Ανταλλαγή συναλλάγματος και τραπεζικές συμβουλές για διακοπές στον Καναδά

Χρηματιστήριο Καναδά και χρεώσεις χρέωσης

Μια φορά κι έναν καιρό, η διαφορά στο επιτόκιο μεταξύ καναδικών και αμερικανικών δολαρίων ήταν περίπου 20%. Αυτό λειτουργούσε στο πλεονέκτημα του Detroiter ενώ ήταν διακοπές στον Καναδά. Για παράδειγμα, εάν το ξενοδοχείο σας χρεώνει 200 ​​δολάρια Καναδά, πληρώσατε πραγματικά $ 160 Αμερικανός.

Καναδάς δεν είναι πλέον μια συμφωνία

Εντούτοις, οι τουριστικοί προορισμοί που τραβήχτηκαν έντονα, αλλά και οι τιμές αυξήθηκαν στον κύριο εφοδιασμό / ζήτηση στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τώρα που τα δολάρια των δύο χωρών έχουν, ως επί το πλείστον, ισοσκελιστεί, οι διογκωμένες τιμές είναι αργές να προσαρμοστούν ξανά προς τα κάτω. Υπάρχουν εξαιρέσεις, φυσικά. αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα κατάστημα ματιών και σύγκρισης για εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ.

Καλύτερες θέσεις για ανταλλαγή νομισμάτων

Είναι μια καλή ιδέα να μετατρέψετε τουλάχιστον κάποιο νόμισμα σε μια τράπεζα πριν το ταξίδι σας. Οι τράπεζες, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, σας δίνουν την πιο ακριβή συναλλαγματική ισοτιμία ανά πάσα στιγμή. Με την απαγόρευση αυτή, χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα. Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούν επίσης την τραπεζική ισοτιμία της τράπεζας. Η ανταλλαγή νομισμάτων στα σύνορα είναι επίσης λογική.

Αλλες επιλογές

Οι αποθήκες ανταλλαγής νομισμάτων (μεσίτες) σε τουριστικούς προορισμούς είναι επίσης διαθέσιμες, αλλά προσέξτε τις δυσμενείς διαφορές των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τις προσαυξήσεις για την υπηρεσία. Εάν πληρώνετε αμερικανικά δολάρια σε μεμονωμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, μπορεί να πληρώνετε μια μεγάλη προσαύξηση για το προνόμιο επειδή οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν το δικό τους ποσοστό μετατροπής / φόρμουλα για επιπλέον κέρδος.

Ειδικές ανησυχίες ξενοδοχείου

Μια άλλη ανησυχία όταν ασχολείστε με το διαφορετικό νόμισμα είναι όταν κάνετε κράτηση για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Αν είστε εισηγμένες σε ένα ποσοστό σε αμερικανικά δολάρια σε απευθείας σύνδεση, να είστε βέβαιος να πληρώσει on-line πριν ταξιδέψετε. Εάν κάνετε κράτηση και δεν πληρώνετε μέχρι το τέλος της διαμονής σας, θα πληρώνετε σε δολάρια Καναδά, αφήνοντας το ξενοδοχείο να μετατρέψει την αμερικανική ισοτιμία σε καναδική τιμή.

Το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει ως ΜΕΓΑΛΗ έκπληξη λόγω του υπολογισμού της μετατροπής που χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο.

Κατά την πραγματοποίηση μετατροπής συναλλάγματος, το ξενοδοχείο θα χρησιμοποιεί την ίδια τιμή μετατροπής που προσφέρει στους επισκέπτες στην υπηρεσία ανταλλαγής νομισμάτων . Πολλά ξενοδοχεία κάνουν κατάχρηση του παράγοντα ευκολίας και χρησιμοποιούν ένα συναλλαγματικό επιτόκιο που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών αλυσίδων των Ηνωμένων Πολιτειών όπως το Marriott. Αυτό ισχύει ακόμα και αν χρεώνετε τη διαμονή σας σε πιστωτική κάρτα, επειδή η συναλλαγή πρέπει να χρεωθεί σε καναδικά δολάρια. Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος γύρω από αυτό μπορεί να είναι να πληρώσει σε κρύο, σκληρό αμερικανικό μετρητά.

Ονομασίες

Οι ονομαστικές αξίες στο καναδικό νόμισμα είναι παρόμοιες με τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών εκτός από το ότι οι ονομαστικές αξίες των δολαρίων κάτω από $ 5 είναι σε κέρματα $ 2 και $ 1 αντί για λογαριασμούς. Το νόμισμα $ 2 είναι μεγαλύτερο από ένα αμερικανικό τρίμηνο. Είναι ασημένιο με εσωτερικό κύκλο χαλκού. Το νόμισμα $ 1 έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα Αμερικάνικο τέταρτο, αλλά είναι χαλκοεπεξεργασμένο.

Χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

Οι πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές σε όλο τον Καναδά Η εγγύτητα του Ντιτρόιτ προς τα σύνορα σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική / πιστωτική σας κάρτα στις ΗΠΑ το πρωί και τον Καναδά το απόγευμα. Εφόσον υπάρχουν μερικές φορές καθυστερήσεις πριν από τη δημοσίευση μιας χρέωσης, είναι πιθανό το πρότυπο των αγορών μεταξύ των δύο χωρών να ενεργοποιήσει το λογισμικό International Fraud της τράπεζάς σας.

Εκτός από την εντυπωσιακή τρομακτική εντύπωση, αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα δεν θα επιτρέψει άλλες χρεώσεις ή χρεώσεις στην κάρτα - κάτι που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό όταν ρίχνετε τη χρεωστική σας κάρτα σε ένα δίσκο εστιατορίου μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Η κατάσταση μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί μέσω κλήσης προς το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα. Για τους πελάτες της Chase, ωστόσο, η εξυπηρέτηση πελατών σχετικά με μια χρεωστική κάρτα VISA ή Master Card δεν είναι διαθέσιμη 24 ώρες. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, μπορεί να είναι καλή ιδέα να έχετε εναλλακτικά μέσα πληρωμής για έξοδα ή / και να ενημερώνετε την τράπεζά σας πριν ταξιδέψετε.

Σημείωση: Σε πολλά εστιατόρια, ολόκληρος ο αριθμός πιστωτικής σας κάρτας θα εκτυπωθεί στην απόδειξη παραλαβής. γι 'αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς το πώς θα το πετάξετε.