Ταξιδεύοντας στην Πράγα τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος καλωσορίζει την άνοιξη στην πόλη της Πράγας

Ο Μάρτιος είναι μια όμορφη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Πράγα, με την χειμερινή ψύχρα να αρχίζει τελικά να ξεθωριάζει. Ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν την περιστασιακή αναταραχή του χιονιού το Μάρτιο και οι συννεφιασμένες μέρες είναι ο κανόνας, υπάρχουν αρκετοί για να κάνουν στην Πράγα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου για να κάνουν μια επίσκεψη που αξίζει τον κόπο.

Η Πράγα δεν προσελκύει τυπικά πολλούς τουρίστες στις αρχές της άνοιξης, οπότε οι επισκέπτες πιθανότατα θα απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές από τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια και οι γραμμές που θα προσελκύσουν αξιοθέατα δεν θα αποτελέσουν σημαντικό ζήτημα.

Όταν συσκευάζετε τη βαλίτσα σας για ένα ταξίδι στην Πράγα τον Μάρτιο, σκεφτείτε τα στρώματα. Ο καιρός μπορεί να ποικίλει πολύ από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα θελήσετε να έχετε πουλόβερ και πουκάμισα με μακριά μανίκια, καθώς και ένα βαρύ σακάκι ή παλτό, για κάθε περίπτωση. Μια ομπρέλα έρχεται επίσης χρήσιμη για τη βροχή ή το χιόνι, και οι δύο είναι δυνατές κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Αξιοθέατα για να δείτε στην Πράγα τον Μάρτιο

Οι επισκέπτες της Πράγας θέλουν να βεβαιωθούν ότι το κάστρο της Πράγας, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, βρίσκεται στη λίστα που πρέπει να δείτε. Αυτή η έκθεση ιστορίας και αρχιτεκτονικής είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς της πόλης και ένα από τα πιο αξιοσημείωτα. Χρησιμοποιείται ακόμη ως κυβερνητικό κτίριο, το οποίο στεγάζει την έδρα του αρχηγού κράτους της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η παλιά πόλη της Πράγας, γνωστή ως Stare Mesto, δεν απέχει πολύ από το κάστρο της Πράγας. Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, η κεντρική πλατεία περιστοιχίζεται από γοτθικά, αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτίρια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το 600χρονο αστρονομικό ρολόι στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, το οποίο τραβάει πλήθη με τις ωρολογιακές του χτυπήματα.

Μάρτιος Διακοπές και Εκδηλώσεις στην Πράγα