Το Μουσείο Βικτώριας και του Albert του Λονδίνου

Εξερευνήστε το Μεγαλύτερο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Σχεδιασμού του Κόσμου

Πάντα ελεύθερη να επισκεφθείτε, το V & A είναι ένα φανταστικό μουσείο που γιορτάζει τον κόσμο της διακοσμητικής τέχνης και του σχεδιασμού. Ιδρύθηκε το 1852 και κατέχει έργα αξίας πάνω από 5.000 χρόνων από πολλά από τα πλουσιότερα πολιτιστικά κέντρα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της πιο ολοκληρωμένης συλλογής βρετανικής τέχνης και σχεδίου από το 1500 έως το 1900. Έχει μια μόνιμη συλλογή πάνω από 4.5 εκατομμύρια αντικείμενα, , κεραμικά, φωτογραφία, γλυπτική, ασήμι, σίδερο, κοσμήματα και πολλά άλλα.

Ανοίχτηκαν επίσημα από τη Βασίλισσα Βικτώρια το 1857 και ήταν το πρώτο μουσείο του Λονδίνου που προσέφερε καθίσματα αργά τη νύχτα (οι αίθουσες φωτίζονταν με αέριο φως).

Που να φάω

Το V & A Cafe χωρίζεται σε τρία όμορφα σχεδιασμένα δωμάτια εποχής, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου μουσείου εστιατόριο στον κόσμο. Τα δωμάτια διακοσμήθηκαν από κορυφαίους Βρετανούς σχεδιαστές, James Gamble, William Morris και Edward Poynter. Μπορείτε επίσης να δειπνήσετε στον κήπο όταν είναι αρκετά ζεστό. Υπάρχουν τραπέζια στην αυλή ή μπορείτε να πάρετε ένα πικ-νικ στο γκαζόν. Τα κυριότερα σημεία του Cafe περιλαμβάνουν ένα βικτοριανό απογευματινό τσάι και μια ποικιλία από γευστικές σαλάτες και πιάτα σε στυλ deli.

Τι να αγοράσω

Το μουσείο κατάστημα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από έθιμο σχεδιαστεί εκτυπώσεις, χοντρά βιβλία τέχνης, κοσμήματα και όλα τα είδη των προσιτών μπιχλιμπίδια που σχετίζονται με τις τρέχουσες εκθέσεις. Μπορείτε επίσης να

Φιλικό προς την οικογένεια

Το μουσείο προσφέρει τακτικές εκδρομές και πρακτικές εκθέσεις και εκδηλώσεις για οικογένειες.

Μπορείτε επίσης να παραλάβετε ένα δωρεάν back pack για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών σε όλο το μουσείο. Οι τσάντες είναι γεμάτες ιστορίες, παιχνίδια και δραστηριότητες.

Διεύθυνση:

Cromwell Road, Λονδίνο SW7 2RL

Κοντινότερος σταθμός του μετρό:

Νότιο Κένσινγκτον

Χρησιμοποιήστε το Online Planner Journey για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τη δημόσια συγκοινωνία.

Αριθμός τηλεφώνου:

020 7942 2000

Επίσημη ιστοσελίδα:

www.vam.ac.uk

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 5.45 μ.μ.

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή μέχρι τις 22:00