Επαρχία Μάλα Στριτ Πράγας

Το Mala Strana μεταφράζεται στη "Μικρή Συνοικία" στην Τσεχική γλώσσα, αν και αυτό είναι κάτι που δεν είναι σωστό. Το Mala Strana έχει τόσα αξιοθέατα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα, όπως η Old Town της Πράγας και άλλες περιοχές της Πράγας. Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο για αυτό, εκτός, ίσως, για την τοποθεσία του ακριβώς κάτω από Castle Hill.

Ιστορία του Mala Strana

Η Mala Strana εξελίχθηκε στους πρόποδες του Κάστρου της Πράγας, ένα σύμπλεγμα από ευγενή σπίτια και παλάτια που αποτελούν μια από τις διοικητικές μονάδες της πόλης.

Πολλές από τις κάποτε ιδιωτικές κατοικίες της έχουν μετατραπεί σε καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και πρεσβείες. Είναι μια γοητευτική γειτονιά για να περπατήσετε αν αγαπάτε την αρχιτεκτονική και το στυλ των κτιρίων της προσδίδει στη Mala Strana μια ατμόσφαιρα πολιτισμού που έμεινε από την εποχή που φιλοξένησε τους πλούσιους πολίτες της Πράγας. Θα περπατήσετε σε αυτό το τμήμα της Παλιάς Πόλης της Πράγας στο δρόμο σας στο Κάστρο Χιλ από την Πλατεία της Παλιάς Πόλης και από εκεί θα μπορείτε να δείτε την Μάλα Στράνα και το ιστορικό κέντρο της Πράγας.

Αξιοθέατα στη Mala Strana

Τα αξιοθέατα της Mala Strana περιλαμβάνουν το Malastranske Namesti ή την πλατεία Mala Strana, η οποία υπήρξε η αγορά της περιοχής, η όμορφη οδός Nerudova επάνω στην οποία μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή του κάστρου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον λόφο Petrin και τους κήπους Wallenstein. Θα παρατηρήσετε ότι, αν και η Mala Strana είναι αναμφίβολα μέρος της ιστορικής Πράγας, οι πλαγιές και οι διακοσμημένες προσόψεις των κτιρίων της δημιουργούν μια διαφορετική διάθεση από την Παλιά Πόλη ή τη Νέα Πόλη.

Ξενοδοχεία σε Mala Strana

Τα ξενοδοχεία της Mala Strana είναι ιδανικά για όσους θέλουν να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τη Γέφυρα του Καρόλου, την Παλιά Πόλη και άλλα αξιοθέατα, αλλά που δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής. Επιπλέον, τα δωμάτια που βλέπουν στο δρόμο στη Mala Strana μπορεί να έχουν λιγότερους θορύβους από τα δωμάτια που βλέπουν στο δρόμο σε πιο πολυσύχναστες περιοχές τη νύχτα, όταν τα καταστήματα και τα εστιατόρια κοντά και οι περισσότεροι τουρίστες είναι είτε στο κρεβάτι είτε έξω στην πόλη σε άλλα μέρη της Πράγας.

Όπως και αλλού, η κράτηση εκ των προτέρων θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε ένα δωμάτιο εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου, αν και οι τιμές θα είναι φθηνότερες κατά την εκτός εποχής.

Εστιατόρια στη Μαλαισία

Τα εστιατόρια στην περιοχή Malá Strana κυμαίνονται από το τυπικό φαγητό της Τσεχίας μέχρι τα πολυτελή εστιατόρια και την εθνοτική κουζίνα. Η Mala Strana έχει επίσης το μερίδιό της σε καφετέριες και μπαρ. Αυτά γεμίζουν το βράδυ, και μια γρήγορη ματιά στα παράθυρα θα σας πει αν η εγκατάσταση που σκέφτεστε patronizing είναι δημοφιλής.

Καταστήματα στη Mala Strana

Τα καταστήματα της Mala Strana πωλούν τυπικά τουριστικά αναμνηστικά όπως ασημένια, κεχριμπάρι και γρανάδα, άλλα τσέχικα προϊόντα και μπλουζάκια, αλλά είναι επίσης δυνατό να βρείτε καταστήματα με αντίκες και vintage εμπορεύματα εδώ. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τι προσφέρεται είναι να περιπλανηθείτε στην Mala Strana σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα και να μπείτε στα καταστήματα που φαίνονται ενδιαφέροντα.

Γύρω από τη Μαλά

Η Mala Strana είναι εύκολα προσπελάσιμη αν είναι λίγο λοφώδες. Φορέστε άνετα παπούτσια με το πέλμα και πάντα ντυθείτε για τον καιρό. Γέφυρες που συνδέουν τη Mala Strana με την παλιά πόλη είναι προσβάσιμες με τα πόδια. Τα τραμ, τα λεωφορεία και ο σταθμός του μετρό βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από τα περισσότερα μέρη της Mala Strana.