έθνος στο Νότιο Ειρηνικό , είναι μια σημαντική επένδυση τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα, οπότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να θέλετε να φέρετε σπίτι μερικά αναμνηστικά για να θυμάστε τα καταπληκτικά μέρη που μείνατε και τα πράγματα το κάνατε .

Αλλά προτού αρχίσετε να περιηγείστε στις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις αγορές της Φίτζι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Λάβετε υπόψη ότι είναι εντάξει να διαπραγματευτείτε στις αγορές, αλλά όχι πολύ επιθετικά.

Απλά μην αποδέχεστε την πρώτη ή και τη δεύτερη προσφερόμενη τιμή. Οι πιθανότητες είναι ότι θα έρθεις στο σπίτι με μερικές εξαιρετικές προσφορές.

Sulus (Sarongs)

Όπως και οι γείτονές τους στην Ταϊτή , οι Φιτζιανοί λατρεύουν τα σαρόντα βαμβακερά σαμπουάν, τα οποία αποκαλούν σκούρο . Μπορείτε συνήθως να βρείτε μια καλή επιλογή στο θέρετρο σας και στις αγορές χειροτεχνίας σε μέρη όπως η Nadi.

Ξύλινα χειροτεχνήματα

Τα ξύλινα γλυπτά Fijian, που πωλούνται σε τοπικές αγορές στο Nadi και σε καταστήματα με είδη δώρων σε πολλά θέρετρα, κυμαίνονται από τεράστια μποτάκια kava ( tanoa ), τα οποία παράγουν μεγάλα φρούτα ή σαλάτα και τα ξύλινα κουτιά σε καναβικές πιρούνες, που κάνουν σπουδαία κομμάτια συνομιλίας.

Πριν αγοράσετε αντικείμενα από ξύλο, βεβαιωθείτε ότι έχει αντιμετωπιστεί σωστά κοιτάζοντας για να δείτε αν υπάρχει μια λάμψη στο ξύλο. Αυτό εμποδίζει την σήψη και τη βλάβη του αντικειμένου. Επίσης, να θυμάστε ότι σε ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία, τα τελωνεία δεν θα σας επιτρέψουν να φέρετε αντικείμενα από ξύλο, οπότε ελέγξτε για να δείτε τι δώρα απαγορεύεται να αγοράσετε.

Tapa Cloth

Το χοντρό πανί, το οποίο ονομάζεται επίσης και μασίρι ύφασμα, είναι διακοσμημένο ή σφραγισμένο με αρχαία σύμβολα (οι χελώνες και τα λουλούδια είναι δημοφιλή μοτίβα) και δημιουργούν ξεχωριστά και αυθεντικά διακοσμητικά τοίχου. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τσάντες ύφασμα tapa, κορνίζες φωτογραφιών, κουτιά και ακόμη και κάποια ρούχα.

Λάλι (Φιτζιανό τύμπανο)

Τα νησιά Fijians είναι γνωστά για το drumming τους, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές από τις παραδοσιακές τελετουργίες και τελετές . Μπορείτε να αγοράσετε ντόπιους τυμπάνες όλων των μεγεθών στις περισσότερες αγορές χειροτεχνίας και καταστήματα με σουβενίρ.

Μουσική του νησιού

Τα Φίτζι είναι γνωστά για την αγάπη τους για το τραγούδι - σχεδόν όλα τα θέρετρα σάς απομακρύνουν με το προσωπικό που συγκεντρώθηκε για να τραγουδήσει το " Isa Lei ", το παραδοσιακό τραγούδι αποχαιρετιστηρίου της χώρας. Αν αγαπάτε τις σαφείς, αρμονικές φωνές των Φίτζι, αγοράστε ένα CD για να ακούσετε πίσω στο σπίτι και να αισθανθείτε μεταφερόμενοι πίσω στο ειδυλλιακό καταφύγιο του Νότιου Ειρηνικού.

Μαύρα μαργαριτάρια

Ενώ κυρίως καλλιεργούνται και πωλούνται στην Ταϊτή , μαύρα μαργαριτάρια είναι επίσης διαθέσιμα στα Φίτζι. Θα τα βρείτε πωλούνται ως περιδέραια, δαχτυλίδια και βραχιόλια στις μπουτίκ στα περισσότερα θέρετρα, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα κοσμημάτων και μπουτίκ στα Nadi, Lautoka και Savusavu.

Μπαχαρικά και στάβλοι τροφίμων

Σε πολλές αγορές, θα βρείτε τοπικούς προμηθευτές που πωλούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά και μπαχαρικά. Παραγωγή αντικειμένων είναι ασφαλή για κατανάλωση - απλά κάντε έναν έλεγχο ρουτίνας για κηλίδες και μώλωπες πριν αγοράσετε.

Φίτζι Πικρός μπλουζάκια

Η τοπική μπύρα ονομάζεται Fiji Bitter και πολλοί επισκέπτες που τους αρέσουν, ενώ στα Φίτζι καταλήγουν να πάνε σπίτι με ένα μπλουζάκι διακοσμημένο με το λογότυπο.