Συμβουλές συσκευασίας για τους ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών

Καθώς πακετάρετε για την επερχόμενη πτήση σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι θα συνέβαινε εάν χάθηκαν οι αποσκευές σας. Θα μπορούσατε να επιβιώσετε μόνο με το περιεχόμενο της τσάντας μεταφοράς για λίγες μέρες; Η επανεξέταση των τεχνικών συσκευασίας μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επίδραση της απώλειας αποσκευών ή της καθυστέρησης.

Χρησιμοποιήστε το χώρο μεταφοράς σας με σύνεση

Μερικοί ταξιδιώτες συσκευάζουν μια ολόκληρη επιπλέον στολή στη σακούλα μεταφοράς. Για πολλούς ανώτερους ταξιδιώτες, αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό, επειδή τα φάρμακα, τα είδη καλλωπισμού, τα τιμαλφή, οι φωτογραφικές μηχανές, τα γυαλιά και τα ηλεκτρονικά καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο μεταφοράς.

Στο ελάχιστο, πακετάρετε μια αλλαγή των εσώρουχων και των κάλτσων στη σακούλα μεταφοράς. Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε εσώρουχα και ένα επιπλέον πουκάμισο. Φορέστε το σακάκι σας στο αεροπλάνο, ώστε να έχετε αριστερά για άλλα αντικείμενα στη σακούλα μεταφοράς. Μπορείτε πάντα να αφαιρέσετε το σακάκι όταν βρίσκεστε στο αεροπλάνο.

Διαίρει και βασίλευε

Εάν ταξιδεύετε με κάποιον άλλο, χωρίστε τα ρούχα και τα παπούτσια σας έτσι ώστε η βαλίτσα κάθε ατόμου να περιέχει μερικά από τα άλλα στοιχεία του ταξιδιώτη. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χάσει μία τσάντα, και οι δύο ταξιδιώτες θα έχουν τουλάχιστον ένα ή δύο ρούχα για να φορέσουν.

Εάν ταξιδεύετε σόλο, ίσως να θέλετε να διερευνήσετε τη ναυτιλία μερικά στοιχεία μπροστά από την DHL, την FedEx ή άλλη εταιρεία μεταφοράς με το κρουαζιερόπλοιο ή το ξενοδοχείο σας, ανάλογα με το κόστος αυτής της υπηρεσίας, σε περίπτωση απώλειας των αποσκευών σας.

Προσεκτικά συσκευασία θραύσματα και υγρά

Καθώς συσκευάζετε υγρά και θραύσματα, σκεφτείτε πρώτα αν πρέπει πραγματικά να τα συσκευάσετε στις αποσκευές που έχετε κάνει.

Θα μπορούσατε να επανασυσκευάσετε το σαμπουάν σε μικρότερα μπουκάλια και να τα κρατήσετε στη σακούλα μεταφοράς; Μπορείτε να στείλετε αυτό το εύθραυστο δώρο μπροστά αντί να το φέρετε μαζί σας; Αν πραγματικά πρέπει να συσκευάσετε αυτά τα αντικείμενα στις αποσκευές σας, σκεφτείτε όχι μόνο για την ίδια την πτήση αλλά και για το τι θα συμβεί εάν χάσετε τη βαλίτσα σας.

Στη συνέχεια, συσκευάστε ανάλογα. Τυλίξτε θραύσματα σε περιτύλιγμα με φυσαλίδες, πετσέτες ή ρούχα. Πλαίσιο εύθραυστα αντικείμενα για ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Συσκευάστε τα υγρά σε τουλάχιστον δύο στρώσεις σφραγιζόμενων πλαστικών σακουλών. Συγκεντρώστε πολύχρωμα υγρά ακόμη πιο προσεκτικά. σκεφτείτε το περιτύλιγμα του δοχείου με πλαστική σακούλα σε μια πετσέτα πετσετέ, η οποία θα βοηθήσει στην απορρόφηση οποιουδήποτε υγρού που μπορεί να διαφύγει από τις πλαστικές σακούλες. Αν συσκευάζετε υγρά που μπορεί να λεκιάσουν, όπως το κόκκινο κρασί, τοποθετήστε επίσης τα ρούχα και τα άλλα αντικείμενα σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα. ( Συμβουλή: Πλαστική τσάντα για τα ρούχα σας εάν γνωρίζετε ότι ο καιρός στο αεροδρόμιο μεταφοράς ή προορισμού σας θα είναι και βροχερός. Είναι πολύ καλύτερο να αποσυσκευάσετε και να φορέσετε στεγνά ρούχα.)

Αντικαταστήστε την βαλίτσα σας

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της κλοπής είναι να μεταφέρετε μαζί σας όλα τα φάρμακά σας, ταξιδιωτικά έγγραφα, τιμαλφή και ηλεκτρονικά . Μην τα βάζετε στις αποσκευές σας, ακόμη κι αν ασφαλίζετε τη βαλίτσα σας με κλειδαριά εγκεκριμένη από την TSA .

Δηλώστε τα στοιχεία σας

Πριν ταξιδέψετε, κάντε μια λίστα με όλα τα στοιχεία (ή τουλάχιστον τα ακριβά) που θα συσκευάσετε. Κάντε φωτογραφίες από τη συσκευασμένη βαλίτσα σας, μέσα και έξω, για να τεκμηριώσετε τα υπάρχοντά σας και να δείξετε τις αποσκευές σας. Αν πρέπει να καταθέσετε μια έκθεση αποσκευών, θα είστε πολύ χαρούμενοι που έχετε τη λίστα και τις φωτογραφίες σας.

Βοηθήστε την αεροπορική σας εταιρεία

Βοηθήστε την αεροπορική εταιρεία σας να επιστρέψει τις απολεσθείσες αποσκευές σας συμπεριλαμβάνοντας τη διεύθυνση προορισμού σας και έναν τοπικό ή (λειτουργικό) αριθμό κινητού τηλεφώνου σε μια εξωτερική ετικέτα αποσκευών και σε ένα κομμάτι χαρτιού που έχει κολληθεί στο εσωτερικό κάθε σακούλας που ελέγχετε. Οι ετικέτες αποσκευών, ενώ είναι χρήσιμες, μερικές φορές αποκολλούνται από τις βαλίτσες, αφήνοντας το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών να αναρωτιούνται για το πού πρέπει να αποστείλουν τις αποσκευές που έχουν ξεφύγει.

Ως προφύλαξη ασφαλείας, μην τοποθετείτε τη διεύθυνση κατοικίας σας στην ετικέτα αποσκευών σας. Οι κλέφτες ήταν γνωστοί για να σπάσουν τα σπίτια τους αφού έμαθαν μέσω ετικετών αποσκευών ότι συγκεκριμένα σπίτια πιθανότατα ήταν ακατοίκητα. Χρησιμοποιήστε μια άλλη τοπική διεύθυνση, όπως ένα γραφείο, για να επισημάνετε τις τσάντες σας για το ταξίδι επιστροφής σας.

Κατά τη διαδικασία του check-in στο αεροδρόμιο, σιγουρευτείτε ότι οι αποσκευές σας είναι κατάλληλα επισημασμένες και κωδικοποιούνται με τον κωδικό τριών γραμμάτων του αεροδρομίου στο οποίο φτάνετε.

Τα σφάλματα διορθώνονται εύκολα αν τα παρατηρήσετε πριν φύγετε από τον μετρητή του check-in.