Πού να γιορτάσετε το "El Grito"

Το Grito de Dolores είναι η έκκληση που έκανε ο Miguel Hidalgo για το λαό του Μεξικού να αγωνιστεί ενάντια στις αρχές της Νέας Ισπανίας στις 16 Σεπτεμβρίου 1810 στην πόλη Dolores, κοντά στο Guanajuato, που ξεκίνησε τον πόλεμο της ανεξαρτησίας του Μεξικού. Η εκδήλωση αυτή τιμάται κάθε χρόνο στο Μεξικό τη νύχτα της 15ης Σεπτεμβρίου. Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Zocalos , πλατείες και πλατείες για να συμμετάσχουν στην πατριωτική αγωνία.

Τα λόγια του Grito μπορεί να διαφέρουν, αλλά πάνε έτσι:

¡Vivan los heroes que nos dieron patria! ¡Viva!
¡Viva Hidalgo! ¡Viva!
¡Viva Morelos! ¡Viva!
¡Viva Josefa Ortiz de Dominguez! ¡Viva!
¡Viva Allende! ¡Viva!
¡Vivan Aldama y Matamoros! ¡Viva!
¡Viva nuestra independencia! ¡Viva!
¡Viva Mexico! ¡Viva!
¡Viva Mexico! ¡Viva!
¡Viva Mexico! ¡Viva!

Στο τέλος του τρίτου ¡Viva Mexico! το πλήθος πηγαίνει άγρια ​​σημαίες που κουνιέται, χτυπάει θορυβώδη και ψεκάζοντας αφρό. Στη συνέχεια, τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, όπως οι ευθυμίες του πλήθους. Αργότερα, ο μεξικανικός εθνικός ύμνος τραγουδιέται.

Πού να γιορτάσετε το "El Grito"

Εάν ξοδεύετε την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού στο Μεξικό και απολαμβάνετε να συμμετέχετε σε ένα μεγάλο πλήθος, τότε θα πρέπει να φτάσετε στην πλατεία της πόλης όποιας πόλης θα συναντήσετε περίπου στις 10 μ.μ. (ή νωρίτερα για να πάρετε ένα καλό σημείο ) στις 15 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχουν στο el grito . Οι καλύτεροι προορισμοί είναι:

Noche Mexicana

Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να γιορτάσουμε την ανεξαρτησία του Μεξικού. Πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα προσφέρουν ειδικές γιορτές Noche Mexicana , μεταξύ άλλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εκείνη τη νύχτα. Είναι μια διασκεδαστική βραδιά για πάρτι έξω στην πόλη.