Πηγαίνοντας στην Αυστραλία; Πώς να πάρετε μια Visa ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής αρχής

Βίζα κάτω από το

Έτσι, έχετε αποφασίσει να κάνετε ένα ταξίδι κάτω στην Αυστραλία . Αλλά όχι τόσο γρήγορα - δεν μπορείτε να συσκευάσετε μόνο το διαβατήριό σας και hop σε ένα αεροπλάνο στο έδαφος κάτω κάτω. Όλοι οι επισκέπτες στην Αυστραλία απαιτούν ηλεκτρονική ταξιδιωτική αρχή (ETA) - ηλεκτρονική βίζα - εκτός από τους πολίτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η βίζα, η οποία αποθηκεύεται ηλεκτρονικά, διατίθεται σε τρεις τύπους:

Η ΕΤΑ επιτρέπεται για τους πολίτες των ακόλουθων 32 χωρών - Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Καναδά, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μάλτα , Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Πόλη του Βατικανού.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι κάτοχοι διαβατηρίου από μία από τις ακόλουθες χώρες ή περιοχές, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική επιταγή:

Οι ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν διαβατήριο από καμία από τις παραπάνω χώρες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική επιταγή ETA. Αντ 'αυτού, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, αεροπορικής εταιρείας ή γραφείου θεωρήσεων της Αυστραλίας.

Μετά την παραλαβή ενός ETA

Μόλις ο ταξιδιώτης λάβει ETA, μπορούν να εισέλθουν στην Αυστραλία όσες φορές επιθυμούν κατά τη διάρκεια περιόδου 12 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της ETA ή έως ότου λήξει το διαβατήριό τους, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Η ΕΤΑ επιτρέπει στους επισκέπτες να παραμείνουν στην Αυστραλία για μέγιστο διάστημα τριών μηνών σε κάθε επίσκεψη.

Οι επισκέπτες δεν μπορούν να εργαστούν ενώ βρίσκονται στην Αυστραλία, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες επισκεπτών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων συμβατικών διαπραγματεύσεων και συμμετοχής σε διασκέψεις.

Οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να σπουδάσουν για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από φυματίωση και δεν πρέπει να έχουν ποινικές καταδίκες για τις οποίες έχετε καταδικαστεί για συνολική συνδυασμένη περίοδο 12 μηνών ή και περισσότερο, ανεξάρτητα από το εάν επιβλήθηκε η ποινή ή όχι.

Για να υποβάλετε αίτηση για online ΕΤΑ, πρέπει να είστε εκτός Αυστραλίας και να επισκεφθείτε για τουριστικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες επισκέπτη. Πρέπει να έχετε το διαβατήριό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια πιστωτική κάρτα για να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική εφαρμογή. Το κόστος είναι AUD $ 20 (περίπου US $ 17) για θεώρηση επισκεπτών ή για μικρές επιχειρήσεις, ενώ η βίζα για επιχειρήσεις είναι περίπου $ 80- $ 100 και μπορείτε να πληρώσετε με Visa, MasterCard, American Express, Diner's Club και JCB.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν έναν πλήρη κατάλογο των γραφείων θεωρήσεων της Αυστραλίας και των πληροφοριών επικοινωνίας ETA στην ηλεκτρονική διεύθυνση Travel Authority (υποκατηγορία 601). Οι Αμερικανοί πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έκδοση ΕΤΑ μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον