Συμβουλές για οδήγηση στις θαλάσσιες επαρχίες του Καναδά

Γενικές οδικές συνθήκες στις θαλάσσιες αρτηρίες του Καναδά

Οι οδικές συνθήκες στις θαλάσσιες επαρχίες New Brunswick, Nova Scotia, Newfoundland και Prince Edward Island είναι αρκετά καλές. Οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι είναι καλά συντηρημένοι και τα οδικά σήματα είναι εύκολα κατανοητά. Οι πλευρικοί δρόμοι και οι τοπικοί αυτοκινητόδρομοι μπορεί να είναι ανώμαλοι εξαιτίας των σκληρών χειμωνιάτικων καιρικών συνθηκών της περιοχής. Βροχή νερό μερικές φορές λακκάκια στο δρόμο. Μειώστε τη διάρκεια της βροχής για να αποφύγετε την υδροπλάνηση.

Αν ταξιδεύετε τους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένετε να συναντήσετε πολλά οδοποιία.

Ο καναδικός νόμος επιτρέπει το περπάτημα και την ποδηλασία στους ώμους των εθνικών οδών, ακόμα και στην εθνική οδό Trans-Canada. Φροντίστε να προσέξετε ποδηλάτες και πεζούς. Αν υπακούσετε στα δημοσιευμένα όρια ταχύτητας, δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα να επιβραδύνετε ή να σταματήσετε για τους ανθρώπους στο δρόμο.

Ιδιαίτερα στη Νέα Σκοτία, οι πλευρικοί δρόμοι μπορεί να είναι χαλίκι ή δρόμοι "chip". Μειώστε τους δρόμους και αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ σας και οποιουδήποτε οχήματος ίσως ακολουθείτε έτσι ώστε να μην καταλήξετε με ένα σπασμένο παρμπρίζ. Οι τοπικοί δρόμοι μπορεί επίσης να έχουν τάφρους αποστράγγισης σε κάθε πλευρά, με στενούς ώμους.

Διόδια και σήμανση

Υπάρχουν μερικές διόδια και γέφυρες διοδίων στις θαλάσσιες επαρχίες. Το πέρασμα Cobequid, ένα τμήμα της οδού 104 μεταξύ της Amherst και του Truro στη Νέα Σκοτία, χρεώνει 4,00 δολάρια ανά επιβατικό όχημα. Η γέφυρα της Συνομοσπονδίας του νησιού Prince Edward κοστίζει 46,50 δολάρια.

Ο μόνος τρόπος να φτάσετε στο νησί με αυτοκίνητο είναι με πλοίο, το οποίο είναι πιο ακριβό. (Όλες οι τιμές εμφανίζονται σε καναδικά δολάρια.)

Τα οδικά σήματα είναι δίγλωσσα στο New Brunswick. Συνήθως θα δείτε μια φράση στα αγγλικά, έπειτα έναν προορισμό ή ένα όνομα δρόμου με την αντίστοιχη γαλλική φράση από κάτω, π.χ. "Εθνικό Πάρκο / Kouchibougouac / Parc National". Τα οδικά σήματα, αντίθετα, εμφανίζουν τη γαλλική συντομογραφία για τον τύπο δρόμου το όνομα και την αγγλική συντομογραφία, π.χ. "Rue Main St."

Αποφυγή του Moose

Ένας από τους μεγαλύτερους οδικούς κινδύνους στις θαλάσσιες επαρχίες του Καναδά είναι η μάζα. Αυτά τα μεγάλα θηλαστικά περιστασιακά περιπλανιούνται στο δρόμο και θέτουν σοβαρό κίνδυνο στους αυτοκινητιστές. Δώστε προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία θα αναγνωρίσετε εύκολα από τη σιλουέτα του μους.

Το χτύπημα ενός μους δεν είναι θέμα γέλιου. Στην καλύτερη περίπτωση, θα ξεφύγετε με μεγάλες ζημιές στο αυτοκίνητό σας, αλλά σίγουρα διατρέχετε τον κίνδυνο να σκοτωθείτε εάν τυχαίνει να χτυπήσετε ένα μους με μεγάλη ταχύτητα. Οι ντόπιοι υποδεικνύουν ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να προσέξετε προσεκτικά το μους, ιδιαίτερα το σούρουπο, τη νύχτα και τις ομίχλες, και να σταματήσετε εάν δείτε έναν μάγιστρο που στέκεται στο δρόμο. Moose δεν είναι τόσο ευέλικτη όπως τα ελάφια, έτσι μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγα λεπτά για να καθαρίσετε το δρόμο.

Τι να περιμένετε κατά μήκος του δρόμου

Τα γραφεία τουριστικών πληροφοριών είναι εφοδιασμένα με χάρτες και φυλλάδια. Τα μέλη του προσωπικού είναι ομοιόμορφα χρήσιμα και θα κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις ή θα δουν έναν χάρτη μαζί σας για να βεβαιωθούν ότι έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Αναζητήστε μπλε σημάδια με ένα μεγάλο λευκό ερωτηματικό για να βρείτε γραφεία πληροφοριών τουριστών. Τα περισσότερα γραφεία διαθέτουν καλοδιατηρημένες τουαλέτες (που ονομάζονται "τουαλέτες").

Αναμείνετε την οδική κατασκευή κατά τη διάρκεια των εαρινών, καλοκαιρινών και πρώιμων φθινοπωρινών μηνών Τα έργα οδοποιίας μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις και παρακάμψεις. προσθέστε επιπλέον χρόνο στο σχέδιο οδήγησης για να αντισταθμίσετε αυτά τα ζητήματα.

Θα βρείτε εύκολα βενζινάδικα κατά μήκος μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αλλά αν σκοπεύετε να περιπλανηθείτε στους πίσω δρόμους, βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει τη δεξαμενή πριν ξεκινήσετε. Δεν θα βρείτε βενζινάδικο σε κάθε πόλη, οπότε είναι καλύτερο να είστε έτοιμοι.

Οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλότερες από ό, τι στις ΗΠΑ, αλλά οι τιμές δεν διαφέρουν περισσότερο από λίγα λεπτά ανά λίτρο σε μια δεδομένη επαρχία. Αν ταξιδεύετε στον Καναδά από τις ΗΠΑ, γεμίστε τη δεξαμενή πριν περάσετε στον Καναδά.

Φυσικά, εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τον Καναδά κατά τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για χιόνι συνθήκες οδήγησης. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κινητό τηλέφωνο κινητής τηλεφωνίας, αναλώσιμα έκτακτης ανάγκης (φτυάρι, απορρίμματα γάτας, κεριά, αγώνες και ζεστά ρούχα) και ελαστικά ή αλυσίδες χιονιού εκτός από τις προμήθειες οδικών ταξιδιών που κανονικά μεταφέρετε.

Κανονισμοί οδήγησης

Εάν οδηγείτε στον Καναδά, πρέπει να φοράτε ζώνη ασφαλείας.

Μπορείτε να στρίψετε δεξιά σε κόκκινο φως οπουδήποτε στις θαλάσσιες επαρχίες.

Οι νόμοι του Καναδά με μεθυστική οδήγηση είναι εξαιρετικά αυστηροί και η βασιλική καναδική αστυνομία τους επιβάλλει αυστηρά. Μεταφέρετε όλα τα αλκοολούχα ποτά στον κορμό του αυτοκινήτου σας. Το πιο σημαντικό, ποτέ δεν πίνουν και οδηγούν.