Μπελίζ Τροφίμων και Ποτών

Κάντε μια μαγειρική περιήγηση στην Κεντρική Αμερική! Εξερευνήστε τα τρόφιμα και τα ποτά κάθε χώρας της Κεντρικής Αμερικής .

Το Μπελίζ είναι το τελευταίο χωνευτήρι των πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου του Creole, του Mayan, του Garifuna, του Ισπανικού, του Βρετανού, του Κινέζικου και του Αμερικανικού (όπου!). Αυτή η ποικιλομορφία αντανακλάται στα τρόφιμα και τα ποτά του Μπελίζ, κάνοντας το Μπελίζ να είναι ένα από τα πιο ποικίλα είδη της Κεντρικής Αμερικής . Φροντίστε να ακολουθήσετε τις συνδέσεις για τις συνταγές του Μπελίζ και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα και τα ποτά του Μπελίζ.

Πρωινό στο Μπελίζ:

Τα πρωινά του Μπελίζ περιλαμβάνουν συνήθως φρέσκα φρούτα, αυγά, τυρί, tortillas και φασόλια. Το Fry Jack, ή η βαθιά τηγανημένη ζύμη, είναι ένα δημοφιλές στοιχείο του Μπελίζεϊν για πρωινό. Johnny Cakes, ή χνουδωτά μπισκότα Belizean, είναι επίσης δημοφιλή, σερβίρονται με βούτυρο και / ή μαρμελάδα.

Γεύματα Μπελίζεζ:

Τα γεύματα του Μπελίζ κυμαίνονται με τους πολιτισμούς που τα κάνουν. Κοτόπουλο μπάρμπεκιου σερβιρισμένο με ρύζι, φασόλια και κολοκύθα είναι ένα τυποποιημένο πιάτο της Μπελίζ. Οι Μπελίζεζες επωφελούνται από τα άφθονα θαλασσινά τους, όπως η κόγχη, ο αστακός, ο snapper και οι γαρίδες, σε μια ποικιλία από συνταγές του Μπελίζ. Λόγω της εισροής κινεζικών μεταναστών, κινέζικα εστιατόρια φαγητού μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε πόλη του Μπελίζ.

Άλλα Γεύματα Μπελίζ:

Stew κοτόπουλο ή ψάρι: Κοτόπουλο ή ψάρια τρίβονται σε κόκκινο recado, ή achiote πάστα, και αργά-μαγειρεμένα στο ζωμό. Σερβίρεται πάνω από ρύζι και φασόλια.

Γαρνάκες: Τηγανητές τορτίγες επικαλυμμένες με φασόλια, τυρί, λάχανο και καρότα.

Βράζουμε ένα σκεύος κρεολών που περιέχει βραστά αυγά, ουρά χοίρων (ναι, πραγματικά), ψάρια και ελαιόδεντρα, γλυκοπατάτες και / ή μανιτάρια (yuca).

Τάμαλες: Βραστές τσέπες από ζύμη καλαμποκιού, γεμισμένες με κρέας ή γλυκό καλαμπόκι και σερβίρονται σε φύλλα μπανάνας.

Hudut ή Hodut: Ένα πιάτο Garifuna από ψάρια μαγειρεμένα σε ζωμό καρύδας, σερβίρεται με πλιγουριές.

Σνακ & Πλευρές στο Μπελίζ:

Ceviche: Ψιλοκομμένο ωμό ψάρι, γαρίδα ή κόκαλο αναμεμειγμένο με κρεμμύδια, ντομάτες και κόλιαντρο και μαριναρισμένο σε χυμό ασβέστη. Σερβίρεται με φρέσκα τσιπς.

Κριθαράκι ψωμιού: Υπάρχουν δύο είδη ψωμιού της γασιφούνας. Η Ereba χρησιμοποιεί χυμό μανιόκας σε ψωμί σαν τηγανίτα. Το Bammy είναι ένα τηγανισμένο ψωμί που γίνεται με τριμμένη ρίζα μανιόκας και γάλα καρύδας.

Όρυζα και φασόλια Belizean: Κόκκινα φασόλια pinto αναμειγμένα με λευκό ρύζι και αρωματισμένα με γάλα καρύδας.

Μπελίζ επιδόρπια:

Η καρύδα είναι το πιο συνηθισμένο συστατικό στα επιδόρπια του Μπελίζ. Δοκιμάστε κέικ καρύδας, μάγισσα φοίνικα καρύδας, πάγο καρύδας ή παγωτό. Το κέικ μπανάνας πωλείται επίσης σε όλη τη Μπελίζ.

Ποτά στο Μπελίζ:

Η κύρια μάρκα μπύρας της Μπελίζ είναι η Belikin, η οποία έρχεται σε μπίρες Belikin, Belikin Premium, Belikin Stout και Lager Lager. Τα κρασιά του Μπελίζ ζυμώνουν από δημιουργικά συστατικά όπως το βατόμουρο, τα φρούτα κάσιου, το λάκκο και το τζίντζερ. Η γροθιά είναι το πρότυπο κοκτέιλ Μπελίζ: ένα μείγμα ρούμι και οποιουδήποτε χυμού που συμβαίνει να είναι γύρω.

Οι μπελιέζες χυμό κάθε φρούτο διαθέσιμο, από τα πρότυπα φρούτα όπως το πορτοκάλι και ανανά, σε πιο εξωτικά όπως το soursop. Τα φύκια είναι ένα μοναδικά ποτό Belizean, φτιαγμένο από γάλα, μοσχοκάρυδο, κανέλα, βανίλια και το μαντέψατε - φύκια!

Πού να φάτε και τι θα πληρώσετε:

Εκτός από τα πολυτελή πολυτελή εστιατόρια του θέρετρου, τα τρόφιμα του Μπελίζ είναι φθηνότερα από τα τρόφιμα των ΗΠΑ, αλλά μερικά από τα πιο ακριβά της Κεντρικής Αμερικής. Αν έχετε προϋπολογισμό, μπορείτε να κάνετε συχνές εκδηλώσεις για φαγητό σε δημόσιες συγκεντρώσεις όπως πάρκα και σταθμούς λεωφορείων ή να δειπνήσετε σε βασικά τοπικά εστιατόρια (τα περισσότερα που εξυπηρετούν μόνο ένα ή δύο στοιχεία μενού την ημέρα, όπως το κοτόπουλο και τα ψητά). Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 5 δολάρια ΗΠΑ για ένα πιάτο κοτόπουλου, ρυζιού και φασολιών, και κολοκύθα από μια σχάρα στην άκρη του δρόμου, κάτω από $ 1 δολάρια για ένα μόνο tamale.